Kunnen COVID-neusvaccins gezichtsmaskers vervangen?

0

Toen COVID begin 2020 een ravage aanrichtte, hadden we geen idee hoe we met het virus moesten omgaan. Steden na steden werden stilgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar van uitstel kwam nauwelijks sprake. De toorn van het virus kon alleen onder controle worden gehouden toen er vaccins kwamen.

En onderzoekers kijken nu hoe vaccins verder kunnen worden verfijnd, sommige van deze bezigheden omvatten omicron-specifieke vaccins, universele prikken en neussprays. Hier is alles wat u nodig heeft om te weten wat neussprays zijn en hoe effectief ze kunnen zijn om u te beschermen tegen het virus.

Hoe werken de neussprays tegen het virus?

Anne Moscona van de Columbia University in New York City en haar collega’s waren al jaren op zoek naar verbindingen die virussen in hun spoor kunnen stoppen, voordat de ziekteverwekkers zelfs maar een enkele cel in iemands lichaam infecteren. En COVID bood hen een perfecte kans.

EEN Natuur rapport van vorige maand meldde, Spritz – de neusspray ontwikkeld door het team van Moscona zou snel werken en zou vaak worden aangebracht, misschien een of twee keer per dag, die zich rechtstreeks zal richten op de plaats waar het virus voor het eerst vast komt te zitten – de neusvoering en keel .

Het team beweert dat sprays mensen een andere manier kunnen bieden om infectie te voorkomen in plaats van een gezichtsmasker te dragen.

Ondertussen werken Richard Leduc, moleculair farmacoloog aan de Universiteit van Sherbrooke in Canada, en zijn team aan een andere neusspray, een klein molecuul dat een gastheerenzym remt dat virale deeltjes nodig hebben om te fuseren met een doelcel.

Het team heeft hetzelfde al geëxperimenteerd met muizen en ontdekte dat hoewel ze het virus opliepen, de ernst van de infectie veel minder was.

Waarom kunnen nasale vaccins beter zijn dan conventionele injecties?

De COVID-19-vaccins die momenteel in gebruik zijn, verminderen weliswaar de ernst van de infectie, maar ze blokkeren milde ziekte of overdracht niet zo goed.

Momenteel worden vaccins in de spieren geïnjecteerd. “Intramusculaire injecties veroorzaken een immuunrespons die T-cellen omvat, die geïnfecteerde cellen vernietigen, en B-cellen, die antilichamen produceren die ziekteverwekkers ‘neutraliseren’, “zei een ander Nature-rapport. Deze antilichamen circuleren echter door de bloedbaan en zijn niet hoog genoeg niveaus in de neus en longen om snelle bescherming te bieden. ,

Maar nasalen kunnen een immuunrespons van het hele lichaam opwekken, maar ze kunnen ook immuuncellen in het slijmvliesweefsel van de neus en luchtwegen activeren.

Kan neusspray een effectieve maatregel zijn om COVID te voorkomen?

Hoewel het concept van COVID-neussprays veelbelovend klinkt, staan ​​ze nog steeds voor de uitdaging om ervoor te zorgen dat de verbinding lang genoeg in de neusvoering blijft

“Je neus en keel zijn inherent ontworpen om dingen kwijt te raken”, zegt Wendy Barclay, een viroloog aan het Imperial College London. Natuur. “Je probeert er iets in te stoppen, en je neus loopt en spoelt het weg.”

Toch zou zo’n spray een belangrijke opmars zijn, zeker op plekken waar weinig mensen mondkapjes dragen. Maar voorlopig wordt nog steeds aangeraden dat mensen de mondkapjes blijven dragen

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.