Wetenschappers brengen 48.500 jaar oud ‘zombievirus’, begraven in ijs, weer tot leven

0

Het ontdooien van oude permafrost als gevolg van klimaatverandering kan een nieuwe bedreiging vormen voor de mens, volgens onderzoekers die bijna twee dozijn virussen nieuw leven inblazen – waaronder een meer dan 48.500 jaar geleden bevroren onder een meer.

Europese onderzoekers onderzochten oude monsters verzameld uit permafrost in de regio Siberië in Rusland. Ze hebben 13 nieuwe ziekteverwekkers nieuw leven ingeblazen en gekarakteriseerd, wat ze ‘zombievirussen’ noemden, en ontdekten dat ze besmettelijk bleven ondanks het feit dat ze vele millennia in de bevroren grond vastzaten.

Wetenschappers waarschuwen al lang dat het ontdooien van permafrost als gevolg van de opwarming van de atmosfeer de klimaatverandering zal verergeren door het vrijmaken van eerder gevangen broeikasgassen zoals methaan. Maar het effect ervan op slapende ziekteverwekkers wordt minder goed begrepen.

Het team van onderzoekers uit Rusland, Duitsland en Frankrijk zei dat het biologische risico van het reanimeren van de virussen die ze bestudeerden “totaal verwaarloosbaar” was vanwege de stammen waarop ze zich richtten, voornamelijk die welke amoebe-microben kunnen infecteren. De mogelijke heropleving van een virus dat dieren zou kunnen infecteren of mensen is veel problematischer, zeiden ze, waarschuwend dat hun werk kan worden geëxtrapoleerd om aan te tonen dat het gevaar reëel is.

“Het is dus waarschijnlijk dat oude permafrost deze onbekende virussen zal vrijgeven bij het ontdooien”, schreven ze in een artikel in de preprint-repository bioRxiv dat nog niet door vakgenoten is beoordeeld. omstandigheden, en hoe waarschijnlijk het is dat ze in de tussentijd een geschikte gastheer tegenkomen en infecteren, is nog onmogelijk in te schatten.”

“Maar het risico zal zeker toenemen in de context van de opwarming van de aarde, wanneer het ontdooien van de permafrost zal blijven versnellen en meer mensen het noordpoolgebied zullen bevolken in de nasleep van industriële ondernemingen,” zeiden ze.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.