Cashify om het retailnetwerk uit te breiden op de vraag naar gebruikte telefoons en laptops

0

NIEUW DELHI : Re-commerceplatform Cashify is van plan tegen maart 80 nieuwe winkels in het hele land te openen om te profiteren van de sterk groeiende vraag naar refurbished laptops en smartphones.

Het bedrijf heeft momenteel 170 winkels en wil met een investering van 250 winkels groeien 30 crore, zei Alok Shukla, vice-president, retail, Cashify in een interview. Hij zei dat het bedrijf ook van plan is om zijn aanwezigheid in de detailhandel uit te breiden tot 100 steden tegen eind december van de huidige 77.

Cashify ziet een sterke vraag naar refurbished laptops, aangedreven door een stijging van de prijzen van nieuwe consumentenelektronica. Het verkoopt momenteel alleen laptops via business-to-business (B2B) kanalen.

“Volgend jaar starten we met de verkoop van laptops in winkels. We zullen in januari een proefproject doen in een beperkt aantal winkels en in maart live gaan met het project in alle winkels. We hebben de tests gedaan en hebben een inventaris van laptops klaar voor de pilot”, zei Shukla.

Cashify haalde in juni $90 miljoen op bij onder meer investeerders NewQuest en Prosus. Uitbreiding van de detailhandel was een van de belangrijkste redenen voor de fondsenwerving. De ronde waardeerde het bedrijf op $ 250 miljoen.

Shukla zei dat het personeelsbestand ook zal groeien in lijn met de uitbreiding van de detailhandel. Cashify is van plan tegen maart bijna 300 mensen aan te nemen voor zijn winkels. Het heeft als doel te investeren 80 crore aan uitbreiding van de detailhandel tegen het einde van 2023.

De pandemie en beperkingen in de toeleveringsketen voor elektronicabedrijven hebben de afgelopen twee jaar de groei van Cashify gestimuleerd. Volgens de International Data Corporation (IDC) is de gemiddelde verkoopprijs van laptops gestegen tot 65.000 in 2021 vanaf 50.000 in het eerste kwartaal van 2020.

Evenzo stegen de ASP’s van nieuwe smartphones met 15% tot $ 226 (ongeveer 18.441) in het kwartaal van september, volgens IDC-gegevens. Ter vergelijking: de ASP van refurbished smartphones is er 12.000, volgens analisten. In mei zei onderzoeksbureau ReedSeer Consulting dat er in 2021 55 miljoen refurbished telefoons zijn verkocht in India, en retailers zien betere marges op dergelijke apparaten dan op nieuwe. Redseer verwacht dat dit in 2022 zal groeien naar 65 miljoen.

Vang al het technologienieuws en updates op Live Mint. Download de Mint News-app voor dagelijkse marktupdates en live zakelijk nieuws.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.