Microsoft zei om het zoeken naar Chinese gaming-hits te intensiveren om het succes van Sony na te bootsen met Genshin Impact

0

Microsoft slaat Chinese videogame-inhoud in om het succes van Sony Group na te bootsen met “Genshin Impact”, zeiden bronnen, waarmee de overgang van China van een land met alleen spelers naar een centrum van blockbuster-ontwikkelaars wordt bestendigd.

De Amerikaanse softwaregigant en de technologische voorhoede van Japan bieden al enkele jaren veel geld aan kleine ontwikkelaars om programma’s en licentietitels te koesteren, maar de impact van Genshin Impact heeft een gevoel van urgentie toegevoegd, aldus bronnen.

De action role-playing game van de ontluikende studio in Shanghai, miHoYo, heeft sinds de release twee jaar geleden miljarden dollars opgebracht en heeft de lat hoger gelegd in multi-player, platformonafhankelijke games – de typebronnen zeiden dat Microsoft en Sony in China op zoek zijn naar hun game Pass- en PlayStation Plus-abonnementsservices.

De groeiende westerse belangstelling voor Chinese games weerspiegelt een volwassen worden van de game-ontwikkelingsindustrie in China, aldus analisten. Chinese games staan ​​nu op één lijn met westerse games met een groot budget, zegt Daniel Ahmad, senior analist bij onderzoeker Niko Partners.

“Chinese game-ontwikkelaars proberen hun ontwikkeltools te standaardiseren, geavanceerde productieprocessen te creëren, te investeren in echt grootschalige teams”, zei Ahmad. “Uiteindelijk helpt dat hen het concurrentievoordeel te bieden om een ​​breed publiek te bereiken, zowel qua geografie als qua platforms.”

Microsoft is een team aan het samenstellen om te scouten naar Chinese games, aldus twee bronnen uit de industrie. De Xbox-maker vulde zijn abonnementenlijst voornamelijk met titels van grote merken, maar maakt nu zelfs onafhankelijke studio’s het hof met aanbiedingen voor veel geld, zeiden ze.

Tegelijkertijd bleek uit de deponeringen dat Microsoft zijn abonnementsservice uitbreidt naar personal computers en handheld-apparaten, waardoor de aantrekkingskracht van Chinese ontwikkelaars zoals miHoYo, die een reputatie hebben opgebouwd voor multi-player, platformonafhankelijke compatibiliteit, groter wordt – met “Genshin Impact” als een goed voorbeeld.

Een directeur, wiens studio drie jaar geleden een licentieovereenkomst met Microsoft tekende om zijn game op Game Pass te plaatsen, zei dat het Amerikaanse bedrijf onlangs een licentieovereenkomst heeft aangeboden die vele malen groter is voor een vervolg.

“We ondertekenen het nog niet omdat we denken dat wanneer we ons spel volledig hebben voltooid, het een nog beter bod zal krijgen”, zei de directeur.

Ter illustratie van het geld dat ermee gemoeid was, toonden de deponeringen aan dat Microsoft $ 2,5 miljoen (ongeveer Rs. 20 crore) betaalde voor actiegame ARK: Survival Evolved op Game Pass en $ 2,3 miljoen (ongeveer Rs. 12 crore) voor vervolg ARK 2 – beide van de Amerikaanse ontwikkelaar Studio Wildcard , eigendom van het Chinese Snail Games.

Een leidinggevende bij een andere ontwikkelaar, Recreate Games in Shanghai, zei dat zijn bedrijf vorig jaar een deal met Microsoft heeft getekend voor de aankomende multiplayer-titel Party Animals die exclusief op Xbox wordt uitgebracht.

“Xbox heeft contact opgenomen met veel projecten in China en deze projecten zijn voornamelijk gericht op het ontwikkelen van console- en pc-games”, aldus Chief Executive Luo Zixiong.

Microsoft heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar per e-mail.

Spelen inhalen

Microsoft was in China langzamer van de meet dan Sony. Het Japanse bedrijf lanceerde in 2017 het gaming-versnellerprogramma “China Hero Project” om Chinese ontwikkelaars te helpen games op hun PlayStation te publiceren. Het heeft 17 titels ondersteund, waarvan er zeven op de markt zijn gekomen.

“We zijn de afgelopen twee jaar stil geweest. Maar het programma gonst nog steeds voort”, zei Kuangyi Zhou, voormalig manager van het China Hero Project, in april tegen Reuters. “We zijn trots op alle games die met succes uit het programma zijn voortgekomen… Er komt ongetwijfeld een nieuwe batch aan.”

In 2019 werkte Sony samen met miHoYo, een weinig bekende studio die Genshin Impact aan het ontwikkelen was. De game – een wereldwijde hit toen hij een jaar later werd uitgebracht – is beschikbaar voor pc’s en handheld-apparaten, maar de consoleversie is exclusief voor PlayStation.

Microsoft had spijt dat hij Genshin Impact had gemist, zeiden twee mensen die bekend zijn met de kwestie. Het sprak al vroeg in de ontwikkeling van de game met miHoYo, maar kwam niet tot een deal, zei een van hen. De andere persoon zei dat de ervaring de drijvende kracht is achter het actievere streven van Microsoft naar Chinese ontwikkelaars.

“Het oppakken van Genshin Impact heeft Sony veel geld opgeleverd”, zei de tweede persoon, die weigerde geïdentificeerd te worden omdat de informatie niet openbaar was.

Er zijn geen openbare gegevens over console-inkomsten van “Genshin Impact”, maar gegevens van Sensor Tower schatten het cijfer op $ 3 miljard (ongeveer Rs. 24.800 crore) voor mobiele apparaten vanaf mei.

Markt evolutie

Gedurende een groot deel van de 21e eeuw speelden Chinese gamers voornamelijk geïmporteerde titels, omdat games van eigen bodem werden beschouwd als slechter in productiewaarde. Zelfs de Chinese gaming-leider Tencent Holdings Ltd begon met het publiceren van buitenlandse games in eigen land.

Terwijl de markt uitgroeide tot ‘s werelds grootste, investeerden lokale studio’s steeds meer in het ontwikkelen van games van betere kwaliteit. De trend versnelde met wettelijke beperkingen op nieuwe games en beperkingen op het aantal importen, en profiteerde van de terugkeer van ingenieurs die hadden gewerkt bij topstudio’s zoals Ubisoft Entertainment SA en Activision Blizzard.

Gaming-executives wijzen nu op Genshin Impact als een wereldwijde mijlpaal in de industrie, en prijzen de productiewaarde en naadloze platformonafhankelijke gameplay. Apple gebruikte de game zelfs om de kracht van zijn premium-apparaten te demonstreren, waaronder de nieuwe iPad Air die is uitgerust met de nieuwste M1-processorchip.

Een andere mijlpaal was Naraka: Bladepoint uit 2021 van NetEase, het op een na grootste gamesbedrijf van China. Hoewel de meeste Chinese titels gratis te spelen zijn en profiteren van in-game verkopen, zijn er van Naraka: Bladepoint meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht ondanks de prijs van $ 20 (ongeveer Rs. 1.600), wat het vertrouwen in de productiewaarde weerspiegelt.

De game trok de aandacht van zowel Microsoft als Sony, vertellen twee bronnen aan Reuters. Een van hen zei dat NetEase prioriteit gaf aan Microsoft, waardoor de game in juni exclusief voor Game Pass werd.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.