Wetenschappers die Covid-19-medicijnen vonden om levensreddende griepbehandelingen uit te proberen naarmate het aantal gevallen toeneemt | Wetenschap | Nieuws

0

De lessen die tijdens de COVID-19-pandemie zijn geleerd, worden nu toegepast om snel de beste behandelingen te bepalen voor patiënten die met ernstige griep naar het ziekenhuis worden gestuurd. De proef van £ 2,9 miljoen – genaamd REMAP-CAP – wordt geleid door onderzoekers van Imperial College London in samenwerking met het National Institute for Health and Care Research (NIHR). Deskundigen vrezen dat deze winter wel eens een recordaantal griepgevallen zou kunnen opleveren.

Hoewel velen die griep oplopen vanzelf herstellen, kan het in sommige gevallen mensen ernstig ziek maken en zelfs levensbedreigend zijn. Voor de laatste groep is er momenteel geen duidelijk bewijs welke behandelingen het beste zijn – een probleem dat REMAP-CAP hoopt aan te pakken, net zoals de aanpak de voordelen identificeerde van het ontstekingsremmende medicijn tocilizumab bij ernstig ziek coronavirus patiënten. Onderzoekers zullen zoeken naar de beste behandelingen om de dood door griep te verminderen en te voorkomen dat patiënten intensieve zorg nodig hebben – samen met het beoordelen van de invloed hiervan op de kwaliteit van leven na herstel.

REMAP-CAP is ontworpen om snel antwoorden te geven, legden de onderzoekers uit, door een “robuuste maar snelle” aanpak te gebruiken om meerdere behandelingen tegelijkertijd bij duizenden mensen – uit meer dan 150 ziekenhuizen in het VK – uit te proberen.

De plaatsvervangend medisch directeur van het NIHR Clinical Research Network, professor Paul Mark, zei: “De omvang van deze studie, waarbij we de betrokkenheid van patiënten in ten minste 150 NHS acute ziekenhuizen moeten coördineren, is een enorme onderneming die put uit de toonaangevende onderzoeksinfrastructuur van het VK.”

De proef zal zeer adaptief zijn, waardoor het team vroege resultaten kan vertalen naar betere behandelingen voor deelnemers naarmate de proef vordert – evenals medicijnen die niet werken verwijderen en in plaats daarvan andere opties onderzoeken. Het is de bedoeling dat het in eerste instantie twee jaar loopt en de effectiviteit van verschillende behandelingen zal onderzoeken.

Deze omvatten de antivirale middelen baloxavir en oseltamivir (verkocht onder de merknaam Tamiflu), evenals verschillende steroïden en ontstekingsremmende geneesmiddelen die effectief bleken te zijn tegen COVID-19 in de oorspronkelijke REMAP-CAP-studie – waaronder dexamethason, baricitinib en tocilizumab .

Behandelingen zullen alleen, in combinatie en voor verschillende duur worden uitgeprobeerd om de optimale methode voor de behandeling van griep te vinden. Door deskundigen op het gebied van infectieziekten en virologen bij de proef te betrekken, kan het team nauwkeurig controleren of het griepvirus resistent wordt tegen een van de in de proef geteste antivirale middelen.

Proefleider en expert op het gebied van kritieke zorg professor Anthony Gordon van Imperial College London zei: “Tijdens de pandemie kon onze proef snel reageren op een nieuw virus en onze aanpak hielp levens te redden. We zetten het nu opnieuw in tegen een bekende dreiging.

“Griep is zeer besmettelijk en kan in sommige gevallen kinderen, ouderen en kwetsbare mensen ernstig onwel maken. Deze winter zien we mogelijk meer griepgevallen dan normaal, aangezien het virus mogelijk opnieuw de kop opsteekt nadat pandemische maatregelen het niveau laag hebben gehouden.

“We hopen dat onze proef zal helpen om snel dringend noodzakelijke griepbehandelingen te vinden. Onze COVID-19-studie verandert de klinische praktijk wereldwijd, en we hopen dat we op dezelfde manier invloed kunnen hebben op de behandeling van griep en de winterdruk op de NHS kunnen verminderen.”

De proef, legde het team uit, staat open voor volwassenen, kinderen en baby’s ouder dan een maand die met ernstige griep in het ziekenhuis zijn opgenomen. De laatste twee groepen zullen lagere behandelingsdoses krijgen dan hun volwassen tegenhangers.

LEES MEER: Waarschuwing over ‘besmettelijk’ virus in gevreesde tripledemie erger dan Covid

Minister van Volksgezondheid en Secundaire Zorg, Will Quince, zei: “Klinisch onderzoek was van vitaal belang in onze strijd tegen Covid en hielp duizenden levens in het hele land te redden.

“Deze innovatieve proef zal de lessen die we van Covid hebben geleerd gebruiken en behandelingen leveren om ernstige ziekten bij patiënten met griep te verminderen, de druk op de NHS te verlichten en uiteindelijk levens te redden.

“Hoewel deze proef tot doel heeft ziekten voor toekomstige griepseizoenen te voorkomen, zien we dit jaar nu meer griep en het is van vitaal belang dat iedereen die in aanmerking komt voor een gratis vaccin zich zo snel mogelijk meldt.”

Meer informatie over de originele REMAP-CAP-studie is te vinden op de website van het NIHR Imperial Biomedical Research Center.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.