Slimme meter ‘nachtmerrie’ omdat problemen klanten dwingen om hogere rekeningen en stroomuitval te doorstaan ​​| Wetenschap | Nieuws

0

Een energiebedrijf is gedwongen zijn excuses aan te bieden en compensatie aan te bieden aan klanten van slimme meters die naar verluidt te maken hebben gehad met “nachtmerriescenario’s” als gevolg van problemen met hun apparaten waardoor sommigen verschillende betalingsplannen hebben en anderen wekenlang zonder stroom zitten. OVO Energy heeft gezegd dat het “oprechte excuses” biedt voor de problemen die zijn klanten in verwarring hebben gebracht te midden van de crisis van de kosten van levensonderhoud.

Verschillende radeloze slimmemeterklanten van OVO Energie namen contact op met de BBC om hun horrorverhalen te delen.

Audrey Risdon legde uit dat ze het gevoel heeft dat ze in een nachtmerrie leeft sinds ze in het ziekenhuis was overgeschakeld van een slimme meter naar een vooruitbetalingssysteem. De 81-jarige inwoner van Hampshire is sindsdien uit het ziekenhuis gekomen en is teruggekeerd naar de “kredietmodus” – een goedkoper plan – en heeft £ 327 als compensatie aangeboden gekregen.

Maar haar verhaal inspireerde nog veel meer slimme meterklanten om contact op te nemen met de BBC. De 83-jarige Robert Hutchinson, ook uit Hampshire, betaalde zijn rekening driemaandelijks per cheque, maar stuurde zijn rekening per ongeluk naar het verkeerde adres.

Dit had tot gevolg dat zijn elektriciteit 23 dagen lang werd afgesloten. Terwijl OVO “oprecht zijn excuses heeft aangeboden” en £ 150 als compensatie heeft aangeboden, zei de 83-jarige dat zijn koelkast niet werkte sinds de stroomvoorziening was hersteld. De heer Hutchinson heeft nu ook een vooruitbetalingsmeter en vertrouwt op zijn buurman om opwaardeerkaarten te kopen.

Dit alles komt te midden van een energiecrisis die de meeste huishoudens heeft gedwongen om twee keer zoveel uit te geven om hun rekeningen te betalen in vergelijking met vorig jaar, aangezien de groothandelskosten voor gas enorm zijn gestegen, wat een enorme domino-impact heeft op de rekeningbetalers.

Dit zal ook nog erger worden, aangezien kanselier Jeremy Hunt heeft aangekondigd dat de energieprijsgarantie – die de rekeningen beperkt tot £ 2.500 voor typische huishoudens – vanaf april zal worden verhoogd tot £ 3000.

Hoewel slimme meters apparaten zijn die bedoeld zijn om klanten te helpen de klap te verzachten, omdat ze u in staat stellen uw energieactiviteit in realtime nauwlettend te volgen, hebben ze tijdens de crisis voor een hele reeks problemen gezorgd.

In een brief die deze zomer aan The Guardian werd gestuurd, klaagde een consument dat haar meter, die via Shell Energy liep, niet meer werkte. Ze meldde dat haar slimme meter kort voor de tariefverhoging op gas op 1 april “vreemd oncommunicatief” werd.

Toen de publicatie andere consumenten vroeg hun klachten over hun eigen slimme meter in te sturen, stroomden honderden brieven binnen.

LEES MEER: Bewijs van oude Neanderthalerjager in het Engelse Chanel

John Curtis, de beheerder van een woonwijk, zei: “Slimme meters zijn een absoluut schandaal – er zijn miljoenen uitgegeven, maar de meerderheid hier is nu nutteloos.

“We moeten ze bijna allemaal lezen en moeten vaak gedateerde foto’s van alle fasen plus het totaal op elke meter leveren – soms vier foto’s voor elke meting – omdat de energiebedrijven klanten niet vertrouwen op nauwkeurige metingen.

“Nog een voorbeeld van verspilling van geld van de belastingbetaler aan een overheidsfantasie, met onbewezen technologie die landelijk werd uitgerold met een bijna volledig negatief resultaat. Het geld had beter kunnen worden besteed aan het in dienst houden van meteropnemers in plaats van deze steeds vervelendere taak aan klanten te delegeren.”

Een ander probleem met slimme meters is dat energiebedrijven klanten van slimme meters op afstand kunnen overschakelen naar vooruitbetalingsmeterplannen.

Regelgever voor de energie-industrie Ofgem waarschuwde dat dit in een oogwenk en met een simpele druk op de knop kan worden gedaan. Omdat plannen voor vooruitbetalingsmeters doorgaans meer kosten, hebben verschillende liefdadigheidsinstellingen voor energie deze winter opgeroepen tot moratorium op alle installaties van vooruitbetalingsmeters.

NIET MISSEN
Sterk dalende prijs van getijdenenergie om een ​​goedkope vermogensboost op gang te brengen [INSIGHT]
Het VK dreigt £ 4-5 miljard aan goedkope energie te verliezen [REVEAL]
COVID-19-laboratoriumlektheorie werd wijd opengeblazen toen de e-mailketen werd blootgelegd [REPORT]

Matt Copeland, van de NEA, zei: “National Energy Action zou graag een moratorium zien op alle installaties van vooruitbetalingsmeters deze winter. Of het nu traditioneel of slim is, de regels en waarborgen die van toepassing zijn op de installatie van vooruitbetalingsmeters zijn gelijkwaardig. Leveranciers moeten ervoor zorgen dat ze zich eraan houden hen.”

Neil Lawrence, directeur van de detailhandel bij Ofgem, stuurde energiebedrijven een strenge waarschuwing: “Slimme meter vooruitbetalingsschakelaars nemen toe en we houden die gegevens in de gaten.

“Dit zou alleen moeten gebeuren als het veilig en praktisch is om dit te doen, en slimme meters mogen niet worden overgeschakeld zonder dat de juiste beoordelingen plaatsvinden, inclusief het identificeren van de kwetsbaarheid.

“Ofgem heeft alle leveranciers aangeschreven om hen dringend aan hun verplichtingen te herinneren. Als ze dit niet doen, zullen we actie tegen hen ondernemen.”

Express.co.uk heeft contact opgenomen met OVO Energy voor commentaar.

Als u soortgelijke problemen heeft gehad met uw slimme meter en u wilt uw verhaal delen met Express.co.uk, neem dan contact op via jacob.paul@reachplc.com

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.