Fouten in het Britse COVID-testlaboratorium hebben mogelijk geleid tot de dood van 20 mensen

0

De Engelse overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het reageren op noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, zei dat fouten in een testlaboratorium hebben geleid tot tienduizenden positieve COVID-19-gevallen die als negatief zijn gemeld en mogelijk hebben geleid tot de dood van 20 mensen.

Groot-Brittannië heeft een van de hoogste dodentallen door het coronavirus ter wereld, met meer dan 177.000 doden sinds het begin van de pandemie in 2020.

Uit een onderzoek door de Britse Health Security Agency bleek dat het Immensa-laboratorium in Midden-Engeland ongeveer 39.000 tests ten onrechte als negatief had gerapporteerd, terwijl ze tussen 2 september en 12 oktober vorig jaar positief hadden moeten zijn.

“Door dit onderzoek hebben we zorgvuldig gekeken naar de regelingen die van kracht zijn voor het toezicht houden op contracten van particuliere laboratoria die in deze periode piektesten uitvoeren”, aldus Richard Gleave, UKHSA-directeur en hoofdonderzoeker.

“Naar onze mening was er geen enkele actie die NHS Test and Trace anders had kunnen ondernemen om te voorkomen dat deze fout zich voordeed in het privélaboratorium. Ons rapport bevat echter duidelijke aanbevelingen om beide het risico te verkleinen dat dit soort incidenten zich opnieuw voordoen. “

Dit verhaal is zonder aanpassingen aan de tekst gepubliceerd vanuit een nieuwsagentschap.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.