Neuralink zal naar verwachting binnen zes maanden beginnen met klinische proeven bij mensen, zegt Elon Musk

0

Elon Musk zei woensdag dat een draadloos apparaat, ontwikkeld door zijn hersenchipbedrijf Neuralink, naar verwachting binnen zes maanden zal beginnen met klinische proeven bij mensen.

Het bedrijf ontwikkelt hersenchip-interfaces waarvan het zegt dat gehandicapte patiënten weer kunnen bewegen en communiceren. Neuralink, gevestigd in de San Francisco Bay Area en Austin, Texas, heeft de afgelopen jaren dierproeven uitgevoerd terwijl het de goedkeuring van de Amerikaanse regelgevende instanties zocht om klinische proeven bij mensen te starten.

“We willen uiterst voorzichtig zijn en er zeker van zijn dat het goed zal werken voordat we een apparaat in een mens plaatsen, maar we hebben, denk ik, het grootste deel van ons papierwerk ingediend bij de FDA en waarschijnlijk zouden we over ongeveer zes maanden in staat moeten zijn om Neuralink te uploaden in een mens,” zei Musk tijdens een langverwachte openbare update over het apparaat.

Het evenement was oorspronkelijk gepland voor 31 oktober, maar Musk heeft het enkele dagen ervoor uitgesteld zonder een reden op te geven.

De laatste openbare presentatie van Neuralink, meer dan een jaar geleden, betrof een aap met een hersenchip die een computerspel speelde door alleen te denken.

Musk staat bekend om verheven doelen zoals het koloniseren van Mars en het redden van de mensheid. Zijn ambities voor Neuralink, dat hij in 2016 lanceerde, zijn van dezelfde grote omvang. Hij wil een chip ontwikkelen waarmee de hersenen complexe elektronische apparaten kunnen aansturen en uiteindelijk mensen met een verlamming in staat stellen hun motoriek terug te krijgen en hersenziekten zoals Parkinson, dementie en Alzheimer te behandelen. Hij praat ook over het versmelten van de hersenen met kunstmatige intelligentie.

Neuralink loopt echter achter op schema. Musk zei in een presentatie in 2019 dat hij ernaar streefde om eind 2020 goedkeuring van de regelgevende instanties te krijgen. Vervolgens zei hij op een conferentie eind 2021 dat hij hoopte dit jaar met proeven op mensen te beginnen.

Neuralink heeft herhaaldelijk interne deadlines gemist om goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) te krijgen om menselijke proeven te starten, hebben huidige en voormalige werknemers gezegd. Musk benaderde concurrent Synchron eerder dit jaar over een mogelijke investering nadat hij zijn frustratie had geuit tegenover Neuralink-medewerkers over hun trage voortgang, meldde Reuters in augustus.

Synchron bereikte in juli een belangrijke mijlpaal door zijn apparaat voor het eerst te implanteren bij een patiënt in de Verenigde Staten. Het kreeg in 2021 toestemming van de Amerikaanse overheid voor proeven bij mensen en heeft studies bij vier mensen in Australië afgerond.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.