Ontploffing rechtbank Ludhiana: NIA arresteert voortvluchtige terrorist Harpreet Singh bij aankomst uit Maleisië

0

Ontploffing rechtbank Ludhiana: NIA arresteert voortvluchtige terrorist
Afbeeldingsbron: PTI/VERTEGENWOORDIGER Ontploffing rechtbank Ludhiana: NIA arresteert voortvluchtige terrorist Harpreet Singh bij aankomst uit Maleisië

Ludhiana rechtbank bomaanslag zaak: In een grote doorbraak arresteerde de National Investigation Agency (NIA) de onderduikende terrorist Harpreet Singh, beschuldigd in de bomaanslagzaak van de rechtbank in Ludhiana. Volgens rapporten werd de voortvluchtige terrorist gearresteerd toen hij op donderdag (1 december) uit Kuala Lumpur, Maleisië aankwam.

Eerder in augustus van dit jaar had de NIA een premie aangekondigd voor Singh, die door de dienst werd gezocht in een zaak die verband hield met een samenzwering die was uitgebroed door de International Sikh Youth Federation (ISYF) voor het plegen van een explosie in het gerechtsgebouw van Ludhiana in 2021. .

Singh werkte samen met een in Pakistan gevestigde, zelfbenoemde chef van ISYF

Volgens de NIA was Singh een medewerker van Lakhbir Singh Rode, een in Pakistan gevestigde, zelfbenoemde chef van de ISYF, die ook betrokken was bij de ontploffing waarbij één persoon om het leven kwam en verscheidene anderen gewond raakten.

“Op aanwijzing van Rode coördineerde Singh de levering van de op maat gemaakte IED die vanuit Pakistan naar zijn in India gevestigde medewerkers was gestuurd en die werd gebruikt bij de ontploffing in het Ludhiana Court Complex”, aldus de NIA.

(Met input van ANI)

LEES OOK: NIA valt meerdere locaties binnen, waaronder Delhi-NCR, Punjab na ondervraging van gangster Lawrence Bishnoi

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.