Door NASA gefinancierde technologie voor toekomstige missies kan EV’s op aarde in 5 minuten opladen

0

Een nieuwe door NASA gefinancierde technologie voor toekomstige ruimtemissies kan een elektrische auto op aarde in slechts vijf minuten opladen, wat de weg vrijmaakt voor een grotere acceptatie van dergelijke voertuigen, aldus het Amerikaanse ruimtevaartagentschap.

Onderzoekers van Purdue University, VS, ontwikkelden het Flow Boiling and Condensation Experiment (FBCE) om tweefasige vloeistofstroom- en warmteoverdrachtsexperimenten uit te voeren in de langdurige microzwaartekrachtomgeving op het International Space Station (ISS).

De nieuwe “onderkoelde stroomkokende” techniek resulteert in een sterk verbeterde effectiviteit van warmteoverdracht in vergelijking met andere benaderingen en zou kunnen worden gebruikt om de temperaturen van toekomstige systemen in de ruimte te regelen.

Deze technologie kan ook op aarde worden toegepast: het zou het bezit van een elektrische auto aantrekkelijker kunnen maken, aldus de onderzoekers.

Op dit moment lopen de laadtijden sterk uiteen, van 20 minuten bij een station langs de weg tot uren bij een laadstation thuis.

Lange oplaadtijden en de locatie van de lader worden beide genoemd als belangrijke zorgen van mensen die overwegen om een ​​elektrische auto te gaan kopen.

Om de oplaadtijd voor elektrische voertuigen terug te brengen tot vijf minuten – een doel van de industrie – moeten laadsystemen een stroom leveren van 1.400 A.

Momenteel leveren geavanceerde laders slechts stromen tot 520A, en de meeste laders die beschikbaar zijn voor consumenten ondersteunen stromen van minder dan 150A.

Laadsystemen die 1.400 A leveren, zullen echter aanzienlijk meer warmte genereren dan de huidige systemen en vereisen verbeterde methoden om de temperatuur te regelen.

Onlangs heeft het team de techniek die is geleerd van de NASA FBCE-experimenten toegepast op het oplaadproces van elektrische voertuigen.

Met behulp van deze nieuwe technologie wordt diëlektrisch – niet-elektrisch geleidend – vloeibaar koelmiddel door de laadkabel gepompt, waar het de warmte opvangt die wordt gegenereerd door de stroomvoerende geleider.

Onderkoeld stroomkoken stelt het team in staat om 4,6 keer de stroom te leveren van de snelst beschikbare opladers voor elektrische voertuigen die momenteel op de markt zijn door tot 24,22 kW aan warmte te verwijderen, aldus de onderzoekers.

De oplaadkabel kan 2.400 A leveren, wat veel meer is dan de 1.400 A die nodig is om de tijd die nodig is om een ​​elektrische auto op te laden terug te brengen tot vijf minuten, zeiden ze.

“Toepassing van deze nieuwe technologie heeft geresulteerd in een ongekende verkorting van de tijd die nodig is om een ​​voertuig op te laden en kan een van de belangrijkste belemmeringen voor de wereldwijde acceptatie van elektrische voertuigen wegnemen”, voegen de onderzoekers toe.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.