Oekraïne vreest dreigende winter ‘catastrofe’ als ‘verschrikkelijke’ stroomuitval erger kan worden | Wetenschap | Nieuws

0

Een Oekraïense energie-expert heeft Express.co.uk verteld dat Oekraïne onmiddellijk een hulppakket nodig heeft ter waarde van honderden miljoenen om het te helpen bij het repareren van het energienet terwijl Rusland zich voorbereidt op meer aanvallen op kritieke energie-infrastructuur. Te midden van de meedogenloze invasie van de Russische president Vladimir Poetin in zijn buurland, zijn enkele van de meest verwoestende aanvallen gericht op de kritieke energie-infrastructuur van Oekraïne. Hoewel de raketsalvo’s enkele slachtoffers maken, hebben ze ook miljoenen burgers urenlang zonder stroom gezet. Maar nu de winter nadert, bestaat de vrees dat een nieuwe Russische aanval te midden van temperaturen onder het vriespunt meer “catastrofaal” zou kunnen zijn dan ooit tevoren.

Mark Savchuk, inwoner van Kiev en expert in de energiesector met een postgraduaat van de London School of Business and Finance, vertelde Express.co.uk hoe de situatie was voor de 3,5 miljoen inwoners van de hoofdstad.

Hij zei: “Van tijd tot tijd moeten we sommige gebruikers van het net afsluiten als onderdeel van een geplande stroomonderbreking gedurende vier, vijf of zes uur zonder elektriciteit om het net in evenwicht te houden. Als er beschietingen zijn, kunnen we in een volledige stroomuitval. De laatste keer duurde het ongeveer 19 uur om de stroom weer online te krijgen. 90 procent van het netwerk werkte 16 uur, dus niets werkte gedurende die tijd. Het is verschrikkelijk. Als je geen stroom hebt, werkt niets Je hebt geen water, geen verwarming, geen mobiel bereik.”

En hij waarschuwde dat de situatie nog veel erger zou kunnen worden als er niet voldoende steun uit het Westen komt in de aanloop naar de volgende aanval van Poetin. Hij zei: “In de winter is het behoorlijk beangstigend omdat helemaal niets werkt.

“In de winter wordt het echt gevaarlijk, want als het water in de leidingen bevriest, kun je het in principe pas in de lente gebruiken – totdat je positieve temperaturen in Celsius hebt, zodat het water in de leidingen zal ontdooien, zodat je het weer kunt gebruiken.”

“We hebben het over een volledige totale stroomuitval tijdens de winter met temperaturen onder het vriespunt. Dit is het belangrijkste probleem. Het eerste [most important] ding is stromend water, de tweede is verwarming en de derde is telefoonnetwerken.

“Als je een bejaarde bent en je voelt je ziek, kun je niet eens een ambulance bellen omdat er geen telefoonverbinding is, dus het wordt ongelooflijk moeilijk voor mensen om te overleven die niet sterk genoeg zijn of misschien kleine kinderen hebben. Als je 10 dagen met temperaturen onder het vriespunt en u bent alleen, zijn er zeer ernstige gezondheidsrisico’s voor uw kinderen als ze erg klein zijn.

“Kiev is een grote stad met minstens 3,5 miljoen inwoners en als je het rioleringssysteem niet laat werken, wat als je geen elektriciteit hebt niet werkt, wordt het een zeer ernstig gezondheids- en veiligheidsprobleem. Als een black-out aanhoudt drie of vier dagen zou het een serieus probleem worden en als je geen werkend rioolsysteem hebt, zou het een catastrofe zijn – daarom hebben we deze onmiddellijke hulp nodig.”

Maar hoewel 19 uur misschien als een lange tijd voelde om vast te zitten in het donker en de kou, zei de heer Savchuk dat ze geluk hadden dat de stroom in die tijd weer online was.

LEES MEER: NASA annuleert dure monitoringsatelliet voor broeikasgassen

Hij zei: “Het is erg riskant, maar we hadden het geluk dat we het elektriciteitsnet in slechts 19 uur weer online konden brengen. Gewoonlijk duurt het ongeveer twee tot drie dagen. Dit is een realistisch scenario in de nabije toekomst als de volgende golf van raketten zullen hetzelfde zijn als de vorige.

“We zetten ons schrap voor precies dat scenario. We weten niet wanneer het precies zal gebeuren. Maar ergens in de toekomst zal het zeker gebeuren.”

Nu hebben satellietbeelden onthuld dat Rusland zich zou kunnen opmaken voor een enorme luchtaanval, met twee dozijn langeafstandsbommenwerpers en kruisraketten die worden voorbereid voor gevechten op het vliegveld Engels-Two, nabij de oblast Saratov in Rusland. Deskundigen hebben gewaarschuwd dat dit erop zou kunnen wijzen dat Rusland zich voorbereidt op een aanval die vergelijkbaar is met de eerder geziene aanvallen, maar dan op grotere schaal.

Oekraïners hebben zich echter op dit moment voorbereid. De heer Savchuk zei: “Bedrijven in Oekraïne proberen zoveel mogelijk dieselgeneratoren te kopen om in ieder geval hun coffeeshops of wat dan ook van het net te laten draaien. Maar dit is een tijdelijke oplossing, aangezien mensen ze niet eeuwig kunnen laten draaien zoals wij doen. niet genoeg diesel in het land hebben.”

Maar Kiev kan het niet alleen en smeekt het Westen om een ​​nog groter steunpakket te sturen om het door een winteraanval heen te helpen.

NIET MISSEN
200 jaar oud lichaam van schipbreukeling ontdekt aan de kust van Cornwall [REPORT]
Slimme meterklanten lijden ‘nachtmerrie’ over problemen met apparaten [INSIGHT]
Duitsland beschaamd vanwege het sluiten van een gasdeal met Qatar [REVEAL]

De heer Savchuk zei: “Het belangrijkste punt is dat onze regering in gesprek is met westerse regeringen om seismische hulp te krijgen, zodat we kritieke infrastructuur kunnen onderhouden tijdens de black-outs.”

“We hebben meerdere mobiele opwekkingseenheden van meerdere megawatts nodig. Als bijvoorbeeld volgende week Rusland de raketten afvuurt en sommigen het doel raken – aangezien sommige van onze luchtafweersystemen ook werken – en we in black-outs terechtkomen, zal deze mobiele generatie in staat zou zijn om de kritieke infrastructuur ten minste twee of drie dagen in stand te houden die nodig zijn om de stroom weer online te krijgen.

“We hebben ongeveer $ 320 miljoen (£ 260 miljoen) nodig voor een pakket met een combinatie van mobiele opwekking en grote generatoren, zodat we in ieder geval de belangrijkste kritieke infrastructuur online kunnen houden tijdens een black-out – dit is voor onmiddellijke hulp op korte termijn en het zou betekenen dat de meeste mensen stromend water en misschien verwarming zouden hebben tijdens een stroomuitval, ook al duurt dat ongeveer een week.

“We hebben het over het behoud van enige kwaliteit van leven, zelfs als alles voor een behoorlijk lange tijd volledig uitvalt. We hebben dit pakket nog niet, maar het is fijn dat onze westerse partners hiervan op de hoogte zijn en dat ze eindelijk serieus zijn begonnen hulp.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.