Archeologische doorbraak als verbluffend bewijs van 2000 jaar oud ijzertijdfeest onthuld | Wetenschap | Nieuws

0

Archeologen hebben een spectaculaire ontdekking gedaan na het opgraven van bewijs van een 2000 jaar oud feestmaal uit de ijzertijd tijdens het opgraven van de plek van een wegverbeteringsplan. Toen experts aan het graven waren op de plaats van de voorgestelde werkzaamheden aan de A428 tussen de zogenaamde Black Cat-rotonde in Bedfordshire en Caxton Gibbet in Cambridgeshire, hadden ze misschien niet verwacht iets verbluffends tegen te komen.

Maar tijdens de opgraving had het team van het Museum of London Archaeology (MOLA) het geluk een kuil vol dierlijke botten, aardewerk en verbrande stenen tegen te komen.

Oud aardewerk en botten van dieren wijzen er naar verluidt op dat de locatie waarschijnlijk een gemeenschappelijke ruimte was voor feesten. de vondsten kunnen geïmporteerde inzichten onthullen in veranderingen in voeding en schenkingen gedurende de periode.

De onderzoekers vermoeden ook dat ze bewijs hebben gevonden van een grote brand waar gemeenschappen uit de ijzertijd zich waarschijnlijk tussen 800 v.Chr. en 43 n.Chr. voor grote feesten zouden hebben verzameld.

Experts zijn nu klaar om de botten, het aardewerk en ander bewijsmateriaal, waaronder verbrande granen, te analyseren. Dit zal helpen om de tijdsperiode nauwkeuriger te bepalen en meer inzicht te krijgen in het ijzertijdfeest.

Gary Brogan, projectdirecteur van MOLA zei: “De opgravingen van de A428 zijn een geweldige kans, we krijgen het grote plaatje van het leven in het verleden in de hele regio te zien.

“Het blootleggen van een feestmaal uit de ijzertijd en mogelijk bewijs voor het brouwen van bier in de vroeg-Romeinse periode, transformeert ons begrip van de vroegere gemeenschappen van Bedfordshire en Cambridgeshire, van wat ze aten en dronken, tot hoe ze handel dreef, zowel lokaal als over de hele wereld. Romeinse rijk.”

Lorraine Bennetts, senior projectmanager bij National Highways, zei: “Het was geweldig om te zien hoe de A428-verbeteringen de verhalen onthullen van de mensen die duizenden jaren geleden in Bedfordshire en Cambridgeshire woonden, waarvan we hopen dat ze lokale bewoners in de regio zullen inspireren en intrigeren. heden”, zei ze.

Een woordvoerder van MOLA zei: “Aangezien grote hoeveelheden granen alleen mogen ontkiemen als het doel is om mout te produceren – de eerste stap in het brouwproces – suggereert dit sterk dat de mensen die in de nederzetting woonden betrokken waren bij de bierproductie.”

Maar projectwetenschapsadviseur Rachel Ballantyne zei dat bier niet noodzakelijkerwijs op deze exacte plek werd gemaakt. Ze zei: “Het is mogelijk dat hier alleen mout werd geproduceerd, die vervolgens naar elders werd gebrouwen.

“Dit roept interessante vragen op over hoe de mensen die op deze boerderij wonen mogelijk met naburige gemeenschappen omgingen als onderdeel van een breder handelsnetwerk.” De ontkiemde granen zijn waarschijnlijk per ongeluk verbrand, maar deze oude fout heeft ons onderzoek ten goede gekomen.

De ijzertijd in Groot-Brittannië strekte zich uit van ongeveer 800 voor Christus tot de periode van Romeinse overheersing, die bestond van 43 na Christus tot ongeveer 410 na Christus.

Experts hebben ook vuurstenen pijlpunten uit het Neolithicum en de Bronstijd gevonden op de site, die dateren tussen 4000 en 700 v.Chr. Deze ontdekking suggereerde dat mensen ruim voor de boerderij op dieren jaagden in het gebied.

Ze vonden ook twee ronde huizen van 15 meter lang, die het bewijs leveren van een nederzetting op de locatie, terwijl ook de overblijfselen van afgeslachte dieren, aardewerk, weefgetouwgewichten en persoonlijke spullen werden ontdekt.

Hoofdarcheoloog Dr. Steve Sherlock zei: “Wat bijzonder opwindend is, is dat de site aanvankelijk werd aangelegd naast een aanzienlijke grensgracht en we denken dat deze grens werd gebruikt om misschien een stamgebied af te bakenen.

“Deze grote greppel lijkt te zijn onderhouden en af ​​​​en toe opnieuw gedefinieerd, terwijl nederzettingen uit de ijzertijd hier en elders de functie respecteren.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.