Merken verschuiven naar influencer marketing

0

New-Delhi: Bagagemerk Mokobara werkte vorige maand samen met mode-influencer Nagma Mirajkar om haar producten te promoten bij haar 8,6 miljoen volgers op Instagram. De verhuizing maakte deel uit van de plannen van het bedrijf om een ​​aanzienlijk deel van het advertentiebudget te verschuiven van advertenties op sociale media naar door influencers gestuurde campagnes.

De campagne van Mokobara maakt deel uit van de algemene verzuring van het merk op advertenties op sociale media. De trend, die ongeveer twee jaar geleden begon, is nu meer mainstream. Volgens experts op het gebied van influencermarketing en sociale media kiezen meer bedrijven nu voor door influencers geleide campagnes boven advertenties op sociale media.

De verhuizing wordt gedreven door een daling van de effectiviteit van online advertenties en de manier waarop merken gebruikers targeten met gepersonaliseerde advertenties op sociale media. Zelfs Mark Zuckerberg, CEO van Meta, noemde ‘advertentiesignaalverlies’ zelfs als een reden voor de omzetdaling van de social media-gigant in het afgelopen kwartaal en de daaropvolgende ontslagen.

Een rapport van Neilsen uit juli toonde aan dat het rendement op investering (ROI) voor influencer-marketing tegenwoordig vergelijkbaar is met dat van de reguliere media. Het zei ook dat aided brand recall, een praktijk waarbij consumenten worden getest op hoeveel ze zich een advertentie herinneren, 70% is voor dergelijke campagnes.

De interesse in influencer marketing wordt echter niet alleen gedreven door deze effectiviteit, maar ook door het feit dat veel marketeers nu twijfels hebben over de effectiviteit van traditionele media en social media advertenties.

Volgens een wereldwijd onderzoek uit november 2021 door marketingoplossingenbedrijf HubSpot zei 37% van de marketeers dat marketing via sociale media ineffectief wordt.

Advertenties op sociale media op platforms, zoals Facebook en Instagram, hebben een aantal voordelen verloren omdat bedrijven gebruikers meer controle geven over de advertenties die ze zien, waarvan sommige ook worden veroorzaakt door aanstaande regelgeving. Influencer-campagnes bieden daarentegen een betere merkherinnering en stellen bedrijven zelfs in staat om communities rond hun producten te creëren.

“Merken wilden alleen met influencers associëren om de USP van een product of dienst eerder naar buiten te brengen. Nu willen ze een community creëren. Influencers hebben een community, wat het werven van klanten gemakkelijker maakt voor merken”, zegt Gaurav Jain, een voormalig influencer en CEO van Creators Gram, een influencer-marketingbedrijf.

Influencer-marketingbedrijven zagen op hun beurt een toenemende interesse van merken om samen te werken met videomakers. Shudeep Mazumdar, CEO van influencer-marketingbedrijf Zefmo, zei dat de verschuiving de afgelopen twee jaar aan het aantrekken is en dat de behoefte aan dergelijke campagnes wordt gedreven door de lange levensduur van influencer-marketingcampagnes, die veel hoger is dan de advertenties op sociale media. “Een campagne met de juiste influencer is ook veel effectiever dan gerichte advertentiecampagnes op sociale media”, beweerde hij.

Verder zei de in Bengaluru gevestigde merkadviseur Harish Bijoor dat marketingbudgetten verschuiven van ATL-reclame (above-the-line) naar BTL-reclame (below-the-line).

abhijit.ahaskar@livemint.com

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.