Prez reikt nationale onderscheidingen uit aan 52 mensen met een handicap

0

De Wet op de rechten van personen met een handicap, 2016 verstrekt
Afbeeldingsbron: PTI De Wet op de Rechten van Personen met een Handicap van 2016 voorzag in een tijdlijn van vijf jaar om alle bestaande openbare gebouwen tegen 14 juni toegankelijk te maken, maar van de in totaal 2.839 gebouwen zijn 585 staatsgebouwen en 1.030 gebouwen van de centrale overheid barrièrevrij gemaakt voor de gehandicapt.

Op de Internationale Dag van Personen met een Handicap op zaterdag feliciteerde president Droupadi Murmu 52 van zulke mensen voor hun prijzenswaardige bijdragen op verschillende gebieden en premier Narendra Modi beweerde dat zijn regering veel initiatieven heeft genomen om kansen voor hen te creëren zodat ze kunnen schitteren. Bij de uitreiking van de nationale prijzen voor de empowerment van personen met een handicap voor 2021 en 2022 tijdens een evenement hier, benadrukte president Murmu het maximale gebruik van technologie om taalgerelateerde barrières in het onderwijs weg te nemen en onderwijs toegankelijker te maken voor kinderen met een handicap.

Ze merkte op dat meer dan twee procent van de Indiase bevolking gehandicapt is en zei: “Het is ook onze plicht om ervoor te zorgen dat ze een goede opleiding krijgen, veilig thuis en in de samenleving blijven, de vrijheid hebben om hun carrière te kiezen en gelijke kansen op werk. In zijn boodschap zei premier Modi: “Ik prijs de standvastigheid en prestaties van onze Divyang-zusters en -broeders. onze regering heeft tal van initiatieven ondernomen die kansen hebben gecreëerd voor personen met een handicap en hen in staat hebben gesteld te schitteren… Onze regering is evenzeer gefocust op toegankelijkheid, wat tot uiting komt in de vlaggenschipprogramma’s en de creatie van next-gen infra.

Ik wil ook alle mensen bedanken die aan de basis werken om een ​​positief verschil te maken in het leven van personen met een handicap”, tweette hij. Op 3 december wordt de Internationale Dag van Personen met een Handicap gevierd om mensen bewust te maken van de rechten van personen met een handicap. handicaps en politieke wil en middelen mobiliseren om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij worden geconfronteerd.

In Tamil Nadu kondigde eerste minister MK Stalin een verhoging aan van het pensioen voor gehandicapten, inclusief mensen met een visuele beperking, van Rs 1.000 naar Rs 1.500 per maand en zei dat zijn regering zich inzet voor het welzijn van alle lagen van de bevolking, met name de gemarginaliseerd. Hij zei ook dat de experts op staatsniveau en commissies op hoog niveau werken aan het bieden van een op technologie gebaseerd raamwerk dat de anders gehandicapte personen in de overheid en de particuliere sector in staat zou stellen onafhankelijk en zonder ondersteuning te werken.

“Mensen met een beperking hoeven niet naar kantoor te gaan om te werken. We gaan een sfeer creëren die thuiswerken vergemakkelijkt”, zei hij tijdens een evenement in Chennai dat de dag markeerde.

Hij zei dat het het doel van de regering is om ervoor te zorgen dat mensen met een handicap geen moeilijkheden ondervinden. Zelfs geen enkele persoon met een handicap zou enige klacht moeten hebben en zelfs als een initiatief een enkele persoon met een andere handicap ten goede komt, moet het worden gedaan, zei hij.

Op de internationale luchthaven Lokpriya Gopinath Bordoloi in Guwahati is zaterdag een speciale helpdesk ingehuldigd voor het bedienen van passagiers met een handicap. Aangezien er ter gelegenheid van de dag verschillende evenementen werden georganiseerd, zeiden experts dat toegankelijkheid een grote uitdaging blijft voor mensen met een fysieke beperking in India, en riepen ze op tot dringende herstelmaatregelen, aangezien veel gebouwen, zelfs in steden van niveau 1 en 2, voor hen onbereikbaar blijven.

De Wet op de Rechten van Personen met een Handicap van 2016 voorzag in een tijdlijn van vijf jaar om alle bestaande openbare gebouwen tegen 14 juni toegankelijk te maken, maar van de in totaal 2.839 gebouwen zijn 585 staatsgebouwen en 1.030 gebouwen van de centrale overheid barrièrevrij gemaakt voor de gehandicapt. Deskundigen zijn van mening dat het opnemen van naleving met betrekking tot constructies die geschikt zijn voor gehandicapten terwijl bouwplannen worden goedgekeurd, een belangrijke stap zou zijn in het aanpakken van het toegankelijkheidsprobleem.

Tijdens de prijsuitreiking in Delhi zei de president dat volgens een schatting van de Verenigde Naties meer dan een miljard mensen in de wereld personen met een handicap zijn. Het betekent dat bijna elke 8e persoon ter wereld een handicap heeft in een of andere vorm.

Ze zei dat handicap in de Indiase cultuur en traditie nooit is beschouwd als een belemmering bij het verwerven van kennis en het bereiken van excellentie. “Vaak is gezien dat divyangjan begaafd is met goddelijke kwaliteiten. Er zijn ontelbare voorbeelden waarin onze divyang-broeders en -zusters op veel gebieden indrukwekkende prestaties hebben geleverd dankzij hun ontembare moed, talent en vastberadenheid. Gegeven genoeg kansen en de In de juiste omgeving kunnen ze op elk gebied uitblinken’, zei ze.

Ze zei dat onderwijs de sleutel is tot de empowerment van elk individu, inclusief personen met een handicap. “We moeten maximaal gebruik maken van technologie om taalgerelateerde barrières in het onderwijs weg te nemen en onderwijs toegankelijker te maken voor kinderen met een handicap”, zei ze. De president zei dat de regering verschillende stappen onderneemt om divyangjan mondiger te maken.

Ze zei dat het bijbrengen van zelfvertrouwen in divyangjan erg belangrijk is om hen sterker te maken. “Mensen met een handicap hebben net als normale mensen talenten en capaciteiten, en soms meer dan zij. Om ze zelfredzaam te maken, is het alleen nodig om ze zelfvertrouwen bij te brengen”, zei ze.

Het Department of Empowerment of Persons with Disabilities (Divyangjan) van het Ministerie van Sociale Rechtvaardigheid en Empowerment reikt elk jaar de National Awards for the Empowerment of Persons with Disabilities uit aan individuen, instellingen, organisaties, staat/district enz. voor hun uitstekende prestaties en er wordt gewerkt aan empowerment van personen met een handicap.

De zesenzestigjarige Mridu Ram Goel, een expert op het gebied van toegangscontrole, behoorde tot de 52 personen die door de president werden beloond. Goel, die voor 81 procent aan motorische beperkingen lijdt en rolstoelgebonden is, heeft problemen aan de orde gesteld in verband met de aanleg van hellingbanen in overheidsgebouwen in Lucknow. Vidhya Y, 29, een andere ontvanger van de onderscheiding, werd door de president geëerd voor onder andere de ontwikkeling van “de meest betaalbare oplossing ter wereld” voor het lezen van elektronische brailleboeken voor kinderen.

Vidhya, die slechtziend is en haar Msc in Digital Society heeft gedaan, richtte in 2017 Vision Empower (VE) op, dat werd geïncubeerd in het IIIT-Bangalore Innovation Centre. In 2020 was ze ook medeoprichter van ‘Vembi Technologies’ om ondersteunende technologieoplossingen te ontwerpen en te produceren om onderwijs toegankelijk en inclusief te maken voor leerlingen met een visuele beperking, aldus haar citaat.

Een van de prijzen was Pooja Ojha, die voor 80 procent aan motorische beperkingen lijdt. Ojha, een para-kano-sporter, heeft India vertegenwoordigd in Thailand, Hongarije, Japan en Canada. Atul Jaiswal, 25, heeft sinds zijn geboorte 100 procent gehoorverlies. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van sport.

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.