Epsilon-raketlancering: Japan stuurt zelfvernietigingsbevel naar raket na mislukte lancering

0

Het Japanse ruimteagentschap zei dat het een bevel tot zelfvernietiging naar zijn Epsilon-raket had gestuurd na een mislukte lancering op woensdag vanwege een probleem waardoor het vaartuig niet veilig kon vliegen.

De onbemande raket, ontworpen om in drie fasen te lanceren, bracht verschillende satellieten in een baan om de aarde tijdens zijn zesde ruimtemissie.

“De raket kan geen veilige vlucht voortzetten, vanwege het gevaar dat zou ontstaan ​​als hij op de grond zou vallen”, zei een JAXA-functionaris in commentaren die werden uitgezonden door het TBS-televisienetwerk.

“Dus namen we maatregelen om een ​​dergelijk incident te voorkomen en we stuurden het signaal (om de raket te vernietigen)”, zei hij, eraan toevoegend dat informatie over de oorzaak van het probleem niet onmiddellijk beschikbaar was.

De publieke omroep NHK en andere media zeiden dat het de eerste mislukte raketlancering in Japan was sinds 2003.

Een JAXA-livestream van de lancering vanuit het Uchinoura Space Center in de zuidelijke Kagoshima-regio werd onderbroken en presentatoren zeiden dat er een probleem was, zonder details te geven.

De vaste brandstof Epsilon-raket is in dienst sinds 2013.

Het is kleiner dan het vorige model op vloeibare brandstof van het land en een opvolger van de “M-5” -raket met vaste brandstof die in 2006 buiten gebruik werd gesteld vanwege de hoge kosten.

Een van de satellieten die door de raket wordt gedragen, genaamd RAISE-3, zou volgens een NASA-artikel over de lancering al minstens een jaar in een baan om de aarde moeten draaien.

Ondertussen zal NASA naar verwachting in november haar derde poging doen om de Artemis I Moon-missie te lanceren. Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap moest de SLS-raket, de krachtigste ooit ontworpen door het bureau tot nu toe, terugbrengen naar zijn opslaghangar om hem te beschermen tegen de naderende orkaan Ian vorige maand.

De volgende mogelijke lanceervensters – bepaald op basis van de posities van de aarde en de maan – zijn volgens NASA van 17 tot 31 oktober en vervolgens van 12 tot 27 november.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.