Brits bedrijf dat raketten bouwt om mensen buiten ons zonnestelsel te sturen, krijgt overheidsgeld | Wetenschap | Nieuws

0

Een Brits raketbedrijf dat baanbrekende ruimtetechnologie ontwikkelt die op een dag mensen naar planeten buiten ons zonnestelsel zou kunnen brengen, heeft een grote impuls gekregen na het ontvangen van overheidsfinanciering. Pulsar Fusion werkt aan het benutten van dezelfde kracht als de zon om een ​​door kernfusie aangedreven raket te creëren die afstanden kan afleggen die veel groter zijn dan elk ander ruimtevaartuig dat momenteel in gebruik is. Na eerder dit jaar al vlaggenschiptests in Zwitserland en het VK te hebben voltooid, is het bedrijf een van de vele raketbedrijven die racen om mensen naar Mars te brengen, maar ook daarbuiten, aangezien de industrie haar ambities hoog stelt voor de toekomst van de ruimtevaart.

In een belangrijke stap voorwaarts voor het in Bletchley gevestigde bedrijf heeft het bedrijf financiering gekregen van de UK Space Agency (UKSA) om ‘geïntegreerde op kernsplijting gebaseerde energiesystemen voor elektrische voortstuwing’ te ontwikkelen.

Terwijl wetenschappers nog steeds worstelen met het kraken van de code achter het creëren van kernfusie, hetzelfde proces dat wordt gebruikt in sterren, waar waterstofatomen samensmelten om helium en materie te vormen, werkt fusierakettechnologie op aarde alleen in het vacuüm van de ruimte.

Hierdoor moest Pulsar hybride raketmotoren ontwikkelen, die de basis legden voor Pulsar’s supersnelle voortstuwingsmotoren.

Richard Dinan, CEO van Pulsar en de voormalige ster van de realityshow Made in Chelsea, vertelde eerder aan Express.co.uk dat dit type rakettechnologie de tijd die nodig is om naar Mars te komen zou kunnen verkorten en op een dag mensen in staat zou kunnen stellen andere planeten buiten ons zonnestelsel.

Eenmaal ontwikkeld, kunnen de motoren mogelijk raketten met hoge snelheden door de kosmos sturen op reizen naar diepe snelheden. Maar momenteel produceert Pulsar een aantal verschillende soorten geavanceerde ruimteraketmotoren die, hoewel ze nog niet in dat stadium zijn, de weg zullen effenen voor een door fusie aangedreven raket.

Zijn plasma-voortstuwingsmotoren, die worden aangedreven door kernsplijting, maken deel uit van zijn opwindende portfolio en geven een voorproefje van nog meer opwindende dingen die komen gaan.

Niet alleen zou zijn technologie uiteindelijk de reistijden in de ruimte kunnen verkorten, beweert het bedrijf, maar de brandstof die wordt gebruikt in de zogenaamde plasma-stuwraketten zou ook ruimtevaartuigen miljoenen ponden aan bedrijfskosten kunnen besparen, en zou ook de waarde van het gegevensproduct van het ruimtevaartuig kunnen verhogen. .

Dr. James Lambert, Head of Operations bij Pulsar, zei over de UKSA-financiering: “Pulsar heeft de krachtigste elektrische voortstuwingsmotoren in Europa gebouwd en getest.

LEES MEER: Verborgen tekst gevonden op paneel waarvan gedacht wordt dat het afkomstig is uit het vliegtuig van Amelia Earhart

“We kennen onze toekomst niet, maar als we fusie kunnen doen, betekent dit dat we onze planeet voor altijd schoon van energie kunnen voorzien en dat we ons zonnestelsel daadwerkelijk kunnen verlaten. De snelheid waarmee raketmotoren die vuur gebruiken, zal nooit geven ons die snelheid. Pulsar weet dat we een fusieraketmotor kunnen bouwen lang voordat iemand een fusiecentrale bouwt.’

De heer Dinan zei ook dat zijn bedrijf hoopte £ 200 miljoen op te halen om meer “zeer significante” tests te bouwen. Maar hij merkte op dat het bedrijf geen steun nodig heeft van de grote Amerikaanse bedrijven zoals Blue Origin van Jeff Bezos of SpaceX van Elon Musk om op succes te vertrouwen.

Hij zei: “We hebben ontzettend veel waarde gecreëerd met een kleine investering. We hebben niet de behoefte om dit over te dragen aan de grote Amerikaanse bedrijven.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.