Parade op de Dag van de Republiek 2023: BSF-kameelcontingent met voor het eerst vrouwen

0

Voor het eerst zal vrouwelijk personeel op kamelen rijden in de
Afbeeldingsbron: PTI/BESTAND Voor het eerst zal vrouwelijk personeel op kamelen rijden in de parade op de Dag van de Republiek

In een andere poging om meer vrouwen op te nemen in de parade van de Dag van de Republiek om gendergelijkheid te bereiken in de megaviering, besloten de autoriteiten om op 26 januari 2023 voor het eerst vrouwelijk personeel op te nemen in het kamelencontingent van de BSF. -ooit vrouwelijke contingenten rijden op kamelen samen met hun mannelijke tegenhangers, zei een topofficier woensdag.

Het beroemde kameelcontingent van de Border Security Force maakt sinds 1976 deel uit van de viering van de Dag van de Republiek nadat het een soortgelijke ploeg van het leger verving die had deelgenomen aan de jaarlijkse parade sinds de eerste gehouden in 1950.

Het bestaat uit gewapend BSF-personeel en leden van het bandcontingent. Ze volgen het marcherende contingent op Kartavya Path, voorheen bekend als Rajpath.

De helft van het personeelsgedeelte van het kamelencontingent bij de volgende parade op de Dag van de Republiek zal uit vrouwen bestaan, vertelde BSF-directeur-generaal Pankaj Kumar Singh aan verslaggevers aan de vooravond van de 58e Raising Day van de strijdmacht.

“Dit is een indicator van de toenemende rol van ons vrouwelijk personeel in verschillende taken en ceremonies”, zei hij.

De BSF is de enige strijdmacht in het land die kamelen gebruikt voor zowel operationele als ceremoniële taken. Ze worden gebruikt door BSF-personeel voor patrouilles langs de Thar-woestijn die langs de Indo-Pak internationale grens in Rajasthan loopt.

Contingent heeft 90 kamelen

Het contingent bestaat gewoonlijk uit 90 kamelen – 54 met troepen en de rest met bandpersoneel.

Volgens de traditie toont het leidende kamelencontingent op de Dag van de Republiek netjes geklede gewapende grenswachten van de BSF met grote snorren, en de tweede volgt met bandleden in prachtige veelkleurige jurken die op kamelen rijden en krijgsmuziek spelen.

Contingent maakt ook deel uit van de Beating the Retreat-ceremonie

Het contingent maakt ook deel uit van de Beating the Retreat-ceremonie die drie dagen na de Dag van de Republiek op 29 januari wordt gehouden. Het staat op de wallen van de North en South Blocks bovenop Raisina Hill.

Geschiedenis van BSF

De BSF is opgericht op 1 december 1965 en heeft voornamelijk tot taak de internationale grenzen met Pakistan en Bangladesh te bewaken. Het heeft ongeveer 2,65 lakh-personeel in zijn gelederen als onderdeel van 193 bataljons en enkele andere veldformaties.

(Met PTI-invoer)

Lees ook: Himachal: 4-jarige jongen geïdentificeerd als de reïncarnatie van Rinpoche, hoofd van de Nyingma-sekte

Laatste India-nieuws

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.