Wandelen, Pranayam tot postnatale yoga: belangrijke trainingsroutines voor nieuwe moeders en zwangere vrouwen

0

training
Afbeeldingsbron: FREEPIK training voor zwanger

Moeder worden is een daad van oneindig optimisme. Elk teken dat wordt achtergelaten door het krijgen van een kind, duidt op de status van de moeder als een superheld, terwijl kinderen ze gaan zien als een van de sterkste, aardigste en wijste zielen. Het volgende postpartum betekent een periode van heropleving en de hormonale turbulentie kan vermoeiend zijn voor het lichaam. In zo’n toestand wordt het nog belangrijker voor nieuwe moeders om vooruit te plannen om de gezondheid en het welzijn voor zichzelf veilig te stellen, gezien de verantwoordelijkheden waarmee ze worden geconfronteerd.

Dankzij de leeftijd van informatie heeft de reis van postpartum weinig demystificatie nodig, en een plan met voldoende overtuiging en gestage toewijding kan een lange weg gaan voor nieuwe moeders. Over de voordelen van lichaamsbeweging voor geest en lichaam wordt niet langer gespeculeerd, wat blijkt uit de empirische impact ervan op mensen van over de hele wereld.

De taak om de juiste routine voor jezelf te kiezen, een routine die gemak en doeltreffendheid in evenwicht houdt, is wat de nieuwe moeder nodig heeft. Het kan moeilijk zijn om weer fit te worden, en het type zwangerschap en bevalling bepalen wanneer een goed moment is om te beginnen, en een overleg met de arts is absoluut noodzakelijk.

Laten we eens kijken naar twee trainingsroutines die nieuwe moeders kunnen helpen zich aan te passen aan de groeiende verantwoordelijkheden van het moederschap, terwijl ze ervoor zorgen dat ze gezond blijven om voor hun kleintjes te zorgen.

Functionele training na de bevalling, vereist de postpartumperiode dat nieuwe moeders zich concentreren op beweging en zich goed voelen. Functionele training is een van de meest voorkomende oefeningen, beoefend door zowel amateurs als atleten, en kan op een enorm effectieve manier helpen bij het herstel van een zwangerschap.

Een combinatie van krachttraining, cardio en aërobe oefeningen met een lage intensiteit kan nieuwe moeders helpen hun spieren te versterken, energie te stimuleren, beter te slapen, stress te verlichten en hen te helpen het extra gewicht van de zwangerschap te verliezen. Een combinatie van onderstaande oefeningen kan een routine vormen die moeders helpt hun kern te versterken, staten van ontspanning te bereiken en energieniveaus te doen herleven om de verantwoordelijkheid van het moederschap frontaal te nemen:

Bekkenbodemoefeningen: Kernkracht kan sterk worden beïnvloed door zwangerschap, en het wordt belangrijker voor moeders om zich te concentreren op het opbouwen van de kracht om terug te keren naar het fitnessniveau voordat ze zwanger worden. Bekkenbodemoefeningen zoals planken, beenliften met zijplanken, Cat-Cow-tafelbladen, bilspierbruggen en andere oefeningen zijn enkele van de opties die gemakkelijk thuis kunnen worden gedaan, zonder apparatuur.

Lopen: Wandelen is een eenvoudige, verfrissende en effectieve manier om actief te blijven, meer energie te krijgen en de zuurstofvoorziening in het bloed te verbeteren, en kan altijd en overal worden gedaan. Deze vorm van steady-state cardio met lage intensiteit kan helpen het uithoudingsvermogen te vergroten en nieuwe moeders proactief en opmerkzaam te maken, en stressniveaus te verlichten, beïnvloed door de chaotische hormonale lichamelijke toestand.

Postnatale yoga, de talloze asana’s, ademhalingstechnieken en transcendente meditatie zijn een ander uitgebreid systeem waar nieuwe moeders toegang toe hebben om controle te krijgen over de periode van herstel na de bevalling. Afhankelijk van de aard van de bevalling kunnen nieuwe moeders binnen enkele dagen of weken na de bevalling met yoga beginnen. Postnatale yoga is een aangepaste yogapraktijk met lage intensiteit die de kalmte verhoogt, prikkelbaarheid en woede vermindert, de bloeddruk verlaagt, de spanning in de spieren vermindert en zelfs moeders met depressie en angst kan helpen.

Pranayam: ‘Prana’ in Pranayam wordt gedefinieerd als de ‘levenskracht’, en controle over de adem is een van de belangrijkste manieren waarop de beoefening van yoga individuen helpt staten van bewustzijn en kalmte te bereiken. De postpartumperiode voor moeders kan vol zijn met ernstige stemmingswisselingen, slapeloosheid, angst en een reeks andere psychologische problemen die negatieve gevolgen hebben voor de baby en de moeder als geheel. Kalm en ontspannen blijven wordt absoluut noodzakelijk in het gezelschap van baby’s, omdat de neiging tot angst groter is bij een pasgeborene. De verschillende ademhalingsoefeningen van yoga kunnen moeders helpen om stress, angst en depressie te verlichten om het gevoel van kalmte en sereniteit te bereiken en in ruil daarvoor te geven dat een baby nodig heeft.

Asana’s: Yoga-asana’s kunnen enorm helpen bij het opbouwen van kracht, actief blijven en rust en ontspanning bereiken in de postpartumperiode. Enkele veel voorkomende houdingen uit yoga zijn de kat-koehouding, de kinderhouding, de benen tegen de muur en de lijkhouding (sravasana).

Bewust zijn van het lichaam na de bevalling is net zo cruciaal als bewust blijven tijdens de zwangerschap. Nieuwe moeders moeten zich van tevoren voorbereiden en een arts raadplegen om te weten wanneer het juiste moment om te oefenen begint. Trainen kan vruchtbaar zijn, maar heeft vaak toezicht nodig. Opgeleide professionals kunnen nieuwe moeders helpen bij het kiezen van de juiste programma’s die de moeder helpen bij hun postnatale reis van genezing en genezing.

Lees meer Lifestyle-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.