Nieuwe hulp voor een groep die risico loopt op zelfmoord: mannen van middelbare leeftijd

0

Mannen hebben over het algemeen een zelfmoordcijfer dat drie tot vier keer zo hoog is als dat van vrouwen, volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention. Een van de redenen is dat mannen de neiging hebben om meer dodelijke middelen te kiezen – meestal vuurwapens – wanneer ze proberen. Mannen zoeken ook minder vaak dan vrouwen hulp bij geestelijke gezondheid. En de angst en depressie van mannen komen vaak over als woede of prikkelbaarheid in plaats van zorgen en verdriet, dus aandoeningen die het risico op zelfmoord kunnen verhogen, kunnen niet gediagnosticeerd en onbehandeld blijven.

Onderzoekers onderzoeken nieuwe benaderingen te midden van de toenemende bezorgdheid over de geestelijke gezondheid die voortvloeit uit de pandemie en na jaren waarin de zelfmoordcijfers hardnekkig hoog bleven. Een studie vond veelbelovend in mannengroepen gericht op het opbouwen van veerkracht en kameraadschap, vooral onder mannen die worstelen met de overgang naar pensionering. Een ander onderzoek vraagt ​​mannen om ‘hoopkits’ te maken met herinneringen aan waar ze voor moeten leven, zoals foto’s van dierbaren. Een ander onderzoek gebruikte video’s om mannen te laten zien hoe ze met hun arts zouden kunnen praten over zelfmoordgedachten, met taal die het krijgen van hulp omkadert als een manier om de leiding te nemen.

“Voor veel mannen is het idee dat we onze kwetsbaarheden voor onszelf moeten houden tegen de tijd dat we op middelbare leeftijd zijn, zo overgeleerd, zo goed geoefend”, zegt Michael Addis, een professor in de psychologie aan de Clark University in Worcester, Massachusetts. .

Jarenlang waren mannen van middelbare en oudere leeftijd de groepen die het meest waarschijnlijk stierven door zelfmoord. Het zelfmoordcijfer in 2020 was 27,3 per 100.000 onder mannen van 45 tot 64 jaar en 40,5 per 100.000 onder mannen van 75 jaar en ouder, volgens de meest recente CDC-gegevens. Het percentage onder mannen van 25 tot 44 jaar overtrof dat van 45- tot 64-jarige mannen in 2020 en steeg tot 28,3 per 100.000.

Eenzaamheid en sociaal isolement zijn risicofactoren, en mannen raken meer sociaal geïsoleerd naarmate ze ouder worden, merkt Dr. Addis op. Mannen zijn ook meer geneigd om zichzelf te mediceren met drugs en alcohol, wat andere psychische problemen en verminderde remmingen kan maskeren.

Gezondheidsproblemen, fysieke pijn en de verliezen die zich op middelbare leeftijd kunnen voordoen, kunnen mannen hard treffen, zegt Sherry Beaudreau, een klinisch psycholoog en hoofdonderzoeker van een doorlopend door het Amerikaanse Department of Veterans Affairs gefinancierd onderzoek naar een probleemoplossende therapie om suïcidaliteit te verminderen. denken bij oudere veteranen, van wie de meerderheid mannen zijn. De behandeling van Dr. Beaudreau wijzigt, net als sommige andere die worden geprobeerd, een bestaande therapie, waardoor de implementatie ervan gemakkelijker en sneller zou kunnen worden.

Marnin J. Heisel, een professor in de psychiatrie aan de University of Western Ontario, onderzoekt “betekenisgerichte” groepen voor mannen, vooral degenen die moeite hebben met de overgang naar pensionering. Mannen voltooien oefeningen zoals nadenken over de positieve impact die ze hebben gemaakt op anderen en zich voorstellen hoe ze kunnen blijven bijdragen aan hun families en gemeenschappen.De steun en kameraadschap die de groepen teweegbrengen, zijn ook belangrijk, zegt dr. Heisel.

Na 12 sessies rapporteerden deelnemers aan de groepen significant hogere scores op metingen van tevredenheid met het leven en psychologisch welzijn, en significante vermindering van symptomen van depressie en zelfmoordgedachten, volgens een in 2020 gepubliceerd onderzoek onder 30 mannen van 55 jaar en ouder in het tijdschrift Clinical Gerontologist.

Onderzoekers van de Perelman School of Medicine van de University of Pennsylvania testen therapieën om de negatieve gedachten te veranderen die angst kunnen aanwakkeren die verband houdt met het risico op zelfmoord en die de redenen om te leven kunnen vergroten, zegt Gregory K. Brown, directeur van het Penn Center for the Prevention of Suicide. Als onderdeel van de behandeling maken mannen tussen de 50 en 70 jaar met zelfmoordgedachten fysieke ‘hoopkits’ met herinneringen aan waarvoor ze moeten leven.

Andere inspanningen hebben tot doel mannen die risico lopen te identificeren en hen aan te moedigen hulp te zoeken. Onderzoekers van de University of California, Davis en collega’s ontwikkelden een interactief tablet-gebaseerd computerprogramma voor mannen om te gebruiken in de wachtkamer van hun spreekkamer. Het programma bevat video’s waarin mannen suïcidale gedachten bespreken met hun arts.

“We gebruiken dit soort stereotiepe mannelijke analogieën dat [discussing mental health] neemt de leiding, doet het juiste voor u en uw gezin’, zegt Anthony Jerant, een professor en voorzitter van de afdeling gezins- en gemeenschapsgeneeskunde aan UC Davis.

Mannen die het programma gebruikten, bespraken hun zelfmoordgedachten veel vaker met hun medische hulpverleners, volgens een onderzoek onder 48 mannen met zelfmoordgedachten, gepubliceerd in 2020 in de Journal of General Internal Medicine.

Mannen die hun strijd kunnen delen, kunnen hulp vinden.

In het najaar van 2019 bevond Steve Siple, nu 54, zich op een donkere plek. Hij zat tussen banen in, probeerde door te breken in een nieuwe branche en, met de universiteit in het verschiet voor de jongste van zijn drie kinderen, kreeg hij te maken met enorme financiële stress. Ook hij had moeite met de overgang naar een leeg nest. “Ik was op zoek naar de toekomst in mijn leven en het doel”, zegt hij.

Hij had gedachten om zelfmoord te plegen. “Ik heb het aan niemand verteld”, zegt hij. Niet zijn vrouw en niet zijn oude therapeut, die meneer Siple af en toe had gezien voor depressie en angst in de nasleep van de zelfmoord van zijn eigen vader.

Een vriend, die aanvoelde dat er iets mis was, vroeg meneer Siple of hij erover dacht zelfmoord te plegen. Door tranen heen gaf hij toe dat hij dat was.

“Het was opluchtend maar tegelijkertijd vermoeiend”, zegt de heer Siple, een senior manager bij een technologiebedrijf voor financiële dienstverlening in Birmingham, Alabama, die zich vrijwillig heeft aangemeld bij de American Foundation for Suicide Prevention.

De vraag van de vriend opende de deur om hulp te krijgen, zegt hij. Hij vertelde zijn therapeut over zijn gedachten en verhoogde de frequentie van zijn therapiesessies. Hij leunde op zijn familie en zijn christelijk geloof.

“Er mag geen schaamte of stigma zijn” rond het krijgen van hulp voor zelfmoordgedachten en -gedrag, zegt Christine Yu Moutier, chief medical officer van de American Foundation for Suicide Prevention. “Preventie is mogelijk.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.