Bullitt en MediaTek lanceren smartphone met tweerichtingssatellietberichten in 2023

0

Bullitt kondigde dinsdag aan dat het samenwerkt met MediaTek om ‘s werelds eerste smartphone te lanceren met tweerichtingssatellietberichtentechnologie. Dit geheime toestel zal in de eerste drie maanden van 2023 worden gelanceerd. De smartphone zal worden vervaardigd door Bullitt en zal gebruikmaken van de 3GPP non-terrestrial network (NTN)-chipset van MediaTek. In tegenstelling tot de op satellieten gebaseerde SOS-hulpdienst van Apple, zou deze nieuwe technologie gebruikers in staat stellen naadloos berichten te sturen naar andere handsets die zijn aangesloten op reguliere netwerken. Bullitt heeft niet bekendgemaakt in welke regio’s deze functies in eerste instantie beschikbaar zullen zijn.

Bullitt maakte dinsdag bekend dat de smartphone en OTT-satellietdienst in de eerste drie maanden van 2023 commercieel beschikbaar zullen zijn. Het heeft de afgelopen 18 maanden samengewerkt met MediaTek om deze technologie te ontwikkelen. Bullitt is van plan directe satellietcommunicatietechnologie te gebruiken met zijn volgende generatie 5G-smartphones.

Het is gebleken dat een smartphone alleen overschakelt naar de satellietverbinding als er geen mobiele of wifi-verbindingen beschikbaar zijn. Gebruikers van Bullitt-smartphones kunnen naadloos berichten sturen naar hun opgeslagen contacten die zijn verbonden met reguliere mobiele netwerken. Het bedrijf beweert dat het ongeveer 10 seconden kan duren om een ​​bericht via deze service te verzenden.

De OTT-satellietservice zal een SOS-satellietfunctie bevatten, die gedurende de eerste 12 maanden vanaf de aankoopdatum gratis wordt aangeboden. Bullitt heeft onthuld dat deze aanbieding van toepassing is op aankopen die vóór december 2023 zijn gedaan.

MediaTek had eerder dit jaar in augustus onthuld dat het met succes de eerste 5G NTN-smartphonecommunicatietechnologie ter wereld had getest. Destijds werd gezegd dat deze technologie in hoge mate in staat was om “overal connectiviteit met consumentenapparaten via satelliet” te brengen.

Het emuleerde een verbinding met een low Earth Orbit (LEO) satellietconstellatie, die op een hoogte van 600 km draait met een snelheid van 27.000 km/u. Het resultaat concludeerde dat een apparaat met de huidige smartphonevormfactor 5G NTN-technologie zou kunnen ondersteunen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Volg Gadgets 360 op voor het laatste technische nieuws en beoordelingen Twitteren, Facebook en Google Nieuws. Abonneer je op ons YouTube-kanaal voor de nieuwste video’s over gadgets en technologie.

De Braziliaanse Crypto-wet krijgt goedkeuring van de Kamer van Afgevaardigden in afwachting van goedkeuring door de financiële uitvoerende macht

Twitter niet veiliger onder leiding van Elon Musk, zegt voormalig hoofd van Trust and Safety

Aanbevolen video van de dag

Is flexibiliteit voldoende reden om de Lenovo Yoga AIO 7 te kopen?

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.