Baanbrekend medicijn vertraagt ​​cognitieve achteruitgang bij Alzheimerpatiënten, maar…

0

In een ‘gedenkwaardige’ ontdekking is ontdekt dat een nieuw medicijn, ‘lecanemab’ genaamd, de cognitieve achteruitgang effectief vertraagt ​​bij patiënten met de ziekte van Alzheimer. Deze revolutionaire ontdekking zou kunnen leiden tot nieuwe behandelingen voor de neurodegeneratieve ziekte.

Deskundigen hebben echter ook gewaarschuwd voor ernstige bijwerkingen en merkten ook op dat de verbeteringen relatief klein waren.

De studieresultaten werden gepresenteerd op de 15e Clinical Trials on Alzheimer’s Disease (CTAD)-conferentie in San Francisco, VS, op 29 november. De studie is ook gepubliceerd in het New England Journal of Medicine.

De nadelige effecten die werden opgemerkt van het medicijn bij toediening waren onder meer hersenbloedingen en zwelling. De resultaten toonden aan dat 17,3 procent van de patiënten die het medicijn toegediend kregen, hersenbloedingen kreeg, vergeleken met negen procent van degenen die een placebo kregen.

Alzheimer’s Research UK zei dat de bevindingen “gedenkwaardig” waren.

Eisai en Biogen hadden in september gezegd dat lecanemab – een antilichaam dat is ontworpen om kleverige afzettingen van een eiwit genaamd amyloïde bèta te verwijderen – de snelheid van cognitieve achteruitgang op een klinische dementieschaal (CDR-SB) met 27% verminderde in vergelijking met een placebo.

Alzheimer is een complexe ziekte met meerdere onderliggende oorzaken die verband houden met de biologie van veroudering, daarom is de Alzheimer’s Drug Discovery Foundation (ADDF) al lang van mening dat een combinatie van geneesmiddelen nodig is, aldus de studie.

Het amyloïdopruimende en cognitieve achteruitgang vertragende medicijn lecanemab, dat begin volgend jaar door de FDA moet worden goedgekeurd, zal een positieve stap zijn in de behandeling van de ziekte van Alzheimer, aldus de studie.

“De resultaten van vandaag tonen aan dat lecanemab de cognitieve achteruitgang vertraagt, wat welkom nieuws is voor de miljoenen patiënten en families die leven met de ziekte van Alzheimer,” zei Dr. Howard Fillit, mede-oprichter en Chief Science Officer van de ADDF.

“Maar dit is slechts een begin om de ziekte van Alzheimer te stoppen. We hebben nog veel werk te doen om van de 27 procent vertragende lecanemab-aanbiedingen ons doel te bereiken om de cognitieve achteruitgang met 100 procent te vertragen, ” zei Fillit.

Amyloïde-opruimende medicijnen zijn een deel van de oplossing, maar er blijft een dringende behoefte aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie medicijnen die zich richten op alle aspecten van de biologie van veroudering en die kunnen worden gecombineerd om de volledige reeks onderliggende pathologieën aan te pakken die bijdragen aan de ziekte. zei de studie.

“Unieke medicijncombinaties afgestemd op de onderliggende pathologieën van elke patiënt is het antwoord, en onze beste hoop om patiënten langdurige verlichting te bieden van deze verraderlijke en progressieve ziekte,” zei Fillit.

De huidige pijplijn van Alzheimer-geneesmiddelen is robuuster dan ooit, met 75 procent van de geneesmiddelen die momenteel in klinische proeven zijn gericht op nieuwe doelen die verder gaan dan amyloïde en tau, volgens een recent rapport.

De ziekte van Alzheimer begint met een herseneiwit dat bekend staat als amyloid beta. Het eiwit begint zich twintig jaar of langer op te bouwen tot plaques voordat mensen de eerste tekenen van neurologische problemen vertonen.

Na jaren van amyloïde-accumulatie beginnen zich kluwens van tau – een ander herseneiwit – te vormen. Kort daarna beginnen weefsels in de getroffen gebieden te verwelken en af ​​te sterven, en de cognitieve achteruitgang begint.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.