SpaceX-capsule verlaat ISS om 4 astronauten na 6 maanden terug naar de aarde te brengen

0

Het vierde langdurige astronautenteam dat door SpaceX naar het International Space Station (ISS) voor NASA werd gelanceerd, vertrok vrijdag uit de in een baan om de aarde draaiende buitenpost om aan hun vlucht terug naar de aarde te beginnen, waarmee een wetenschappelijke missie van bijna zes maanden werd afgesloten.

De SpaceX Crew Dragon-capsule met aan boord drie Amerikaanse NASA-astronauten en een Italiaans bemanningslid van de European Space Agency ontkoppelde om 12:05 uur EDT (21:35 uur IST) van het ISS voor een retourvlucht die naar verwachting bijna vijf uur zal duren.

Op een NASA-webcast van het loskoppelen werd live video getoond waarin de capsule wegdreef van het station terwijl de twee voertuigen hoog boven de Noord-Atlantische Oceaan zweefden.

De vier astronauten, gekleed in wit-zwarte ruimtepakken met helm, werden vastgebonden in de cabine van de bemanning gezien kort voordat het ruimtevaartuig zich losmaakte van het station, in een baan om de aarde, ongeveer 250 mijl (400 km) boven de aarde.

Een reeks van verschillende korte raketstoten duwde de capsule vervolgens autonoom veilig uit het ISS en liet zijn baan zakken om de capsule op één lijn te brengen voor latere terugkeer in de atmosfeer en neerstorten.

Als alles goed gaat, zal de Crew Dragon, genaamd Freedom, om 16:55 uur lokale tijd (02:25 uur IST op zaterdag) parachutespringen in zee voor de Atlantische kust van Florida.

De Freedom-crew, de Amerikanen Kjell Lindgren, 49, Jessica Watkins, 34, en Bob Hines, 47, evenals de Italiaanse Samantha Cristoferetti, 45, arriveerden op 27 april op het station na een SpaceX-lancering die dag. Watkins werd de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die op een langdurige missie aan boord van het ISS diende.

Die bemanning was aangeduid als “Crew-4”, de vierde volwaardige langdurige groep astronauten die door SpaceX naar het ISS werd gelanceerd sinds het particuliere raketbedrijf opgericht door Tesla-CEO Elon Musk in mei 2020 NASA-personeel begon te vliegen.

Hun vertrek kwam een ​​week nadat hun vervangende team, Crew-5, aan boord van het station was aangekomen – een Russische kosmonaut, een Japanse astronaut en twee NASA-bemanningsleden, waaronder de eerste Indiaanse vrouw die naar een baan om de aarde werd gestuurd.

Crew-5 blijft voorlopig op ISS met twee andere Russen en een derde Amerikaan die in september een Sojoez-vlucht naar het ISS deelden. Een van die kosmonauten, Sergey Prokopyev, nam het ISS-commando over van Cristoferetti van de European Space Agency voordat Crew-4 vertrok.

ISS, dat de lengte van een voetbalveld beslaat, is sinds 2000 continu bezet en wordt beheerd door een door de VS en Rusland geleid partnerschap dat Canada, Japan en 11 Europese landen omvat.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.