Covid-19-update: India registreert 253 nieuwe gevallen, actieve telling daalt tot 4.000

0

India heeft de afgelopen 24 uur 253 nieuwe gevallen van Covid-19 gemeld, waarmee het cumulatieve aantal coronavirusinfecties op 4.46.73.166 komt, volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid van de Unie die zaterdag zijn bijgewerkt.

Hiermee is de actieve caseload van het land gedaald tot 4.597, wat neerkomt op 0,01% van het totale aantal besmettingen. Er is een afname van 75 gevallen geregistreerd in de actieve Covid-caseload in een tijdsbestek van 24 uur.

Het dodental steeg tot 5.30.627 met nog drie dodelijke slachtoffers – twee verzoend door Kerala en één overlijden gemeld vanuit Himachal Pradesh in een tijdsbestek van 24 uur, verklaarde het.

Het herstelpercentage is volgens het ministerie gestegen tot 98,80 procent.

Het aantal mensen dat hersteld is van de ziekte steeg tot 4,41,37,942, terwijl het sterftecijfer 1,19 procent bedroeg.

Volgens de officiële gegevens zijn tot dusver in het land 219,93 crore-doses van het Covid-vaccin toegediend in het kader van de landelijke vaccinatiecampagne tegen Covid-19.

Ondertussen heeft de Wereldgezondheidsorganisatie gezegd dat ongeveer 90% van de wereldbevolking nu enige weerstand heeft tegen Covid-19, maar waarschuwde dat er nog steeds een verontrustende nieuwe variant zou kunnen opduiken.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, zei dat hiaten in waakzaamheid de deur openlieten voor een nieuwe virusvariant om te verschijnen en de wereldwijd dominante Omicron in te halen.

Afgelopen weekend was het een jaar geleden dat de WHO Omicron aankondigde als een nieuwe zorgwekkende variant in de Covid-19-pandemie. Sindsdien is het de wereld rondgereisd en bleek het aanzienlijk beter overdraagbaar te zijn dan zijn voorganger, Delta.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.