Musk zegt dat Neuralink binnen zes maanden klaar moet zijn voor testen op mensen

0

DOOR DANIELA HERNANDEZ | BIJGEWERKT 01 DEC. 2022 00:48 EST

Neuroscience-startup demonstreert ook ‘telepathisch typen’ bij aap met hersenimplantaat, andere mogelijkheden in live gestreamde update

De startup Neuralink Corp. van Elon Musk zou binnen zes maanden klaar moeten zijn om zijn technologie op mensen te testen, zei de ondernemer woensdag tijdens een live gestreamde update over de voortgang die het bedrijf heeft geboekt met zijn hersenimplantatietechnologie.

Neuralink heeft het grootste deel van zijn papierwerk ingediend bij de Amerikaanse Food and Drug Administration, die toezicht houdt op medische apparaten, waaronder neurale implantaten, zei Musk. In 2019 zei hij dat het bedrijf van plan was om de FDA goedkeuring te vragen voor testen op mensen en voorspelde dat het al in 2020 zou kunnen beginnen.

“We zijn er nu van overtuigd dat het Neuralink-apparaat klaar is voor mensen, dus timing is een functie van het doorlopen van het FDA-goedkeuringsproces”, zei Musk in een tweet tijdens het evenement.

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie zei het bedrijf dat het bezig was met het wegnemen van zorgen van de FDA over oververhitting van het apparaat en ook over giftige chemicaliën die vanuit het implantaat in de hersenen sijpelen, die beide schade kunnen veroorzaken.

Meneer Musk zei dat de implantaten compact zijn en dat hij zich er prettig bij zou voelen om er nu een te krijgen. Hij plaagde de mogelijkheid dat hij uiteindelijk een implantaat zal krijgen voor een toekomstige demonstratie.

“Ik zou nu een Neuralink-apparaat kunnen laten implanteren en hypothetisch zou je het niet eens weten,” zei hij.

Het bedrijf wil kunnen helpen het gezichtsvermogen te herstellen en mensen met ernstige handicaps in staat te stellen te bewegen en te communiceren door hersenactiviteit te decoderen. Uiteindelijk wil Neuralink klinieken openen waar patiënten een apparaat in hun hersenen kunnen laten implanteren door hun chirurgische robots, wat het bedrijf ook demonstreerde tijdens het evenement van woensdag. De robotchirurg steekt de minuscule gepatenteerde elektroden van Neuralink, of draadjes voor het registreren van hersensignalen, in de hersenen.

De heer Musk liet een video zien van “telepathisch typen” van een aap met een Neuralink-hersenimplantaat. Het dier typte niet op een toetsenbord, maar kon een cursor naar afbeeldingen van letters verplaatsen.

‘Hij beweegt de cursor met zijn geest,’ zei hij. ‘Hij kan eigenlijk niet spellen. Ik wil dit ding niet te veel verkopen.’

Neuralink test zijn implantatietechnologie al enkele jaren op niet-menselijke primaten, onder meer in april 2021, toen het bedrijf een video uitbracht die liet zien dat een aap bij wie twee Neuralink-apparaten waren geïmplanteerd, een videogame met de naam Pong kon spelen, terwijl het apparaat zijn hersenactiviteit vertaalde in commando’s met behulp van machine learning-software.

Klinische tests die bewijzen dat een implanteerbaar apparaat op de lange termijn veilig en effectief is, zouden nodig zijn voordat een hersen-computerinterface, zoals die van Neuralink, op grote schaal kan worden uitgerold naar patiënten, aldus neurotechnologie-experts.

“Dat is een grote uitdaging”, zegt Sumner Norman, hoofdneurowetenschapper bij AE Studio, een ontwikkelingsbureau met een toegewijd team van hersen-computerinterface-ingenieurs.

In het afgelopen jaar werd Neuralink uitgedaagd met bezorgdheid over de veiligheid nadat verschillende van zijn apen moesten worden geëuthanaseerd, onder meer wegens vermoedelijke apparaatgerelateerde infecties. Het is standaardpraktijk bij de ontwikkeling van farmaceutische producten en medische hulpmiddelen om preklinische dierproeven uit te voeren.

“We zijn niet huiverig om apparaten in dieren te stoppen”, zei Musk woensdag.

Andere onderzoekers zijn erin geslaagd een brein-computerinterface te gebruiken om apen in staat te stellen woorden op een computerscherm te produceren.

Vorig jaar gebruikten onderzoekers van de Universiteit van Californië, San Francisco, een experimenteel hersenimplantaat om de hersensignalen van een patiënt om te zetten in woorden op een scherm. Synchron Inc., een neurotechbedrijf dat een hersenimplantaat ontwikkelt dat in de bloedvaten van de hersenen wordt geschroefd in plaats van in wisselwerking te treden met het hersenweefsel zelf, heeft volgens Tom Oxley, de CEO van het bedrijf, vijf patiënten in staat gesteld te typen.

Vooruitgang in kunstmatige intelligentie, de miniaturisatie van elektronica en nieuwe chirurgische technieken hebben geleid tot een golf van investeringen en ontwikkeling in hersen-computerinterfaces, volgens Michael Mager, CEO van Precision Neuroscience Corp., dat werkt aan een filmachtige sensor die zit bovenop de hersenen en wordt ingebracht door een kleine spleet in de schedel.

Verschillende bedrijven gaan achter het herstel van het gezichtsvermogen aan, waaronder Neuralink.

Science Corp., opgericht door Max Hodak, voormalig president van Neuralink, wil een combinatie van gentherapie, een dun netvliesimplantaat en een slimme bril gebruiken om het gezichtsvermogen te helpen herstellen. Volgens Florian Solzbacher, de mede-oprichter en president van het bedrijf, heeft Blackrock Neurotech onlangs aangekondigd dat het voor hetzelfde doel een ultradun, flexibel implantaat met de naam Neuralace aan het ontwikkelen was.

De technologie zou elektroden nemen, vaak kanalen genoemd, en duizenden pulsen elektriciteit in het visuele systeem afleveren om de perceptie van het zien van objecten te creëren, zei Dr. Solzbacher.

“Daarvoor heb je duizenden kanalen nodig, en hoe meer hoe beter”, zei Dr. Solzbacher.

Tot nu toe hebben onderzoekers de perceptie van randen en andere eenvoudige vormen kunnen nabootsen – in feite het equivalent van een elektronische wandelstok, voegde Dr. Solzbacher eraan toe – maar niets dat benadert wat we zouden interpreteren als volledig zicht. Hij zei dat hij hoopte dat het apparaat in 2024 beschikbaar zou zijn voor onderzoekers.

“De uitdaging is om iets te bouwen dat zowel een hoog aantal kanalen bevat als lang in het lichaam kan blijven”, zegt Matt Angle, CEO van neurotechbedrijf Paradromics Inc.

De meeste neurale implantaten tot nu toe waren eenrichtingssnelwegen van informatie, waarbij signalen die de hersenen genereren worden opgevangen en vertaald in commando’s die een extern apparaat zoals een computer vervolgens kan gebruiken om videogames te ‘typen’ of te spelen.

Maar ontwikkelaars hopen dat de volgende generatie apparaten in staat zal zijn om informatie van en naar de hersenen te sturen, bijvoorbeeld om onze zintuigen te herstellen en te helpen bij beweging. De heer Musk maakte woensdag verschillende verwijzingen naar deze “lees- en schrijf”-mogelijkheid.

Precision Neuroscience werkt aan een apparaat dat zowel vanuit de hersenen kan opnemen als er signalen in kan sturen. In januari zei het bedrijf dat het implantaat gebieden van de hersenen die betrokken zijn bij het gezichtsvermogen en de perceptie van aanraking, kan opnemen en stimuleren.

Tijdens de presentatie zei Neuralink dat het zijn apparaat al in de visuele cortex van twee apen had geïmplanteerd en het had gebruikt om hersenactiviteit vast te leggen en de perceptie te creëren van het zien van kleine lichtvlekjes.

Het vermogen van neurale implantaten om “de perceptie van aanraking of visie te creëren – dat zou een enorme overwinning zijn”, zei Dr. Norman van AE Studio.

Deze apparaten van de volgende generatie vergroten enkele van de ethische zorgen over hersenimplantaten. Sommigen hebben ze de laatste grens van de menselijke privacy genoemd.

“Mensen identificeren hun zelfgevoel het meest met hun hersenen”, zegt Nita Farahany, een neuro-ethicus van Duke University. “Schrijven naar de hersenen heeft het grote gevaar om onze keuzes en voorkeuren te manipuleren en te negeren.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.