India neemt G20-voorzitterschapsupdates PM Modi pitcht voor mentaliteitsverandering

0

President van Indonesië Joko Widodo draagt ​​symbolisch over
Afbeeldingsbron: PTI President van Indonesië Joko Widodo draagt ​​symbolisch het G20-voorzitterschap over aan premier Narendra Modi tijdens de G20-top in Bali, Indonesië op 16 november

India nam donderdag officieel het jarenlange G20-voorzitterschap van de invloedrijke groep over, waarbij meer dan 200 bijeenkomsten in het land op 55 locaties zullen worden gehouden. Om de overname van het G20-voorzitterschap te markeren, zullen 100 centraal beschermde ASI-monumenten, waaronder UNESCO-werelderfgoedlocaties verspreid over het land, een week lang worden verlicht en vanaf vandaag het G20-logo dragen.

Humayun’s Tomb en Purana Quila in Delhi tot Modhera Sun Temple in Gujarat, en Konark Sun Temple in Odisha tot Sher Shah Suri’s Tomb in Bihar, staan ​​in de lijst van deze 100 sites.

Premier Modi sprak bij de gelegenheid: “Vandaag, terwijl India zijn G-20-voorzitterschap begint, heeft hij een paar gedachten geschreven over hoe we het komende jaar willen werken op basis van een inclusieve, ambitieuze, actiegerichte en beslissende agenda om de wereldwijd goed.”

“De tijd om vast te blijven zitten in dezelfde oude nulsom-mentaliteit, die tot zowel schaarste als conflict heeft geleid, is voorbij.”

“Ik ben er vast van overtuigd dat dit het beste moment is om nog verder te gaan en een fundamentele mentaliteitsverandering te katalyseren, om de mensheid als geheel ten goede te komen”, zei hij.

“Het is tijd om geïnspireerd te raken door onze spirituele tradities die eenheid bepleiten en samenwerken om wereldwijde uitdagingen op te lossen”, voegde hij eraan toe.

De eerste bijeenkomst van de G20 zal in de eerste week van december in Udaipur worden gehouden, wanneer de G20 Sherpa-bijeenkomst zal plaatsvinden, zeiden functionarissen eerder.

Woensdag zei een hoge ambtenaar dat 100 ASI-sites, waaronder die vermeld op de UNESCO-lijst, een week lang verlicht zullen zijn.

Alle verlichte erfgoedstructuren zullen “het G-20-logo boven het monument benadrukken”, zei hij.

“De grootte van het logo dat op de monumenten wordt geprojecteerd, hangt af van de aard en het ontwerp van de site”, zei de ambtenaar.

“Bij Taj Mahal, Agra Fort en Fathepur Sikri – alle drie UNESCO-werelderfgoedlocaties, zal het logo worden geprojecteerd op een unipole die in de buurt van de locaties is geïnstalleerd”, voegde hij eraan toe.

Er zijn in totaal 40 culturele en natuurlijke sites in India die de status van UNESCO-werelderfgoed hebben, en de meeste culturele sites vallen onder de Archaeological Survey of India (ASI).

“Het G20-voorzitterschap zal vanaf 1 december door India worden bekleed voor een termijn van een jaar. Hooggeplaatste hoogwaardigheidsbekleders en afgevaardigden zullen verschillende centraal beschermde monumenten bezoeken. De regering van India heeft besloten van deze gelegenheid gebruik te maken om onze monumenten in de kijker te zetten. als onderdeel van het merk- en publiciteitsplan van de G20 op door ASI beschermde monumenten en locaties met speciale aandacht voor locaties op de UNESCO-werelderfgoedlijst”, luidt een recent door de ASI uitgegeven memorandum.

Andere locaties die zullen worden verlicht zijn onder meer Metcalfe Hall en Currency Building in Kolkata, ruïnes van de universiteit van Nalanda en oude gebouwen en andere monumenten in Rajgir in Bihar, Basilica of Bom Jesus en Church of Lady of Rosary in Goa, Tipu Sultan’s Palace en de Gol Gumbaz in Karnataka, en Sanchi Boeddhistische monumenten en Gawlior Fort in Madhya Pradesh.

Ondertussen heeft de minister van Cultuur en Toerisme van de Unie G Kishan Reddy woensdag certificaten voor vaardigheidstraining uitgedeeld aan veel taxi-, taxi- en touringcarchauffeurs in het kader van een bewustmakingsprogramma voor toerisme dat wordt georganiseerd door het Ministerie van Toerisme.

“India zit de G20-top voor het komende jaar vanaf 1 december voor. Opkomende economieën van de wereld nemen deel aan deze top.

Tijdens deze top vinden er meer dan 200 bijeenkomsten plaats op meer dan 55 verschillende plaatsen. Mensen van over de hele wereld staan ​​te popelen om India te zien, het zijn niet alleen toeristen voor ons, maar ook influencers van India. Ik denk dat dit trainingsprogramma voor de G20-top een mijlpaal zal zijn in de ontwikkeling van het Indiase toerisme”, zei hij.

In een verklaring zei het Ministerie van Toerisme dat 299 kandidaten de training hebben bijgewoond, waarvan 165 mannelijke en 134 vrouwelijke begunstigden.

Kandidaten hebben tijdens de training input gekregen over soft skills, gedragsvaardigheden, persoonlijke en werkplekhygiëne, plaatsen van toeristisch belang in Delhi, eerste hulp, COVID-19-protocollen, vreemde talen, enz. Zowel theoretisch als praktisch.

Kandidaten die de cursus met succes hebben afgerond, krijgen volgens de regeling een toelage van Rs 300 per dag, voegde het eraan toe.

(Met input van PTI)

LEES OOK | China waarschuwt de Verenigde Staten zich niet te mengen in de relatie met India: Pentagon

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.