Energiecrisis: Britten getipt om £ 189 miljoen uit te geven aan het verlichten van kerstbomen | Wetenschap | Nieuws

0

Onderzoek van Homebase heeft uitgewezen dat Britten in totaal £ 189 zullen uitgeven om hun kerstbomen te verlichten voor de feestdag van dit jaar, aangezien de energiecrisis de energiekosten tot recordhoogtes heeft doen stijgen. Met huishoudens die twee keer zoveel uitgeven om hun energierekening te betalen in vergelijking met vorig jaar, en te midden van een crisis in de kosten van levensonderhoud die de budgetten voor iedereen drukt, voelen Britten zich misschien niet zo vrolijk voor de komende feestperiode.

En aangezien de Russische president Vladimir Poetin grotendeels verantwoordelijk is voor de prijsstijgingen vanwege zijn strakke controle op de volatiele wereldwijde gasmarkt, heeft de grijns van Moskou extra druk gelegd op families die meer geld zullen moeten uitgeven om deze kerst de lichten aan te houden.

Volgens Homebase zullen Britse huishoudens dit jaar ongeveer £ 189 miljoen uitgeven om hun kerstboom te verlichten. Hoewel dit slechts een stijging is van ongeveer £ 7 per huishouden in vergelijking met de £ 3 van vorig jaar, betekent het een duizelingwekkende gecombineerde stijging van £ 73 miljoen.

Maar Homebase heeft gewaarschuwd dat als je niet overstapt op LED-verlichting om die boom tot leven te brengen, de schade nog groter kan zijn.

Volgens het bedrijf voor huishoudelijke apparaten kost het elk huishouden £ 27 extra tijdens de feestdagen zonder LED-verlichting, terwijl het gebruik van halogeen kerstverlichting ongeveer £ 34 zou kosten tijdens Kerstmis, vergeleken met ongeveer £ 7 voor LED-verlichting.

Terwijl inefficiënte niet-ledlampen in Groot-Brittannië verboden zijn, zijn er naar verluidt genoeg huishoudens in het hele land die waarschijnlijk nog steeds die oude halogeenboomverlichting bezitten en klaar zijn om ze op te hangen terwijl ze hun bomen versieren.

Deze lampen zijn ongelooflijk energie-inefficiënt en zullen u op de lange termijn veel meer kosten. Homebase spoort gezinnen nu aan om na te denken over vervanging door LED-modellen om te voorkomen dat ze die kerstvreugde deze winter verliezen.

Van LED-lampen wordt ook gezegd dat ze veel veiliger zijn dan halogeenlampen, omdat ze niet zo heet worden, wat betekent dat ze minder snel brandgevaarlijk zijn.

Homebase maakte hun berekeningen door het gemiddelde wattage voor LED-kerstverlichting te nemen en dit aantal te vermenigvuldigen met het kerstgebruik (8 uur per dag gedurende 39 dagen), wat resulteerde in een gebruikscijfer van 0,064 watt x 8 uur = 0,512 watt x 39 dagen = 19,968 watt .

LEES MEER: Rishi Sunak drong aan op het ‘onmiddellijk’ afschaffen van de betalingsregeling voor warmtepompen

Dit aantal werd vervolgens vermenigvuldigd met de gemiddelde kWh-verbruikskosten voor energie in 2022 (£ 0,34), wat gelijk was aan £ 6,79 en energie in 2021 (£ 0,21), wat gelijk was aan £ 4,15.

Maar het zijn niet individuele huishoudens die er misschien aan moeten denken om deze winter de kerstverlichting uit te doen.

Naar verluidt hoopt het Londense winkelgebied Oxford Street dit jaar het energieverbruik met tweederde te verminderen door de verlichting van de verlichting te beperken tot 15.00-23.00 uur en in plaats daarvan LED-lampen te installeren.

En de trend is vergelijkbaar in heel Europa. In de Franse stad Straatsburg, ook wel bekend als de “kersthoofdstad” van Frankrijk, is het aantal dit jaar verlaagd, terwijl alle lampen uit leds met een laag verbruik bestaan.

NIET MISSEN
National Grid annuleert energiebesparend plan ter voorkoming van black-outs [REVEAL]
Bewijs van oude Neanderthalerjager in het Engelse Chanel [REPORT]
Poetin’s energiedreiging om 150.000 Europeanen te doden door winterrekeningen [INSIGHT]

Guillaume Libsig, de loco-burgemeester die verantwoordelijk is voor stadsevenementen, zei tegen de Guardian: “Mensen willen de magie van Kerstmis, dus we zoeken naar een verantwoorde balans.”

Ondertussen zijn in steden als Regensburg, München en Bamberg – waar kerstmarkten grote aantallen toeristen trekken – in steden als Regensburg, München en Bamberg de dagelijkse tijden waarop kerstmarkten worden aangestoken, ingekort om de energiekosten te verlagen.

Frank Hakelberg, van de Duitse vereniging van kermisarbeiders, vertelde de Guardian: “Er was een lange discussie in Duitsland of er dit jaar überhaupt kerstmarkten moesten plaatsvinden.

“Uiteindelijk hebben we het argument gewonnen omdat we konden aantonen dat het elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking op een kerstmarkt lager is dan wanneer mensen thuis zouden blijven. Het is misschien een beetje een brutale stelling, maar in zekere zin zijn kerstmarkten energiebespaarders.”

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.