Stijgende temperatuur leidt tot stijging van gevallen van beroerte bij ouderen: studie

0

Terwijl wereldleiders klimaatbeleid bespreken om de temperatuur op aarde te verlagen, heeft een nieuwe studie een verband gevonden tussen toenemende hittegolfincidenten en beroertes. Volgens onderzoek dat vrijdag op ESC Asia is gepresenteerd, is het aantal ziekenhuisopnames in noodgevallen toegenomen na het optreden van hittegolven.

ESC Asia is een wetenschappelijk congres georganiseerd door de European Society of Cardiology (ESC), de Asian Pacific Society of Cardiology (APSC) en de ASEAN Federation of Cardiology (AFC).

“Klimaatverandering en opwarming van de aarde zijn wereldwijde problemen en beroerte is een belangrijke doodsoorzaak”, zei studieauteur Dr. Ryohei Fujimoto van Tsuyama Central Hospital en Department of Epidemiology, Graduate School of Medicine, Dentistry and Pharmaceutical Sciences, Okayama University, Japan.

“Onze studie geeft aan dat oudere volwassenen vatbaarder kunnen zijn voor een beroerte na blootstelling aan warm weer. Preventieve maatregelen zoals geïsoleerde woningen en airconditioning moeten worden beschouwd als een prioriteit voor de volksgezondheid om mensen te beschermen tegen deze slopende en levensbedreigende ziekte,” zegt Dr. voegde Fujimoto eraan toe.

De studie was met name gebaseerd op Okayama, een stad in West-Japan, en omvatte 3.367 inwoners. De onderzoekers voerden het onderzoek uit onder mensen van de hogere leeftijdsgroep (boven de 65) en volgden hun afspraken bij ziekenhuizen met een klacht over een beroerte tijdens en enkele maanden na het regenseizoen. De tijdsperiode van het onderzoek werd gehouden tussen 2012 en 2019.

Onderzoekers kwantificeerden hun studie met behulp van uurlijkse gegevens over buitentemperatuur, relatieve vochtigheid, luchtdruk en de gemiddelde atmosferische concentratie van fijnstof met een diameter van minder dan 2,5 mm (PM2,5). De gegevens zijn afkomstig van het weerstation van de Japanse stad Okayama.

De onderzoekers berekenden het verband tussen de temperatuur en beroerte tijdens het regenseizoen, een maand erna, twee maanden erna en drie maanden erna.

De studie wijst op het maximale aantal gevallen van beroertes na een maand van het regenseizoen. De onderzoekers beweerden dat voor elke temperatuurstijging van 1 graad de kans op spoedbezoeken voor beroertes met ongeveer 35% toenam.

De studie ging ook in op de specifieke kenmerken van het type beroerte. Met elke temperatuurstijging van 1 graad steeg het risico op hemorragische beroerte met 24%, ischemische beroerte met 36% en voorbijgaande ischemische aanval met 56%.

De resultaten van “effectmodificatie” waren ook het sterkst na een maand regenseizoen en de kans op een beroerte steeg met 31% met elke graad. Effectmodificatie brengt het verband tussen blootstelling (heteluchttemperatuur) en uitkomst (noodbezoek voor beroerte) naar voren ) die kan verschillen afhankelijk van een derde variabele (tijdens en na het regenseizoen).

“De resultaten van de tweede analyse suggereren dat de omgevingsomstandigheden direct na het regenseizoen de relatie tussen warm weer en beroerte versterken. Naast hoge temperaturen wordt deze periode gekenmerkt door een toename van de zonneschijnduur en minder regen, wat de bevindingen kan verklaren ‘, legt dr. Fujimoto uit.

“Onze studie suggereert dat oudere volwassenen moeten proberen koel te blijven tijdens hete periodes, bijvoorbeeld door binnen te blijven tijdens piektemperaturen. Volksgezondheidsstelsels kunnen helpen door koele ruimtes te bieden aan leden van het publiek om te ontsnappen aan de hitte tijdens de heetste maanden van het jaar. ,” concludeerde hij.

Met input van ANI

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.