Microsoft Activision-deal: bedrijf zou binnenkort EU-concessies aanbieden om vroege goedkeuring te verzekeren

0

Microsoft zal de komende weken waarschijnlijk remedies aanbieden aan EU-antitrustregelgevers om formele bezwaren tegen zijn bod van $ 69 miljard (ongeveer Rs. 56.350 crore) op Call of Duty-maker Activision Blizzard af te wenden, zeiden mensen die bekend zijn met de zaak.

De Amerikaanse softwaregigant en Xbox-maker kondigden de deal in januari aan om beter te kunnen concurreren met leiders Tencent en Sony.

Sindsdien heeft het te maken gehad met regelgevende tegenwind in de Europese Unie, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, waarbij Sony de deal bekritiseerde en zelfs opriep tot een vetorecht.

De deadline voor de Europese Commissie, die de deal onderzoekt, om een ​​formele lijst van mededingingsbezwaren op te stellen, bekend als een bezwaarschrift, is in januari. Het aanbieden van oplossingen voordat een dergelijk document wordt uitgegeven, kan het regelgevingsproces verkorten.

“Uiteindelijk zou zo’n stap een vroege goedkeuring bij de Europese Commissie kunnen opleveren en vervolgens door de partijen kunnen worden gebruikt vóór andere antitrustbureaus”, zegt Stephane Dionnet, een partner bij advocatenkantoor McDermott Will & Emery.

“Het valt echter nog te bezien of de actieve klagers dergelijke concessies zullen valideren (met name in termen van reikwijdte) en of gedragsoplossingen ook zullen worden geaccepteerd door de CMA en de FTC”, zei hij, verwijzend naar de Britse en Amerikaanse antitrustwetgeving. agentschappen.

De remedie van Microsoft zou voornamelijk bestaan ​​uit een 10-jarige licentieovereenkomst met PlayStation-eigenaar Sony, zei een andere persoon met directe kennis.

Activision-aandelen stegen met 2 procent nadat het verhaal van Reuters werd gepubliceerd.

De EU-concurrentiewaakhond, die naar verwachting op 11 april over de deal zal beslissen, en Sony weigerden commentaar te geven.

Microsoft zei dat het samenwerkte met de Commissie om gegronde zorgen op de markt weg te nemen.

“Sony, als marktleider, zegt zich zorgen te maken over Call of Duty, maar we hebben gezegd dat we vastbesloten zijn om dezelfde game op dezelfde dag beschikbaar te maken op zowel Xbox als PlayStation. We willen dat mensen meer toegang hebben tot games , niet minder’, zei een Microsoft-woordvoerder.

De deal is onvoorwaardelijk goedgekeurd in Brazilië, Saoedi-Arabië en Servië.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.