Protest van iPhone-fabrieksarbeiders: meer dan 20.000 nieuwe medewerkers zouden Foxconn’s fabriek in Zhengzhou verlaten

0

Meer dan 20.000 werknemers, de meesten van hen waren nieuwe medewerkers die nog niet aan de productielijn werkten, hebben de Zhengzhou-fabriek van Apple-leverancier Foxconn in China verlaten, vertelde een Foxconn-bron die bekend is met de zaak vrijdag aan Reuters. De persoon zei dat het vertrek de eerdere doelstelling van het bedrijf om de volledige productie tegen eind november te hervatten, zou bemoeilijken, na onrust onder de arbeiders die de productie in ‘s werelds grootste iPhone-fabriek op zijn kop zette.

Foxconn weigerde commentaar te geven. Het vertrek van de werknemers komt nadat het Taiwanese bedrijf donderdag CNY 10.000 (ongeveer Rs. 1.14.000) aanbood aan werknemers die wilden aftreden en de door chaos getroffen fabriek wilden verlaten.

Het had zijn excuses aangeboden voor het begaan van een loongerelateerde “technische fout” bij het aannemen van nieuwe rekruten, waarvan werknemers zeggen dat dit een factor was die leidde tot protesten met botsingen met beveiligingspersoneel.

Video’s die vrijdag op Chinese sociale media werden geplaatst, toonden menigten en lange rijen met bagage beladen arbeiders die in de rij stonden voor bussen. “Het is tijd om naar huis te gaan”, zei een van de posters.

De arbeidsonrust in de fabriek in Zhengzhou, die woensdag begon, markeerde zeldzame scènes van openlijke afwijkende meningen in China, die volgens arbeiders werden aangewakkerd door claims van achterstallig loon en frustratie over strenge COVID-19-beperkingen.

Een tweede Foxconn-bron die bekend is met de zaak, zei dat enkele nieuwe medewerkers de campus hadden verlaten, maar ging niet in op hoeveel. De persoon zei dat het vertrek geen invloed had op de huidige productie, omdat het nieuwe personeel nog steeds trainingen moest volgen voordat ze online konden werken.

De onrust komt op een moment dat China een recordaantal COVID-19-infecties registreert en worstelt met steeds meer lockdowns die tot frustratie hebben geleid onder burgers in het hele land. Maar het heeft ook communicatieproblemen en wantrouwen jegens Foxconn-management bij sommige medewerkers aan het licht gebracht.

Foxconn lanceerde eerder deze maand een wervingscampagne waarin bonussen en hogere salarissen werden beloofd nadat het in oktober maatregelen moest nemen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De stoepranden dwongen het bedrijf om veel werknemers te isoleren en de omstandigheden in de fabriek waren voor sommigen aanleiding om te vluchten.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.