Kanker in India: gendervooroordelen beïnvloeden minder diagnose bij meisjes, zegt Lancet-onderzoek

0

Volgens een nieuwe studie is gendervooroordeel in de Indiase samenleving waarschijnlijk de reden waarom er in India meer jongens dan meisjes de diagnose kanker krijgen.

Er was een aanzienlijke genderongelijkheid bij de ongeveer 11.000 patiënten die in de PBCR’s waren geregistreerd, waarbij jongens veel vaker de diagnose kanker kregen. In dezelfde geest zagen we dat meer jongens dan meisjes behandeling zochten onder de 22.000 kinderen met kanker die in de drie instellingen waren geregistreerd, volgens de studie gepubliceerd in The Lancet Oncology.

Minder meisjes bezochten ziekenhuizen als ze meer dan 100 kilometer van hun huis verwijderd waren, wat aangeeft dat als de behandelingskosten zouden stijgen, de vertekening waarschijnlijk zou volgen. Volgens de onderzoekers is de man-vrouwverhouding in Delhi de afgelopen 15 jaar toegenomen.

Lees ook: Een eiwitarm dieet stopt de groei van kwaadaardige cellen

In vergelijking met Zuid-India ontdekten de onderzoekers dat minder vrouwen behandeling zochten in ziekenhuizen en klinieken in Noord-India. Patiënten uit landelijke regio’s zagen een grotere genderkloof dan die uit grootstedelijke locaties. Ze suggereerden dat dit verband zou kunnen houden met de diverse sociaaleconomische structuren die in het hele land te zien zijn.

In relatie tot de verhouding in de bijbehorende PBCR’s berekenden de onderzoekers de man-vrouw-geslachtsverhouding van de drie ziekenhuizen. Dankzij deze verhouding konden ze bepalen hoeveel jongens met kanker een behandeling zochten voor elk meisje dat dat deed.

Lees ook: Dit populaire voedingssupplement veroorzaakt kanker

De onderzoekers onderzochten ook de man-vrouwverhoudingen van kankerpatiënten die stamceltransplantaties kregen, een ietwat prijzige operatie.

De kosten van therapie hebben ook invloed op de geslachtsverhoudingen. Wanneer de contante kosten hoger zijn, zoals bij het ontvangen van zorg van particuliere ziekenhuizen of het wonen ver van het behandelcentrum, merkten de onderzoekers op dat minder vrouwen op zoek waren naar kankerbehandeling. Dit suggereert dat verschillende sociale en economische factoren op elkaar inwerken om de waargenomen gendervooroordelen te produceren.

Lees ook: Nieuwe virusbehandeling doodt kanker bij patiënt nadat alle andere methoden faalden

Gezamenlijke inspanningen zijn nodig om de behandelingskosten voor patiënten te verlagen, vooral voor meisjes, en om de mentaliteit van de bevolking te veranderen om de vooringenomenheid te overwinnen, merkt de studie op.

(Met PTI-ingangen)

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.