‘Kerstmis met de Campbells’ is een zielloze ervaring

0

Verschijnt op AMC+ en in geselecteerde bioscopen vanaf 2 december Kerst met de Campbells is een kerstverhaal over saamhorigheid, dat voortkomt uit feestelijke gejuich en flinterdunne verhaallijnen.

Gedeeltelijk geschreven door Vince Vaughn (Vechten met mijn familie), deze by-the-numbers rom-com met Justin Long (Barbaar), Alex Moffat (Clifford de grote rode hond) en Brittany Snow (X). Als David, Shawn en Jesse doen deze drie acteurs hun uiterste best met ondermaats materiaal.

Na 10 minuten traditionele kerstclichés met feestelijke aftiteling, incidentele sleebellen en holle pogingen tot een dramatische opening, gaan Jesse (Snow) en Shawn (Moffat) uit elkaar. Hij wil vrijgezel blijven en zijn hoogvliegende baan nastreven, terwijl zij wil settelen en een gezin wil stichten.

Vanaf het begin houdt deze film vast aan achterhaalde genderstereotypen die Jesse karakteriseren als gezinsgericht, terwijl Shawn typisch mannelijk is. Zijn egoïstische motieven, egocentrisch gedrag en verlangen om op het veld te spelen, markeren hem als een idioot. Kerst met de Campbells heeft misschien veel tekortkomingen, maar de belangrijkste daarvan is elke hint van een progressieve houding.

Na de breuk volgt een voorspelbaar telefoontje van de schoonfamilie Liz (Julia Duff) en Robert (George Wendt), die Jesse uitnodigen voor Kerstmis. Na 30 minuten is ze gesetteld, terwijl haar ex zich er niet van bewust is – omdat hij vanwege zijn werk zijn aankomst heeft uitgesteld.

Wat volgt is een met sacharine doordrenkte familiebijeenkomst, die Jess voorstelt aan David (Long) – een zwakke band met de Campbells die op allerlei manieren gezond overkomt. Met een ruige hond, een pick-uptruck en trendy stoppels voelt David zich de perfecte vakantierebound. Zoals te verwachten is, keert Shawn terug naar huis en merkt dat David en Jesse een hechte band krijgen, wat de sluisdeuren opent voor een stroom slecht beoordeelde grappen, die zowel chauvinistisch als slecht uitgevoerd zijn. Uiteindelijk ondermijnt dit elk plezier in de toekomst en tast het deze titel nog meer aan.

Helaas, Kerst met de Campbells lijdt ook aan een gebrek aan toonconsistentie, aangezien Moffat en Long in twee verschillende films lijken te zitten – veel van die verwarring komt van het script, dat iedereen probeert te behagen, maar uiteindelijk inhoud opoffert voor goedkoop gelach. Long is een betere speler dan dit, en heeft duidelijk hypotheekbetalingen te doen. Zijn veelzijdigheid als artiest in andere projecten werkt hem hier tegen – aangezien publiek dat films heeft gezien graag Slagtand en Barbaar zal teleurgesteld zijn.

David is een personage dat handelt op cruise control, waarvoor slechts een kleine dosis charisma nodig is om te werken – een feit dat overduidelijk blijkt uit de automatische piloot die Long gebruikt op weg naar het betalen van die dringende rekening. Snow doet het niet beter om Jesse te spelen, aangezien het vasthouden aan achterhaalde genderstereotypen deze gezonde kerst-rom-com tot een ongemakkelijke ervaring maakt.

Moffat is net zo verlamd als de geoliede ex-vriend Shawn, die in zijn eentje de genderpolitiek 10 jaar terugzet door de vrouwelijke identiteit te ondermijnen en ze naar de keuken te sturen. Niet alleen door de objectivering van Jesse, die hij niet in staat acht om een ​​gelijkwaardig deel van hun relatie te zijn, maar ook omdat zijn motieven om ze bij elkaar te houden voortkomen uit het mannelijke ego.

Ondertussen sitcomlegende George Wendt (Proost) speelt tweede viool voor Julia Duff, die misschien wel de enige verlossende rol in deze film is. Naast Long houdt ze het flinterdunne gebouw bij elkaar, terwijl anderen het te druk hebben met het verzilveren van hun cheque. Of het nu gaat om het regelmatig bevredigen van haar bedrogen echtgenoot of het uitdelen van wijs advies aan Jesse wanneer het publiek het eindspel al heeft bedacht – Julia Duff gaat door ondanks een aantal meedogenloze kerstclichés.

Helaas, buiten dat, Kerst met de Campbells is een fundamenteel luie cash-in voor kersttijd, die niemand voor de gek zal houden, aangezien het op flagrante wijze probeert het publiek te manipuleren om zich vermaakt te voelen. Voor films die de deugden van Kerstmis verheerlijken, duik je deze feestdagen in plaats daarvan in enkele klassiekers. Beschouwen Het is een geweldig leven, Wonder op 34e Straat (beide versies) – of tot slot, die gerespecteerde klassieker in de actiecanon Die hard.

Met de beste wil van de wereld, moet het publiek dat dit jaar wil genieten van enkele feestelijke filmmomenten, dit vermijden Kerst met de Campbells en kies voor iets anders. Zelfs de aanwezigheid van Long zou geen rol moeten spelen bij de beslissing, want eerlijk gezegd ziet hij eruit alsof hij liever ergens anders is dan op het scherm.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.