Malegaon ontploffingszaak BJP-parlementslid Pragya Thakur trekt pleidooi in Bombay High Court in om ontslag te vragen

0

Malegaon ontploffingszaak, Malegaon ontploffingszaak 2008, BJP MP Pragya Singh Thakur, Pragya Singh Thakur, Male
Afbeeldingsbron: PTI/REPRESENTATIE (BESTAND). Ontploffingszaak Malegaon: BJP-parlementslid Pragya Singh Thakur trekt pleidooi in voor het Hooggerechtshof van Bombay om ontslag te vragen.

Malegaon explosie geval: Bharatiya Janata-partij Lok Sabha-parlementslid Pragya Singh Thakur en medeverdachte Sameer Kulkarni hebben donderdag hun pleidooien van het Hooggerechtshof van Bombay ingetrokken om kwijtschelding te vragen voor de bomaanslagzaak in Malegaon in 2008. Thakur en Kulkarni hebben hun petities, ingediend in 2018, ingetrokken, aangezien het proces ten einde loopt en er al 289 getuigen zijn gehoord.

Een andere beschuldigde, luitenant-kolonel Prasad Purohit, trok een van zijn verzoekschriften in wegens gebrekkige sanctie om hem te vervolgen op grond van de wet inzake onwettige activiteiten (preventie). Het pleidooi van Purohit voor ontslag werd vorige week door HC gehoord en is gesloten voor bestellingen.

In december 2017 had de speciale rechtbank hun pleidooien afgewezen, waarna ze HC verplaatsten. Advocaat Prashant Maggu, die voor Thakur verscheen, vertelde donderdag aan HC, aangezien er al 289 getuigen zijn gehoord door de rechtbank, dat het niet juist zou zijn om op dit moment aan te dringen op ontslag uit de zaak en daarom zouden ze het pleidooi intrekken.

De HC accepteerde de verklaring. Op 29 september 2008 kwamen zes mensen om het leven en raakten meer dan 100 gewond toen een explosief dat aan een motorfiets was vastgemaakt, afging in de buurt van een moskee in Malegaon, een gemeentelijk gevoelige stad in het district Nashik in Maharashtra.

Volgens de politie stond de motorfiets op naam van Thakur. wat leidde tot haar arrestatie. De zaak werd later overgedragen aan de NIA.

Naast Thakur, Kulkarni en Purohit zijn Ramesh Upadhyay, Ajay Rahirkar, Sudhakar Dwivedi en Sudhakar Chaturvedi anderen die terechtstaan ​​in de zaak. Ze zijn aangeklaagd op grond van de strenge wet ter voorkoming van onwettige activiteiten (UAPA).

Alle verdachten zijn momenteel op borgtocht vrij.

LEES OOK: Pragya Thakur beweert telefonisch met de dood te zijn bedreigd

LEES OOK: Video | Sadhvi Pragya zorgt voor nieuwe ruzie en vraagt ​​de tegenstanders van hindoefestivals om naar Pakistan te gaan

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.