Elden Ring-ontwikkelaars vergelijken werken bij FromSoftware met Dark Souls spelen

0

Elden Ring is een van de grootste succesverhalen van videogames van 2022, maar nu haalt de ontwikkelaar, FromSoftware, de krantenkoppen vanwege geruchten over krapte en lage lonen in de ontwikkelingsstudio.

FromSoftware’s nieuwste titel verdiend wijdverbreide lovende kritiekenen de kwaliteit ervan is geweest ook terug te zien in de verkoopgrafieken. De game brak op grote schaal door in de mainstream, met een van de grootste game die ooit op YouTube is gelanceerd.

Helaas duurde het, zoals zoveel enorm succesvolle titels van AAA-videogames, niet lang voordat ontwikkelaar FromSoftware werd omringd door gesprekken over crunch, lange overuren en lage salarissen.

Het gesprek begon in maart, kort na de vrijlating van Elden Ring. Voor het eerst gespot door De gamerbleek dat een handvol medewerkers van FromSoftware zich wendde tot een Japanse vacaturesite genaamd Career Connection om slechte arbeidsomstandigheden en lage lonen te bespreken.

Voor de context is Career Connection in wezen een Japanse versie van Glassdoor, waar huidige of voormalige werknemers beoordelingen van hun werkgever kunnen achterlaten om potentiële toekomstige sollicitanten te informeren over de arbeidsomstandigheden bij een bedrijf.

De beoordelingen van FromSoftware die op Career Connection zijn achtergelaten, variëren van 2012 tot 2019, waarbij de medewerkerstevredenheid van FromSoftware 2,6 van de 5 sterren bedraagt. Werknemersrecensies noemen een lage vergoeding voor de werkdruk, 40 maanden overwerk per maand, geen zwangerschapsverlof en meer.

Nu, maanden nadat mensen de beoordelingen van slechte omstandigheden bij FromSoftware begonnen op te merken, GamesIndustry.biz heeft meer verhalen onthuld van FromSoftware-medewerkers over hoe het is om bij de Elden Ring-ontwikkelaar te werken. Volgens het rapport zeiden meerdere bronnen dat er in feite “een zekere mate van crunching” is bij FromSoftware.

De omvang van de crisis in de studio lijkt van afdeling tot afdeling te verschillen. Een van de bronnen van GamesIndustry.biz zei dat ze nauwelijks overuren hebben hoeven maken.

Een ander zei: “Tijdens kritieke periodes van game-releases moest ik vaak twee tot drie maanden ‘s morgens vroeg en overwerken.”

Een bron beweerde dat overuren slechts de helft van hun gebruikelijke uurloon bedragen, wat verschilt van de meeste Japanse bedrijven waar de uurlonen meestal in de late uurtjes stijgen.

Medewerkers van FromSoftware spraken ook over lage lonen bij de studio. Een bron zei dat hun “salaris niet toereikend is”, en voegde eraan toe dat hun collega’s hetzelfde voelden. Volgens de gegevens op Career Connection is het gemiddelde jaarinkomen voor een medewerker van FromSoftware 3,41 miljoen yen, wat neerkomt op iets minder dan $25.000 USD.

Het is vermeldenswaard dat de yen momenteel erg zwak is ten opzichte van de dollar, zodat directe conversie van yen naar USD mogelijk niet helemaal representatief is voor de beloning van de werknemer. FromSoftware is echter actief in Tokio, waar de kosten van levensonderhoud hoger zijn dan in de meeste andere plaatsen in Japan.

Ondanks enkele negatieve accounts zeiden andere werknemers van FromSoftware dat werken in de studio een geweldige ervaring was. Een medewerker vergeleek het zelfs met FromSoftware’s eigen Dark Souls en zei: “Er is veel moeite om dingen goed te krijgen, maar als je over de bult heen komt, geeft het veel voldoening. Het is net alsof je een baas hebt verslagen in Dark Souls.”

Elden Ring-uitgever Bandai Namco kondigde een loonsverhoging aan voor al zijn werknemers na het succes van Elden Ring, dus we zullen moeten zien of FromSoftware dit voorbeeld volgt door het loon te verhogen voor de ontwikkelaars achter de game.

Logan Plant is een freelance schrijver voor IGN die nieuws over videogames en entertainment behandelt. Hij heeft meer dan zes jaar ervaring in de game-industrie met bylines bij IGN, Nintendo Wire, Switch Player Magazine en Lifewire. Vind hem op Twitter @LoganJPlant.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.