Dagelijkse stress neemt af naarmate mensen ouder worden: studie

0

Het aantal dagelijkse stressoren en de gevoeligheid van mensen voor alledaagse stressoren neemt af met de leeftijd, volgens de bevindingen van een recent onderzoek uitgevoerd door David Almeida, professor menselijke ontwikkeling en familiestudies aan Penn State.

“Er is iets met oud worden dat tot minder stressfactoren leidt”, zei Almeida. “Dit kunnen de soorten sociale rollen zijn die we vervullen naarmate we ouder worden. Als jongere mensen kunnen we meer jongleren, inclusief banen, gezinnen en huizen, die allemaal dagelijkse stress veroorzaken. Maar naarmate we ouder worden, veranderen onze sociale rollen en motivaties veranderen. Oudere mensen praten over het maximaliseren van en genieten van de tijd die ze hebben.”

Het onderzoeksteam gebruikte gegevens van de National Study of Daily Experiences (NSDE), een nationale studie geleid door Almeida in Penn State die gedetailleerde gegevens verzamelde over het dagelijks leven van meer dan 40.000 dagen in het leven van meer dan 3.000 personen gedurende een periode van 20 jaar die begint in 1995.

Acht dagen lang namen respondenten deel aan telefonische interviews die hun dagelijkse stressniveaus beoordeelden. Deze dagelijkse beoordelingen werden met tussenpozen van ongeveer negen jaar herhaald, resulterend in een longitudinaal dagelijks dagboek van 20 jaar.

De onderzoekers zagen een vermindering van de impact van dagelijkse stress in zowel het aantal dagelijkse stressfactoren dat door de respondenten werd gerapporteerd als hun emotionele gevoeligheid ervoor. Stressoren werden op meer dan 50 procent van de dagen gerapporteerd door 25-jarigen, maar slechts op 30 procent van de dagen door 70-jarigen.

Naast een vermindering van het aantal gerapporteerde dagelijkse stressfactoren, ontdekten Almeida en haar collega’s dat naarmate mensen ouder worden, ze minder emotioneel reageren op dagelijkse stressoren wanneer ze zich voordoen.

“Een 25-jarige is veel chagrijniger op de dagen dat ze een stressfactor ervaren, maar naarmate we ouder worden, komen we er echt achter hoe we die blootstelling kunnen verminderen”, zegt Almeida, die opmerkte dat de dagelijkse stress gestaag afneemt tot het midden van de jaren 50. , wanneer mensen het minst worden beïnvloed door blootstelling aan stress.

Hoewel deze gegevens een afname laten zien van dagelijkse stressorrapporten en reactiviteit in het midden van de jaren 50, schrijft Almeida dat vroeg bewijs suggereert dat latere leeftijd, eind jaren 60 en begin jaren 70, grotere problemen en een kleine toename van dagelijkse stress kan veroorzaken.

Volgens Almeida worden we allemaal op verschillende manieren ouder en ouder. Hoe we ouder worden, hangt niet alleen af ​​van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, maar ook van hoe we met die uitdagingen omgaan.

“Veel van mijn eerdere werk keek naar deze kleine, dagelijkse stressfactoren – te laat komen voor een vergadering, ruzie hebben met een partner, voor een ziek kind zorgen – en ontdekte dat onze emotionele reacties op deze gebeurtenissen voorspellend zijn voor latere gezondheid en welzijn, inclusief chronische aandoeningen, geestelijke gezondheid en zelfs sterfte. Met dit nieuwe onderzoek is het bemoedigend om te zien dat naarmate we ouder worden, we beter met deze stressoren omgaan. Gemiddeld zal de ervaring van dagelijkse stress niet erger, maar in feite beter worden.”

(Met ANI-ingangen)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.