VS onthullen geheime B-21 bommenwerper die kernwapens kan dragen na jaren van mysterie | Wetenschap | Nieuws

0

De Amerikaanse luchtmacht is eindelijk klaar om de B-21 Raider strategische bommenwerper te onthullen, die kernwapens kan dragen, na jaren van ontwikkeling in totale geheimhouding. De stealth-bommenwerper is een dubbel vliegtuig dat conventionele of nucleaire wapens kan lanceren en overtreft elke andere intercontinentale strategische bommenwerper in het arsenaal van de VS. Het is bedoeld om “zich aan te sluiten bij de strategische triade van het land als een zichtbaar en flexibel afschrikmiddel”, en tegelijkertijd “de nationale veiligheidsdoelstellingen te ondersteunen en de bondgenoten en partners van het land te verzekeren”, zei de Amerikaanse luchtmacht in een verklaring.

Na jarenlang in mysterie gehuld te zijn geweest, is de luchtmacht nu klaar om de geheime bommenwerper officieel uit te rollen in Palmdale, Californië. Dit is de locatie waar Northrop Grumman, het bedrijf dat is uitgekozen om de bommenwerper te ontwerpen, het uiterst geheime programma heeft ontwikkeld.

De vorm van de vliegende vleugel zal naar verwachting vergelijkbaar zijn met de B-2 Spirit bommenwerper, de oudere versie die meer dan drie decennia geleden werd ontwikkeld, de Raider zal kleiner zijn en een fijner ontwerp hebben. Dit zal het ongelooflijk moeilijk maken voor energiekrachten om het op te sporen.

Terwijl beelden van voornamelijk artistieke weergaven van het vaartuig vanuit verschillende hoeken de afgelopen weken online zijn opgedoken, groeit de opwinding omdat er nog veel meer te onthullen valt over het ontwerp van de bommenwerper.

Er wordt gedacht dat het ongeveer 17 meter lang is, met een spanwijdte van 140-150 voet en in staat is om met subsonische snelheden te reizen. Het heeft een kostprijs van ongeveer $ 550 miljoen (£ 458 miljoen) en heeft twee tot vier motoren.

Het oudere Raider-model, de B-2, is gebruikt in bijna elk conflict waarbij de VS de afgelopen jaren betrokken zijn geweest, van Kosovo tot Irak en Afghanistan.

Net als dit model wordt verwacht dat de B-21 in staat zal zijn om zowel nauwkeurig geleide conventionele als nucleaire bommen te vervoeren.

Het is vernoemd naar de Doolittle Raid in april 1942 onder leiding van luitenant-kolonel James “Jimmy” Doolittle, die aantoonde dat de VS de eerste Amerikaanse luchtoperatie was die de Japanse archipel aanviel.

Doug Young, vice-president van de aanvalsdivisie van Northrop Grumman, zei op een lucht-, ruimte- en cyberconferentie, zei op een luchtruimconferentie: “Met de mogelijkheid om overal ter wereld doelen in gevaar te brengen, is dit wapensysteem van cruciaal belang voor ons nationale veiligheid. “

Northrop Grumman zei deze week ook: “Ontwikkeld met de volgende generatie stealth-technologie, geavanceerde netwerkmogelijkheden en een open systeemarchitectuur, is de B-21 geoptimaliseerd voor de high-end bedreigingsomgeving.”

LEES MEER: Duitsland beschaamd voor het sluiten van een gasdeal met Qatar

De ontwikkeling van de B21 komt omdat de VS het uitvechten met China en Rusland in de race om een ​​bommenwerper van de volgende generatie te ontwikkelen.

Volgens Popular Mechanics heeft China momenteel slechts één actieve bommenwerper, de Xian H-6. Het werd ontwikkeld door de Tupolev Tu-16 van de Sovjet-Unie, die de NAVO kent als “Badger”.

Maar naar verluidt werkt Peking sinds 2016 aan de ontwikkeling van een andere stealth-bommenwerper. De Aviation Industry Corporation of China (AVIC) ontwerpt de bommenwerper, die de naam Xian H-20 heeft gekregen. Net als de Amerikaanse B21 is de ontwikkeling van het nieuwe vliegtuig echter in mysterie gehuld en moet de AVIC het vaartuig nog onthullen.

De Russische PAK-DA-bommenwerper is sinds het begin van de jaren 2000 in ontwikkeling en zal de vloot van de Tupolev Tu-22M “Backfire”, Tu-95 “Bear” en Tu-160 “Blackjack”-bommenwerpers uit de Koude Oorlog vervangen.

NIET MISSEN
Archeologen doen meer vondsten in de Romeinse villa van Rutland [REPORT]
Brussel wekt woede op omdat het de export van nucleaire technologie naar het VK blokkeert [INSIGHT]
VK bouwt nieuw ‘strategisch actief’ om een ​​einde te maken aan de afhankelijkheid van China [REVEAL]

In ontwikkeling door Tupolev werden eerder dit jaar potentiële diagrammen van de bommenwerper vrijgegeven, evenals de interne bijnaam voor de bommenwerper – Project 80.

Project 80 is naar verluidt een subsonische vliegende vleugel met een niet-bijgetankt bereik van 9.300 mijl. Dit zou mogelijk atoombommen kunnen afleveren op doelen tot in Noord-Amerika.

De oorlog in Oekraïne kan Rusland een hernieuwd gevoel van urgentie hebben gegeven om door te gaan met de ontwikkeling van zijn bommenwerperproject.

Net als vliegdekschepen zijn bommenwerpers indicatoren van militaire macht en alleen de VS, China en Rusland hebben beide in hun arsenaal.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.