Nieuwe mRNA-vaccins kunnen het risico op malaria-infectie verminderen: studie

0

Er zijn twee nieuwe mRNA-vaccins ontwikkeld die blijkbaar zowel de infectie als de overdracht van malaria kunnen verminderen. De onderzoekers zeiden ook dat de vaccins een krachtige immuunrespons opwekten, ongeacht of ze afzonderlijk of in combinatie werden gegeven.

“De eliminatie van malaria zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar dergelijke vaccins zouden malaria in veel delen van de wereld kunnen verbannen”, zegt Nirbhay Kumar, een professor aan de George Washington University Milken Institute School of Public Health. De studie is donderdag gepubliceerd in het tijdschrift npj Vaccines.

“De mRNA-vaccintechnologie kan echt een game-wisselaar zijn. We zagen hoe succesvol deze technologie was in de strijd tegen COVID en voor deze studie hebben we deze aangepast en gebruikt om hulpmiddelen te ontwikkelen om malaria te bestrijden”, zei Kumar in een verklaring.

De studie wees erop dat het vaccin een stukje boodschapper-RNA zal introduceren – RNA dat nodig is voor eiwitproductie – dat overeenkomt met een viraal eiwit.

Anopheles-muggen, P. falciparum samen met P. vivax, zijn verantwoordelijk voor meer dan 90% van alle malariagevallen wereldwijd en 95% van alle sterfgevallen door malaria. De meeste doden vallen in Afrika bezuiden de Sahara, maar malaria blijft de helft van de wereldbevolking bang maken.

Hoe is het onderzoek uitgevoerd?

De onderzoekers zeiden dat twee mRNA-vaccins op totaal verschillende manieren werken.

Ze immuniseerden een groep muizen met een mRNA-vaccin gericht op een eiwit dat de parasieten helpt door het lichaam te bewegen en de lever binnen te dringen. Ondertussen heeft een andere groep muizen een vaccin dat gericht is op een eiwit dat parasieten helpt zich voort te planten in de middendarm van een mug.

Deze muizen werden vervolgens blootgesteld aan een parasiet-veroorzakende infectie. Uit de studie bleek dat beide vaccins een krachtige immuunrespons induceerden bij de muizen en zeer effectief waren in het verminderen van infectie in de gastheer en in de muggenvector.

De aanwezigheid van beschermende antilichamen tijdens de overdracht van parasieten op gezonde muggen verminderde de parasietenbelasting in de muggen drastisch, een belangrijke stap in het verstoren van de overdracht van malaria, aldus de onderzoekers.

“Deze vaccins waren zeer effectief in het voorkomen van infectie en ze vernietigden het transmissiepotentieel bijna volledig”, zei Kumar.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.