Gedeeltelijke zonsverduistering op 25 oktober zichtbaar vanuit de meeste delen van India, zegt astrofysicus

0

Tijdens het Diwali-festival op 25 oktober zal er een gedeeltelijke zonsverduistering zijn die zowel vanuit de stad als vanuit de meeste delen van het land zichtbaar zal zijn, zei astrofysicus Debi Prasad Duari. De oostelijke metropool zal echter getuige kunnen zijn van de gedeeltelijke zonsverduistering, de tweede in 2022, voor een zeer korte duur, het hemelfenomeen zal beter worden waargenomen in de noordelijke en westelijke regio’s van het land, zei hij.

De zonsverduistering zal niet worden waargenomen vanuit het noordoosten van India, omdat het hemelse fenomeen zich na zonsondergang in die regio’s zal voordoen, zei Duari.

Afgezien van India zal de gedeeltelijke kosmische affaire van 25 oktober zichtbaar zijn vanuit de meeste delen van Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en delen van Azië, legde Duari uit.

“De gedeeltelijke zonsverduistering begint in IJsland rond 14:29 uur IST en zal vanuit Rusland maximaal te zien zijn om 4:30 uur IST. Het zal eindigen rond 18:32 uur IST boven de Arabische Zee”, vertelde hij aan PTI. terwijl het delen van informatie over de hemelse gebeurtenis.

“Het oostelijke deel van het land zal de gedeeltelijke zonsverduistering slechts marginaal zien, dat ook tijdens de zonsondergang. Het noorden en westen van het land is een betere locatie om de gedeeltelijke zonsverduistering waar te nemen met een beter zicht en voor een langere periode.

“Tijdens de nieuwe maan (Amavasya) komen de zon, de maan en de aarde bijna in een lineaire configuratie, waardoor we vanaf de aarde de maan kunnen zien zonder dat er zonlicht op valt. Maar soms, zoals op 25 oktober, de zon, De maan en de aarde zullen bijna in hetzelfde vlak staan, waardoor de maan de zon gedurende een bepaalde tijd gedeeltelijk lijkt te bedekken, wat een gedeeltelijke zonsverduistering veroorzaakt”, legde hij uit.

In en rond de metropool begint de gedeeltelijke zonsverduistering rond 16:52 uur, het maximum vindt plaats om 17:01 uur, en zal niet langer te zien zijn om 17:03 uur bij zonsondergang, zei Duari.

“Zelfs bij de maximale zonsverduistering zal slechts 4 procent van de verlichte schijf van de ondergaande zon door de maan worden bedekt”, zei hij.

In de stad Siliguri in Noord-Bengalen zal het hemelse fenomeen plaatsvinden tussen 16:41 uur en 16:59 uur en tijdens de maximale zonsverduistering (rond 16:56 uur) zal ongeveer 8,91 procent van de zon worden bedekt door de schijf van de maan, verklaarde Duari. .

“In New Delhi begint het rond 16:29 uur en eindigt het met de zonsondergang om 18:09 uur met de maximale zonsverduistering om 17:42 uur, wanneer de zon voor slechts 24,5 procent door de maan wordt verduisterd,” zei Duari.

Jaisalmer in Rajasthan zal de zonsverduistering ervaren van 16:26 uur tot 18:09 uur met het maximum rond 17:30 uur. wanneer de schijf van de zon voor 42,5 procent wordt verduisterd.

“In Mumbai begint de zonsverduistering om 16:49 uur en het maximum vindt plaats rond 17:42 uur. Het eindigt om 18:09 uur, wanneer de zon bij zonsondergang de Arabische Zee lijkt te ondergaan. Hier zal de zonneschijf zijn gedekt door ongeveer 24,5 procent,” voegde hij eraan toe.

In Zuid- en Midden-India zal de zonsverduistering net voor zonsondergang opnieuw worden waargenomen, waarbij Nagpur de zonsverduistering ervaart van 16:49 uur tot 17:42 uur. In Bengaluru begint de zonsverduistering om 17:12 uur, bereikt zijn maximum om 17:49 uur en eindigt om 17:55 uur tijdens de zonsondergang. Chennai zal de zonsverduistering hebben tussen 17:14 uur en 17:44 uur, zei de astrofysicus.

De volgende grote zonsverduistering die vanuit India zichtbaar zal zijn, zal een ringvormige zonsverduistering zijn op 21 mei 2031, wanneer de annulariteit kan worden waargenomen vanaf een smal stukje land in Zuid-India, zei hij.

Drie jaar later, op 20 maart 2034, zal de volgende totale zonsverduistering zichtbaar zijn vanuit India en de totaliteit zal worden waargenomen vanuit het noordelijkste deel van Kasjmir.

Bij beide gelegenheden zal het hele land een gedeeltelijke zonsverduistering van verschillende grootte waarnemen, afhankelijk van de geografische locatie, zei Duari.

Een andere gedeeltelijke zonsverduistering is te zien vanuit het noorden van India op 1 juni 2030.

Verwijzend naar de schade aan de ogen door zonnestralen tijdens een zonsverduistering, waarschuwde Duari de luchtenthousiastelingen om “extreme voorzorgsmaatregelen” te nemen tijdens het observeren ervan.

“Zelfs als de mate van gedeeltelijke zonsverduistering in het grootste deel van het land niet waarneembaar is, moeten extreme voorzorgsmaatregelen worden genomen door iedereen die deze kosmische gebeurtenis wil observeren. De zonnestralen kunnen zeer schadelijk zijn voor het oog en kunnen kritiek worden.” hij zei.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.