Age of Empires 2, 4 op weg naar Xbox One, Series S/X in 2023, mobiele versie aangekondigd

0

Age of Empires komt eindelijk naar (Xbox) consoles. Microsoft bevestigde tijdens de uitzending van het 25-jarig jubileum van de franchise, die dinsdag laat werd gehouden, dat Age of Empires 2: Definitive Edition op 31 januari 2023 wordt gelanceerd op Xbox One, Xbox Series S/X en Xbox Cloud Gaming. uitgebracht Age of Empires 4 is gepland om ergens volgend jaar te volgen. Uiteraard zijn beide titels beschikbaar via de Xbox Game Pass-abonnementsservice. Dit is een grote verandering voor de real-time strategiefranchise, aangezien AoE al jaren exclusief voor pc is.

Geruchten over een Xbox-versie voor Age of Empires 2: Definitive Edition verschenen dinsdagavond, toen een nieuwe aanbieding werd gespot op de ESRB-ratingsdatabase, een tienerbeoordeling verdienen vanwege vertoon van zachtaardig bloed, zachtaardig taalgebruik en geweld. Het duurde echter tot een paar uur later voordat Microsoft besloot het officieel te maken en de nieuwste Age of Empires 4 aan de mix toe te voegen.

Xbox Game Studios heeft ook een Age of Empires 4 Anniversary Collection voor pc aangekondigd, nu beschikbaar op Steam en Microsoft Store, die alle oude en nieuwe content bevat, waardoor spelers in epische historische veldslagen worden gegooid die “de wereld hebben gevormd”.

Naast ondersteuning voor cross-play heeft Xbox ervoor gezorgd dat toetsenbord- en muisinvoer is opgenomen in de consoleversie. “We brengen de game ook naar Xbox Cloud Gaming (Beta), waardoor spelers hun imperium kunnen blijven opbouwen, zelfs als ze niet achter pc of console zitten”, voegt de blogpost toe. Age of Empires 2: Definitive Edition bevat alle content die op de lanceringsdag in januari is uitgebracht, waaronder drie maps, 42 multiplayer-beschavingen, 34 singleplayer-campagnes, 10 multiplayer-modi en zeven co-op-campagnes.

Age of Mythology: opnieuw verteld

Elders kondigde Xbox’s interne studio World’s Edge een definitieve editie aan voor de originele Age of Mythology uit 2002, met veelbelovende herziene graphics en gameplay-veranderingen die passen bij de moderne smaak. Getiteld “Age of Mythology: Retold”, zal de spin-off titel zijn oorspronkelijke essentie behouden, geïnspireerd door de Griekse, Egyptische en Noorse mythologie, in plaats van historische gebeurtenissen, zoals te zien in de hoofdreeks.

“We weten dat de Age of Mythology-gemeenschap hopelijk heeft gewacht op een Definitive Edition, en die zullen we leveren”, aldus Michael Mann, Studio Head, World’s Edge in een blogpost. “We werken er hard aan om je de glorie van het originele spel te brengen met bijgewerkte graphics, functies en meer.” Verdere details hierover zullen te zijner tijd worden onthuld, hoewel PC Game Pass aan het einde van de trailer werd genoemd.

Age of Empires mobiel

En tot slot gaat Age of Empires naar mobiele apparaten: Android en iOS. De eerder genoemde World’s Edge leidt de ontwikkeling van de titel en lijkt de nieuwste poging van Microsoft te zijn om door te breken op de markt voor mobiele games.

Vorige week werd gemeld dat het bedrijf een Xbox-winkel voor mobiele applicaties aan het maken was waarmee gebruikers games rechtstreeks op mobiele apparaten kunnen downloaden en installeren. Deze ontwikkeling komt op het moment dat Microsoft’s $ 69 miljard (ongeveer Rs. 5,67,600 crore) voorgestelde overname van Activision Blizzard wordt bekeken door toezichthouders.

Dat gezegd hebbende, zou dit niet de eerste keer zijn dat Age of Empires op mobiel wordt uitgebracht, met het jaar 2015 dat twee titels aankondigt: Age of Empires: Castle Siege en Age of Empires: World Domination, die beide van korte duur waren. . Momenteel zijn er geen details over de bètaperiode of een startvenster voor het komende Age of Empires Mobile.

Age of Empires 2: Definitive Edition wordt op 31 januari 2023 gelanceerd op Xbox One en Xbox Series S/X, en Age of Empires 4 uit 2021 volgt op een later tijdstip. Geen woord over wanneer Age of Empires Mobile en Age of Mythology: Retold zullen verschijnen.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.