NASA annuleert GeoCarb-monitoringsatelliet voor broeikasgassen vanwege kosten | Wetenschap | Nieuws

0

NASA heeft aangekondigd dat het een monitoringsatelliet voor broeikasgassen annuleert vanwege de verwachte kosten en technische problemen, en onderzoekt nu efficiëntere en kosteneffectievere alternatieven. De aardobservatiemissie – het Geostationary Carbon Cycle Observatory (GeoCarb) genoemd – zou boven Amerika worden geplaatst en zou zowel de concentratie van koolstofhoudende gassen in de regio als de gezondheid van de vegetatie in de gaten houden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat GeoCarb zou worden gemonteerd op een commercieel geëxploiteerde satelliet die wordt beheerd door SES SA, een Luxemburgs-Frans telecommunicatiebedrijf. Maar problemen hiermee zorgden ervoor dat NASA in plaats daarvan op zoek ging naar een op zichzelf staand ruimtevaartuig om het instrument te vervoeren, voordat de missie uiteindelijk werd gestaakt. NASA heeft gezegd dat ze zullen samenwerken met het hoofdonderzoekersteam van de Universiteit van Oklahoma om het project tot een goed einde te brengen.

NASA’s associate administrator voor wetenschap, Thomas Zurbuchen, zei: “Beslissingen als deze zijn moeilijk, maar NASA is toegewijd aan het maken van zorgvuldige keuzes met de middelen die door de mensen van de Verenigde Staten worden verstrekt.”

Hij voegde eraan toe: “We kijken ernaar uit om onze inzet voor state-of-the-art klimaatobservatie op een efficiëntere en kosteneffectievere manier waar te maken.”

Volgens het ruimteagentschap presenteren zich nu nieuwe benaderingen voor het monitoren van de uitstoot van broeikasgassen die voorheen niet beschikbaar waren toen GeoCarb eind 2017 werd bedacht.

Deze omvatten bijvoorbeeld de Earth Surface Mineral Dust Source Investigation – of kortweg EMIT – die in juli werd ingezet tot aan het International Space Station (ISS) en in staat is om atmosferische methaanniveaus te meten.

Het ruimteagentschap heeft gezegd dat het van plan is zijn broeikasgaswaarnemingen uit te breiden door prioriteit te geven aan een broeikasgasmissie als eerste van zijn “Earth System Explorers”-missies, door gegevens te verkrijgen van zijn internationale en commerciële partners, aanvullende luchtwaarnemingen uit te voeren en door uitbreiding de levensduur van het Orbiting Carbon Observatory-3-instrument aan boord van het ISS, dat in 2019 in gebruik werd genomen en naar verwachting tien jaar zou duren.

Bovendien zullen NASA’s “Earth System Observatory” -missies, die naar verwachting tegen het einde van het decennium van start gaan, “een driedimensionaal, holistisch beeld van onze planeet bieden om beter te begrijpen wat de veranderingen voor de mensheid betekenen.”

NASA’s Earth Science Division Director, Karen St. Germain, zei dat het bureau “prioriteit geeft om te begrijpen hoe onze thuisplaneet verandert – en broeikasgassen spelen een centrale rol in dat begrip.

“We zijn vastbesloten om belangrijke methaan- en kooldioxide-waarnemingen te doen, deze te integreren met metingen die zijn verzameld door andere nationale, internationale en particuliere missies, en bruikbare informatie beschikbaar te maken voor gemeenschappen en organisaties die deze nodig hebben om hun beslissingen te onderbouwen.”

LEES MEER: Mensen zouden op de maan kunnen leven voordat het decennium voorbij is, zegt NASA

NASA zei dat het een beslissing had genomen om de GeoCarb-missie te annuleren “vanwege technische problemen, kostenprestaties en beschikbaarheid van nieuwe alternatieve gegevensbronnen, en om de aardwetenschappenportfolio in lijn te houden met algemene wetenschappelijke prioriteiten.”

Het bureau voegde eraan toe dat de huidige geschatte kosten van het GeoCarb-concept meer dan $ 600 miljoen (£ 493 miljoen) bedragen. Dit, merkten ze op, “is meer dan drie keer de levenscycluskosten op het moment van selectie, die was gemaximeerd op $ 170,9 miljoen (£ 140 miljoen).

“De hogere kosten en vertragingen van GeoCarb zouden een nadelige invloed hebben op NASA’s Earth Science-portfolio, inclusief vertragingen van maximaal twee jaar voor het Earth System Observatory, dat zich bezighoudt met de hoogste prioriteiten voor aardwetenschappen, zoals beschreven door de National Academies.

“Decennia lang hebben NASA’s satellietmissies in de ruimte, in de lucht en in het veld informatie opgeleverd over klimaatverandering, waaronder smeltende gletsjers, zeespiegelstijging en uitstoot van broeikasgassen.”

NIET MISSEN:
Het VK stuurde een nucleaire waarschuwing omdat een nieuwe site van £ 20 miljard gevaar loopt door overstromingen [ANALYSIS]
Vijf belangrijke energiesubsidies die u nu kunt claimen om uw huis warm te houden [INSIGHT]
Binnen de technologie die de zoektocht naar kernfusie-energie zou kunnen versnellen [REPORT]

Het ruimteagentschap concludeerde: “NASA blijft zich inzetten om een ​​wereldleider te zijn in het bestuderen van broeikasgassen, begrijpen hoe de planeet verandert, gemeenschappen helpen die informatie te begrijpen en hoe deze toe te passen in een veranderend klimaat.”

Wat betreft budgettaire beperkingen die van invloed zijn op toekomstige NASA-missies, heeft de Britse Astronomer Royal, professor Martin Rees, deze week ook zijn argument uiteengezet dat het Artemis-maanverkenningsprogramma het laatste zou kunnen zijn voor de astronauten van het ruimteagentschap.

In plaats van een nieuw Apollo-tijdperk te lanceren, gelooft hij dat het Artemis-programma meer een zwanenzang zal zijn voor NASA-astronauten – waarbij het ruimteagentschap zich in plaats daarvan zal concentreren op goedkopere, veiligere en efficiëntere robotmissies.

Prof. Rees zei: “Binnen de komende één of twee decennia zou robotverkenning van het oppervlak van Mars bijna volledig autonoom kunnen zijn, waarbij menselijke aanwezigheid weinig voordeel biedt.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.