MIUI 14 Changelog uitgelekt voorafgaand aan de lancering van de Xiaomi 13-serie; Belooft betere prestaties, privacycontroles

0

MIUI 14, Xiaomi’s Android 13-gebaseerde besturingssysteemupdate voor in aanmerking komende smartphones, is schijnbaar uitgelekt op Twitter voorafgaand aan de officiële aankondiging. Het besturingssysteem zou samen met de Xiaomi 13-smartphoneserie op 1 december worden onthuld. Het bedrijf heeft echter onlangs onthuld dat het het lanceringsevenement heeft uitgesteld en een nieuwe datum moet nog worden aangekondigd. De MIUI 14-update zal gebaseerd zijn op Android 13, maar sommige oudere Xiaomi-smartphones kunnen ook de update ontvangen op basis van Android 12, gebaseerd op eerdere MIUI-releases van Xiaomi door de jaren heen.

MIUI Polska-schrijver Kacper Skrzypek getweet de MIUI 14 changelog, waarin de veranderingen in de aanstaande skin van Xiaomi worden beschreven. Volgens de screenshots van de changelog neemt MIUI 14 minder opslagruimte in beslag en heeft het een verbeterde systeemarchitectuur, wat resulteert in betere prestaties, efficiëntere energiebesparingen en een boost in de game-ervaring. De changelog beweert ook dat het besturingssysteem zich zal richten op beveiliging en meer ondersteuning biedt voor end-to-end privacyfuncties.

Gebruikers kunnen zich ook verheugen op meer personalisatie, met meer widgetcombinaties, superpictogrammen voor een opnieuw ontworpen startscherm en mappen die apps markeren voor toegang met één tik, volgens het uitgelekte screenshot. Slimme functies zoals tekstherkenning in Gallery-afbeeldingen lijken ook onderweg te zijn, met ondersteuning voor acht talen.

De changelog bevat een speciale sectie over interconnectiviteit, waarin een “aanzienlijke opknapbeurt” wordt geclaimd voor de Mi Smart Hub, die veel sneller werkt en meer apparaten ondersteunt. De connectiviteit tussen apparaten zal naar verwachting een boost krijgen, met een grotere bandbreedtetoewijzing die het ontdekken, verbinden en overbrengen van items tussen telefoon, tablet, oortelefoons en tv een boost zal geven.

Er wordt ook gezegd dat de update meer aandacht zal besteden aan het apparaatecosysteem van Xiaomi. “Telkens wanneer tekstinvoer op uw tv vereist is, kunt u een handige pop-up op uw telefoon krijgen en daar tekst invoeren”, vermeldt de changelog. Ook inkomende telefoongesprekken kunnen snel worden doorgezet naar een tablet.

Volgens de screenshots van de MIUI 14-update changelog, is het delen van gezinnen in iOS-stijl ook onderweg, met deelbare fotoalbums beschikbaar voor een groep van maximaal acht leden. Er is ook functionaliteit toegevoegd aan de Mi AI-spraakassistent, die nu kan worden gebruikt als scanner, vertaler en oproepassistent die spamoproepen filtert. Er zijn ook andere kleine verbeteringen, waaronder geavanceerde zoekmogelijkheden en dieper ouderlijk toezicht.

Er is nog geen woord over een officiële aankondiging voor de Xiaomi 13-serie en MIUI 14 nadat het lanceringsevenement op donderdag was uitgesteld. De Chinese productiegigant had aanvankelijk een programma voor vroege toegang aangekondigd voor Chinese gebruikers om het besturingssysteem te testen voordat het officieel wordt uitgerold. Het is ook vermeldenswaard dat sommige van deze functies mogelijk niet beschikbaar zijn voor gebruikers buiten China, wanneer het besturingssysteem uiteindelijk wordt gelanceerd voor gebruikers over de hele wereld.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.