SpaceX vliegt als eerste ruimtetoerist, ondernemer Dennis Tito, rond de maan op Starship

0

SpaceX is van plan twee nieuwe ruimtetoeristen aan te kondigen die op de Starship-raket zullen vliegen: Dennis Tito, ‘s werelds eerste ruimtetoerist ooit in 2001, en zijn vrouw Akiko.

Het paar betaalde een niet nader genoemd bedrag om met Starship rond de maan te vliegen zodra het voertuig compleet is. Ze reizen met 10 andere niet nader genoemde passagiers op een reis van ongeveer een week. De reis omvat geen landing op het maanoppervlak en het is onduidelijk of de andere passagiers al zijn gekozen.

Het kan even duren voordat de missie van start gaat en er is nog steeds geen streefdatum. Het is gepland als de vierde passagiersmissie van Starship, uitgevoerd nadat SpaceX het voertuig heeft gebruikt om astronauten op de maan te laten landen voor NASA en na reizen van andere klanten die ritten in het schip hebben gekocht.

Dan is er het feit dat Starship nog naar de ruimte moet reizen. SpaceX moet nog steeds een onbemande versie van het voertuig in een baan om de aarde sturen, wat volgens CEO Elon Musk al in november zou kunnen gebeuren. Het bedrijf moet ook laten zien dat het Starship kan bijtanken terwijl het in de ruimte is, zodat het de buurt van de maan kan bereiken, en het heeft de nodige levensondersteunende systemen en andere hardware nodig om mensen in leven te houden.

“Ik weet dat deze raket heen en weer getest gaat worden; er zullen honderden vluchten zijn voordat we vliegen”, zei Tito in een interview met Bloomberg. “We gaan volgend jaar niet vliegen. Het wordt wachten.”

Na een korte periode als wetenschapper bij NASA’s Jet Propulsion Laboratory, was Tito in 1972 medeoprichter van investeringsbeheerbedrijf Wilshire Associates. Hij was de eerste civiele ruimtetoerist die het internationale ruimtestation bezocht en betaalde $ 20 miljoen (bijna Rs. 1, 64.500 crore) om een ​​zitplaats op de Russische Sojoez-raket te kopen voor een verblijf van een week. Tito zei dat NASA destijds niet blij was met zijn reis.

Sinds zijn vlucht is het ruimtetoerisme enorm uitgebreid en heeft NASA het ISS opengesteld voor meer commerciële activiteiten. Bijna een dozijn toeristen zijn daarheen gevlogen met de hulp van een bedrijf genaamd Space Adventures. De eerste volledig civiele bemanning bezocht het ruimtestation in april, gecoördineerd door een bedrijf genaamd Axiom.

Betalende klanten kunnen ook een kort voorproefje van de ruimte krijgen door kaartjes te kopen op suborbitale voertuigen van bedrijven als Blue Origin van Jeff Bezos en Virgin Galactic, die passagiers naar de rand van de ruimte en terug sturen.

SpaceX heeft ook zijn intrede gedaan op de markt voor ruimtetoerisme. In 2021 vloog een volledig civiele bemanning, gesponsord door miljardair Jared Isaacman, drie dagen lang in een baan om de aarde op een SpaceX Crew Dragon, een missie genaamd Inspiration4.

‘Naar de maan’

Tito’s plannen kwamen tot stand toen hij SpaceX in juni 2021 bezocht nadat een vriend van zijn vrouw een ontmoeting had geregeld met het personeel van het bedrijf. Er werd hem gevraagd of hij weer naar de ruimte wilde, hetzij om het ruimtestation te bezoeken, hetzij voor een snelle reis naar een baan om de aarde.

“Nee, ik wil naar de maan”, herinnert Tito zich. ‘En toen keek ik naar Akiko net toen ik dat zei, en zij zei ‘ik ook’. En zo is het begonnen.”

Dennis Tito is 82 jaar oud, wat hem de oudste persoon zou kunnen maken die in een baan om de aarde en de diepe ruimte is gegaan. Hij erkende dat hij gefocust was op fit blijven in afwachting van de ontwikkeling van Starship. Hij en zijn vrouw, die 57 is, zijn allebei piloten, terwijl Dennis zegt dat hij vier Amerikaanse gewichthefrecords heeft voor een 80-jarige.

“Wat er ook komt, het zal er zijn. Het zal een bepaalde tijd duren, maar het zal klaar zijn en het zal veilig zijn als het klaar is,’ zei Tito. “Het wordt meer beperkt door hoeveel tijd ik op deze planeet heb.”

© 2022 Bloomberg LP


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.