Het ministerie van Burgerluchtvaart schetst operationele richtlijnen voor het PLI-schema met betrekking tot drones en zijn componenten

0

Het ministerie van burgerluchtvaart stelt operationele richtlijnen op
Afbeeldingsbron: INDIA TV Het ministerie van burgerluchtvaart schetst operationele richtlijnen voor het PLI-schema met betrekking tot drones en hun componenten

PLI-regeling: Het ministerie van Luchtvaart heeft de operationele richtlijnen voor de Production Linked Incentive (PLI)-regeling voor drones en drone-onderdelen uiteengezet.

Volgens rapporten zal de PLI-regeling worden geïmplementeerd in de periode 2022-23 tot 2024-25 waarvoor de centrale overheid een uitgave van Rs 120 crore heeft toegekend.

In de kennisgeving van het ministerie stond dat de richtlijnen zijn afgerond na vergaderingen met belanghebbenden, waaronder vertegenwoordigers van de industrie. Het zei verder dat de PLI alleen zal worden uitgebreid tot bedrijven die betrokken zijn bij de productie van drones en drone-componenten in India.

De maximale PLI voor elke fabrikant is beperkt tot Rs 30 crore, of 25% van de totale financiële uitgave van Rs 120 crore. Volgens de kennisgeving van het ministerie komen Indiase MSME’s en startups die drones produceren en een jaarlijkse omzet van Rs 2 crore hebben, in aanmerking voor de regeling. In het geval van fabrikanten van drone-componenten is de geschiktheidsdrempel Rs 0,5 crore.

De jaarlijkse omzetvereiste moet Rs 4 crore zijn voor het claimen van de PLI’s

Voor Indiase niet-mkmo’s die drones maken, is de jaarlijkse omzetvereiste Rs 4 crore voor het claimen van de PLI’s. Het minimumniveau is Rs 1 crore in het geval van niet-MSME-fabrikanten van drone-componenten, volgens het ministerie.

Onder de normen komen ook ontwikkelaars van software voor drones en drone-onderdelen in aanmerking voor PLI.

“Overtollige incentives die aan een aanvrager zijn betaald (om welke reden dan ook, zoals verkooprendement in het volgende jaar of een andere reden) zullen worden aangepast in de incentives die in het volgende jaar (de volgende jaren) moeten worden betaald.

“Als er in het volgende jaar (de volgende jaren) geen incentives zijn, moet de aanvrager de incentive terugbetalen samen met rente berekend op 3 jaar SBI MCLR die geldt op de datum van uitbetaling, jaarlijks samengesteld, voor het aantal dagen dat het eigen risico wordt vastgehouden stimulans”, aldus het ministerie.

Het Bureau Projectmanagement om de aanvragen te beoordelen

Het door het ministerie aangestelde Projectmanagementbureau (PMA) beoordeelt de aanvragen. Een commissie onder voorzitterschap van de secretaris van de burgerluchtvaart zal de aanvragen behandelen zoals aanbevolen door de PMA.

Verder zal een gemachtigde groep secretarissen, voorgezeten door de kabinetssecretaris, toezicht houden op de regeling en passende maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de uitgaven binnen de voorgeschreven uitgaven blijven, zoals goedgekeurd door het kabinet van de Unie.

(Met input van PTI)

LEES OOK: Punjab: Drone met 5 kg heroïne teruggevonden nabij internationale grens, 3e incident in afgelopen 3 dagen

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.