Hersenen van tieners verouderen sneller dan normaal als gevolg van pandemie, studie vindt

0

Een nieuwe studie heeft onthuld dat tieners een enorme impact hadden op hun geestelijke gezondheid als gevolg van de Covid-19-pandemie. De bevindingen beweerden dat pandemiegerelateerde stressoren de hersenen van adolescenten fysiek hebben verouderd.

Ian Gotlib, de eerste auteur van het tijdschrift Biological Psychiatry: Global Open Science zei: “We weten al uit wereldwijd onderzoek dat de pandemie een negatieve invloed heeft gehad op de geestelijke gezondheid van jongeren, maar we wisten niet wat het fysiek deed. naar hun hersenen”.

In 2020 beweerde een studie van Stanford University dat angst en depressie bij volwassenen met meer dan 25% zijn gestegen in vergelijking met 2019.

Volgens wetenschappers treden veranderingen in de hersenstructuur van nature op naarmate we ouder worden. Tijdens de puberteit en vroege tienerjaren ervaren de lichamen van kinderen een verhoogde groei in zowel de hippocampus als de amygdala, delen van de hersenen die respectievelijk de toegang tot bepaalde herinneringen regelen en helpen om emoties te moduleren.

Uit MRI-rapporten van 163 kinderen bleek echter dat het ontwikkelingsproces bij adolescenten versnelde toen ze de Covid-19-lockdown doormaakten.

Volgens de auteur van het onderzoek kwamen dergelijke veranderingen in de hersenen vroeger voor bij kinderen die chronische tegenspoed hebben ervaren, hetzij door geweld, verwaarlozing, disfunctie van het gezin of een combinatie van meerdere factoren.

“Vergeleken met adolescenten die vóór de pandemie werden beoordeeld, hadden adolescenten die na de sluiting van de pandemie werden beoordeeld niet alleen ernstiger internaliserende psychische problemen, maar ook een verminderde corticale dikte, een groter hippocampus- en amygdala-volume en een meer gevorderde hersenleeftijd”, zei Gotlib.

Gotlib, die ook de directeur is van het Stanford Neurodevelopment, Affect, and Psychopathology (SNAP) Laboratory aan de Stanford University, zei: “Het is ook niet duidelijk of de veranderingen permanent zijn”.

Verder uiting gevend aan bezorgdheid over het geheugenprobleem, zei de auteur dat het normaal is bij senioren, maar het is een teken van bezorgdheid als een adolescent zo’n fase doormaakt.

“Voor een 70- of 80-jarige zou je wat cognitieve en geheugenproblemen verwachten op basis van veranderingen in de hersenen, maar wat betekent het voor een 16-jarige als hun hersenen voortijdig verouderen?” zei Gotlib.

Deze bevindingen kunnen ook ernstige gevolgen hebben voor een hele generatie adolescenten op latere leeftijd, voegde co-auteur Jonas Miller, University of Connecticut, VS toe.

“Adolescentie is al een periode van snelle reorganisatie in de hersenen, en het is al gekoppeld aan een verhoogd aantal psychische problemen, depressies en risicovol gedrag”, zei Miller.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.