Elon Musk zegt dat SpaceX de Starlink Internet Service in Oekraïne niet voor onbepaalde tijd kan financieren

0

Elon Musk zei vrijdag dat SpaceX niet “voor onbepaalde tijd” de Starlink-internetdienst in Oekraïne kan financieren en er enkele duizenden extra terminals naar kan sturen nadat een rapport suggereerde dat zijn raketbedrijf het Pentagon had gevraagd om de donaties te betalen.

Musk’s opmerking over de kwestie van steun voor de internetdienst in Oekraïne komt nadat hij veel Oekraïners boos had gemaakt met een voorstel om de Russische oorlog in hun land te beëindigen, waaronder het afstaan ​​van een deel van het grondgebied.

“SpaceX vraagt ​​niet om uitgaven uit het verleden terug te verdienen, maar kan het bestaande systeem ook niet voor onbepaalde tijd financieren en verstuur enkele duizenden terminals met een dataverbruik dat tot 100x hoger ligt dan bij normale huishoudens. Dit is onredelijk”, aldus Musk op Twitter.

De miljardair-baas van Tesla zei dat Starlink bijna $ 20 miljoen (ongeveer Rs. 165 crore) per maand uitgaf, hij noemde het een “burn”, voor het onderhouden van satellietdiensten in Oekraïne. Hij zei onlangs dat SpaceX ongeveer $ 80 miljoen (ongeveer Rs. 660 crore) had uitgegeven om Starlink in Oekraïne mogelijk te maken en te ondersteunen.

CNN meldde donderdag dat SpaceX vorige maand een brief naar het Pentagon stuurde waarin stond dat het de Starlink-dienst in Oekraïne niet kon blijven financieren en mogelijk zou moeten stoppen met de financiering, tenzij het Amerikaanse leger met tientallen miljoenen dollars per maand hielp.

SpaceX reageerde niet op een verzoek om commentaar.

Musk activeerde eind februari Starlink in Oekraïne nadat internetdiensten waren verstoord vanwege de invasie van Rusland. SpaceX heeft het sindsdien duizenden terminals gegeven.

De vice-premier van Oekraïne, Mykhailo Fedorov, zei deze week dat Starlink-diensten hielpen bij het herstellen van de energie- en communicatie-infrastructuur in kritieke gebieden na meer dan 100 Russische kruisraketaanvallen.

Rusland noemt zijn interventie in Oekraïne een “speciale militaire operatie” en zegt niet gericht te zijn op burgers.

Musk kreeg veel kritiek van Oekraïners op zijn vredesplan, waarin hij voorstelde dat Oekraïne de Krim-regio definitief aan Rusland zou afstaan, dat er onder auspiciën van de VN nieuwe referenda zouden worden gehouden om het lot van door Rusland gecontroleerd gebied te bepalen, en dat Oekraïne zou instemmen met neutraliteit.

Oekraïne zegt dat het nooit zal instemmen met het afstaan ​​van met geweld ingenomen land, en er kunnen geen wettige referenda worden gehouden in een bezet gebied waar veel mensen zijn vermoord of verdreven.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy was een van degenen die kritiek hadden op het voorstel van Musk.

De vertrekkende ambassadeur van Oekraïne in Duitsland, Andrij Melnyk, veroordeelde het voorstel ook in botte bewoordingen en zei op Twitter: “Fuck off is mijn zeer diplomatieke antwoord aan jou @elonmusk.”

Musk reageerde op een post die verwijst naar het lot van de Starlink-service en de opmerking van de ambassadeur en zei: “We volgen gewoon zijn aanbeveling op.”

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.