Dark Souls 2: Scholar of the First Sin weer online, de Prepare To Die-editie gaat definitief offline

0

De online functies van Dark Souls 2 voor pc zijn nu live, na bijna 10 maanden downtime. In een tweet bevestigde ontwikkelaar FromSoftware dat de multiplayer-servers voor de uitgebreide versie — Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, opnieuw zijn geactiveerd en dat het basisspel op een later tijdstip volgt. Ondertussen zal de Dark Souls: Prepare To Die Edition uit 2012 niet opnieuw online worden gebracht vanwege een ‘verouderingssysteem’. “Onze excuses voor het lange wachten en vragen om uw begrip in deze zaak”, luidt het.

PvP-servers voor de volledige Dark Souls-trilogie werden in januari van dit jaar gedeactiveerd na de ontdekking van een kritieke RCE-kwetsbaarheid (remote code execution), waardoor pc-spelers een groot risico liepen. Door de exploit kon een aanvaller kwaadaardige code uitvoeren en op afstand toegang krijgen tot een systeem, waardoor ze gevoelige informatie konden stelen of de computer volledig konden blokkeren. Een van de aanvallen werd zelfs live betrapt tijdens een Twitch-stream toen een gebruiker “TheGrimmigSleeper” speelde de online PvP van Dark Souls 3.

Tegen het einde van zijn stream crashte de game en begon hij een tekst-naar-spraakbericht af te spelen waarin hij zijn vaardigheden in de game bekritiseerde. De streamer beweert dat Microsoft Powershell vanzelf is geopend, wat aangeeft dat een externe gebruiker de controle over zijn systeem heeft overgenomen. Naar aanleiding van verschillende rapporten, de studio stilgelegd zijn online servers, in het licht van het oplossen van het probleem. Het was echter niet tot 25 augustus, dat online servers voor Dark Souls 3 op volle kracht zijn hersteld. Tijdens de downtime maakten spelers zich zorgen over de invloed van de exploit op de lancering van Elden Ring, aangezien de PvP waarschijnlijk op dezelfde infrastructuur draaide. Afgezien van de kleine verbroken verbindingen en evenwichtsproblemen in PvE (offline), heeft de game echter geen openstaande problemen opgeleverd.

Terwijl de servers voor Dark Souls: Prepare To Die Edition permanent offline zijn gegaan, wordt er gestaag gewerkt aan de nieuwere Remastered-versie. “Er wordt nog steeds gewerkt aan het herstel van online services voor de pc-versie van Dark Souls Remastered, en we zullen u informeren wanneer ze terugkeren”, luidt een vervolg-tweet.

Het is ook vermeldenswaard dat geen van beide games te koop is aangeboden op Steam sinds de beveiligingsexploit werd ontdekt. Terwijl spelers dol zijn op de wereldbouwende en ingenieus ontworpen eindbazen in de Dark Souls-franchise, brengen veteranen liever een groot deel van hun tijd door in de PvP-arena — door andere spelers uit te dagen voor een 1v1-gevecht en te experimenteren met verschillende builds, die in wezen dienen als een verlengstuk van het spel. Met de online servers buiten beschouwing gelaten, zou FromSoftware die de spellen te koop aanbiedt impliceren dat ze onvolledige versies verkopen.

Nu de servers langzaam worden hersteld, zouden we kunnen zien dat de volledige Dark Souls-franchise met korting beschikbaar wordt gesteld tijdens de seizoensgebonden Steam-verkopen of de uitgeversuitverkoop van Bandai Namco. De exploits hadden natuurlijk geen invloed op de consoleversies en daarom hebben hun servers de afgelopen 10 maanden gedraaid. Bovendien heeft dit Sekiro: Shadows Die Twice nooit beïnvloed, omdat het geen online functie heeft. Trouwens, gezien de cultstatus die Elden Ring sinds de lancering heeft vergaard, zouden we binnenkort een toestroom van nieuwe spelers in de PvP-arena’s kunnen zien – met de aanstaande verkoopprijzen die een boost geven.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.