De 10 beste LEGO-spellen aller tijden

0

LEGO maakte bijna 30 jaar geleden voor het eerst zijn intrede in videogames met LEGO Fun to Build op de SEGA Pico. Sindsdien zijn games rond de kleurrijke Deense stenen en hun iconische minifiguren praktisch een eigen genre geworden – en dat is niet in de laatste plaats te danken aan de verslavende aanpak van Traveler’s Tales van actie-platformactie en de vele popcultuureigenschappen die sindsdien LEGO-fied geweest.

Het was niet eenvoudig om het te beperken, maar we hebben ons best gedaan en zijn trots om onze Top 10 LEGO-games aller tijden te presenteren… tot nu toe.

10. LEGO-eiland

Hoe zou een lijst met beste LEGO-games eruit zien zonder het originele pc-avontuur uit 1997, Lego Island? Hoewel het volgens de huidige maatstaven misschien rudimentair lijkt en grafisch vrij ruw in vergelijking met andere vermeldingen op deze lijst, houdt LEGO Island nog steeds stand als een leuk en nostalgisch avontuur. Een ontsnapte gevangene is vastbesloten om LEGO Island steen voor steen te vernietigen en het is aan jou om hem te stoppen.

Meerdere personageklassen en een verrassend vooruitstrevende open wereldstructuur zorgen voor een leuke tijd die even comfortabel als boeiend is. Het kan nu lastig zijn om ze op te sporen, maar als je kunt, is het de moeite waard om naar LEGO Island te gaan – pas op voor de Brickster.

9. LEGO In de ban van de ring

LEGO The Lord of the Rings is een van die rare LEGO-titels waarbij ze, in plaats van stemacteurs in te huren om nieuwe regels voor de game op te nemen, gewoon audio uit de films pakten en erin stopten. Maar op de een of andere manier werkt het. Door naar de emotionele sterfscène van Boromir te kijken terwijl hij wordt gebombardeerd met bananen, voelt de hele scène op de een of andere manier fris aan op een buitengewoon dwaze manier die de originele film niet goedkoper maakt. Voeg wat paaseieren toe (zoals de prestatie om van een richel te springen en in een stapel hooi te vallen zoals in Assassin’s Creed), een groot rooster met personages uit het boek die de film niet hebben gehaald, zoals Tom Bombadil, en alle puzzels en actie die we gewend zijn van een LEGO-game, en je hebt een recept voor één LEGO-game om ze allemaal te regeren. Nou ja, behalve degene die erboven op deze lijst staan.

Lees onze recensie van LEGO The Lord of the Rings.

8. LEGO Indiana Jones: de originele avonturen

Het lijkt misschien niet alsof het zou moeten werken, maar LEGO Indiana Jones: The Original Adventures laat zien hoe een niet zo gezinsvriendelijke filmtrilogie kan worden herbouwd met LEGO-stenen zonder het gevoel te hebben dat er massaal wordt afgeweken van het bronmateriaal. Vergelijkbaar met de LEGO Star Wars-games, neemt LEGO Indiana Jones: The Original Adventures je mee door de gebeurtenissen van de eerste drie Indy-films, maar het geeft een speelse ironische draai aan enkele van de minder kindvriendelijke scènes.

De gameplay vertoonde een duidelijke verbetering ten opzichte van de eerdere LEGO Star Wars-games, en net als de films waarop het is gebaseerd, is Indy wat meer gericht op het oplossen van puzzels en verkennen dan op vechten. Net als zijn Star Wars-tegenhangers, is deze game nog steeds geweldig als je lokale coöp speelt. Indiana Jones: The Original Adventures houdt bijna 15 jaar na de release verbazingwekkend goed stand, en je zou zelfs kunnen zeggen dat deze moderne klassieker in een museum thuishoort.

Lees onze recensie van LEGO Indiana Jones: The Original Adventures.

7. LEGO DC Superschurken

Het rode draadje bij LEGO-games is hoe goed ze donkere onderwerpen op een kindvriendelijke manier opnieuw verbeelden zonder de charme van het bronmateriaal te verliezen. Hoewel LEGO Batman een paar missies had met schurken in de hoofdrol, is het zeldzaam om een ​​hele game te zien, laat staan ​​een gezinsvriendelijke game, een bocht te nemen en je als de slechteriken te laten spelen. Maar dat is precies wat LEGO DC Super-Villains deed, en het is een bewijs van de charme van de LEGO-games en de specifieke stijl van TT Games dat ze in staat waren om deze schurkengalerij van DC-slechteriken vertederend en kindvriendelijk te maken op een manier die aansprak naar fans in plaats van hen verontwaardigd te maken.

Bovendien werd er een aangepast personage in het verhaal opgenomen, wat een leuke manier was om de creativiteit van het spelen met LEGO-speelgoed aan te boren, dat vaak buitenspel wordt gezet om zich te concentreren op gelicentieerde personages.

Lees onze recensie van LEGO DC Superschurken.

LEGO Batman 2: DC Super Heroes was de eerste van TT Games die spelers losliet in een open wereld, en in dit geval was het de enorme Gotham City-hubwereld. Hoewel de open werelden van latere LEGO-games vaak beter waren, is het moeilijk om de charme te negeren van het zien van Batman’s stampende terreinen gezien de LEGO-behandeling. Een verbetering ten opzichte van het origineel in bijna alle opzichten en het hoogtepunt van de LEGO Batman-serie (wat is er gebeurd, LEGO Batman 3?!), DC Super Heroes is alles wat een Batman-fan zou willen in een LEGO-game en nog veel meer. spreekt DC-fans en stripfans in het algemeen aan met een lijst vol bekende en minder bekende personages.

Heb je ooit willen spelen als General Zod, Killer Moth, en Kapitein Boomerang in LEGO-vorm? LEGO Batman 2 staat achter je. Met tonnen gebieden om te verkennen, tientallen en tientallen verzamelobjecten en ontgrendelbare voorwerpen om te ontdekken, de onmiskenbare charme van LEGO-games in volle kracht, en natuurlijk Batman en al zijn op pakken gebaseerde krachten, is LEGO Batman 2 niet alleen een van de beste LEGO-spellen, het is ook een van de beste Batman-spellen tot nu toe.

Lees onze recensie van Lego Batman 2.

5. LEGO Harry Potter

We hadden hoge verwachtingen toen LEGO Harry Potter: Jaren 1-4 voor het eerst werd uitgebracht. Gelukkig was het detail dat in elke hoek van het spel doorging meteen boeiend. Het verhaal volgt niet alleen de boeken en films op de voet, maar LEGO Harry Potter is ook een uitgebreide en frisse kijk op de magische wereld zelf. Je kunt op avontuur gaan door geheime gangen in Hogwarts, elke doordacht ontworpen leerlingenkamer van dichtbij bekijken en zelfs op een bezem vliegen en Zwerkbal spelen.

De voortzetting van het verhaal met de tweede game, LEGO Harry Potter: Years 5-7 (beide worden nu samen verkocht als de LEGO Harry Potter Collection), laat je de wereld nog verder doorkruisen door naar plaatsen als Zonko’s Joke Shop, 12 Grimmauld te gaan. Place, Godric’s Hollow en zelfs Londen. Dit wordt nog mooier gemaakt met de fantastische graphics, lonende verkenning en de niveaus zelf die op de best mogelijke manier klassiek LEGO zijn.

Lees onze recensie van LEGO Harry Potter: Jaren 1-4.

4. LEGO Star Wars: de complete sage

LEGO Star Wars heeft de unieke eer om het eerste popcultuurobject te zijn dat de LEGO-behandeling krijgt. Het opnieuw vormgeven van de iconische personages, wezens en voertuigen van dat melkwegstelsel ver, ver weg als dikke, modulaire bouwsets was als opvallende gouden stenen, aangezien het een hele nieuwe generatie fans en verzamelaars naar Star Wars trok. Terwijl Star Wars-videogames al bijna net zo lang bestonden als Star Wars-films, was het minimalistische veelhoekige karakter van Star Wars in LEGO-vorm rijp voor videogamificatie.

LEGO Star Wars werd uitgebracht te midden van de stortvloed aan merchandise en tie-ins in lijn met de bioscooprelease van Revenge of the Sith, en het had heel gemakkelijk een vergeetbare geldgreep kunnen zijn. In plaats daarvan doordrenkte Traveller’s Tales de game met zijn kenmerkende mix van puzzelplatformen, verzamelobjecten en humor. LEGO Star Wars II: The Original Trilogy hield het momentum het volgende jaar gaande en sprak oudere Star Wars-fans aan die misschien minder enthousiast waren over de prequels – en de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. Zonder het precedent dat door deze twee kleine games is geschapen, zouden we deze lijst waarschijnlijk niet schrijven.

Lees onze recensie van LEGO Star Wars: The Complete Saga.

3. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Na bijna twee decennia LEGO Star Wars-videogames te hebben gemaakt, had het team van Traveller’s Tales gemakkelijk content van hun vorige titels kunnen verzamelen, een paar nieuwe Rise of Skywalker-levels erin kunnen gooien en er een punt achter kunnen zetten. In plaats daarvan besloten ze om het gevecht, de camera, de bovenwereldstructuur en letterlijk elk Star Wars-niveau, personage en voertuig binnenin volledig te herzien. Deze game zit boordevol dingen om te doen en te verzamelen voor zowel gewone Star Wars-fans als voor degenen die direct een minifiguur herkennen die gebaseerd is op Malakili the Rancor Keeper.

Met LEGO Star Wars: The Skywalker Saga kun je niet alleen maffe videogame-make-overs van de belangrijkste genummerde Star Wars-films spelen, het levert ook referenties, knikjes en verzamelobjecten op op basis van de spin-offfilms, de televisieshows en nog veel meer. . LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is een diepere, uitgebreidere en actievollere kijk op LEGO-games en een die hopelijk vanaf nu op elke LEGO-game wordt toegepast.

Lees onze recensie van LEGO Star Wars: The Skywalker Saga.

2. LEGO Stad Undercover

Er zijn heel veel actiegames in de open wereld waarmee je auto’s kunt stelen, criminelen kunt uitschakelen en je personage kunt aanpassen in een uitgestrekte moderne metropool, maar weinig daarvan hebben de classificatie ‘E voor iedereen’. LEGO City Undercover voldoet aan al deze eisen en geeft spelers het dichtst in de buurt van een LEGO Grand Theft Auto-game voor kinderen die we ooit hebben gehad.

De wereld is niet alleen indrukwekkend groot en zit boordevol leuke verzamelobjecten, activiteiten en hilarische verwijzingen naar vintage buddy-cop-actiefilms, het heeft ook een verrassend goed verhaal met veel humor en charme. De meeste LEGO-games schitteren vanwege de filmserie of populaire gelicentieerde eigendom waarop ze zijn gebaseerd, maar LEGO City Undercover bewijst dat LEGO-games op zichzelf al fantastisch en leuk kunnen zijn.

Lees onze recensie van LEGO City Undercover.

1. LEGO Marvel Superhelden

Het (niet-filmische) Marvel-universum heeft alle ingrediënten voor een geweldige LEGO-game, aangezien het een enorm aantal personages heeft die direct herkenbare minifiguren kunnen worden met tal van alternatieve kostuums om als ontgrendelbare items aan te bieden. De verschillende krachten, vaardigheden en gadgets van de helden en schurken zorgden voor een breed scala aan leuke gameplay-mechanismen zonder al te veel vrijheden te nemen voor wie wat zou kunnen doen. De niveaus brachten spelers naar bekende locaties in het universum, van Asgard tot Asteroid M tot The Savage Land, maar waren nog steeds geaard in een enorme hub-wereldsandbox van New York City.

Maar het allerbeste waar LEGO Marvel Superheroes voor stond, is dat al je favoriete personages uit de strips met elkaar mochten spelen. Op het moment van uitgave had het verwarde web van intellectuele eigendomsrechten de versies op groot scherm van Spider-Man, The Avengers en The X-Men in meerdere ongelijksoortige universums. Marvel-videogames bevonden zich op een slechtere plek, en op een paar uitzonderingen na waren het meestal gehaaste film-tie-ins. LEGO Marvel Superheroes had geen van deze problemen. Het was alles wat Marvel Comics geweldig maakte, opnieuw vormgegeven in blokvormige plastic vorm met het gevoel voor humor en aandacht voor detail van TT Games. De game bevatte zelfs personages en locaties die niet bestonden (en in sommige gevallen nog steeds niet bestaan) als fysiek LEGO-speelgoed, zoals Xavier’s Mansion en Professor X zelf.

Tot geen verrassing kleurde LEGO Marvel’s Avengers grotendeels binnen de lijnen van de MCU. In de grotere selectie van LEGO Marvel Superheroes 2 ontbraken merkbaar personages wiens filmrechten onder de Fox-paraplu vielen. Zelfs als dit niet het geval was geweest, legde de eerste game de lat zo hoog dat er echt geen vervolg nodig was. Ik bedoel, noem een ​​ander spel waarin je Doctor Doom en Venom kunt laten rondrennen op de ruggen van ontsnapte circusdieren?

Lees onze recensie van LEGO Marvel Super Heroes.

Heb je een van deze spellen gespeeld toen je opgroeide of was je gewoon dol op spelen met LEGO’s voor volwassenen? Dacht je dat we LEGO-games hebben gemist die op deze lijst hadden moeten staan? Laat het ons weten! Bekijk voor meer top 10-lijsten onze andere lijsten, zoals de Top 10 beste remakes van videogames aller tijden!

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.