Just Cause Studio-medewerkers roepen op tot verandering te midden van een jarenlange strijd om controversiële aanwerving

0

Na maanden van heen en weer tussen werknemers en management, heeft Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios – niet te verwarren met Hogwarts Legacy-ontwikkelaar Avalanche Software – een openbare verontschuldiging gepubliceerd aan zijn werknemers voor het verkeerd omgaan met een controversiële aanwerving.

De volledige verklaring kan hier worden gelezen onder het gedeelte met de titel “Onze reis”, en omvat het volgende:

Er zijn tijden geweest dat we meer moesten leren dan we ons realiseerden, en nadenken over waar we zijn geweest is een belangrijk onderdeel van onze reis voorwaarts.

Het spijt ons dat we het niet elke keer goed hebben gedaan.

Gedurende die tijd was het onvermoeibare werk van Avalanchers die hun aandacht en moeite wijden aan het verbeteren van het bedrijf van onschatbare waarde.

De vooruitgang die we vandaag kunnen vieren, is te danken aan het medeleven en de overtuigingen van onze medewerkers. Aan alle Avalanchers die zich door de jaren heen hebben uitgesproken, betrokken zijn geweest bij onze DEI-inspanningen en ons tijdens deze reis hebben geholpen, willen we dit zeggen:

Bedankt voor uw bijdragen. Je hebt ons diepste respect en we zijn je dankbaar.

Hoewel Avalanche niet inging op de specifieke redenen voor het toevoegen van deze verontschuldiging aan haar website, heeft IGN de ​​afgelopen weken met een aantal bronnen gesproken die bekend zijn met de situatie bij het bedrijf en die meer details hebben gedeeld over hoe Avalanche hier terecht is gekomen. . Volgens hun verklaringen komt de verontschuldiging van Avalanche meer dan een jaar nadat het bedrijf een hooggeplaatste persoon had aangenomen die publiekelijk was beschuldigd van ongepast gedrag op de werkvloer jegens vrouwelijke werknemers bij zijn voormalige bedrijf. IGN heeft de openbare aantijgingen tegen de werknemer in kwestie geverifieerd, maar kiest ervoor om hem hier niet te identificeren.

Maar hoewel onze bronnen zeggen dat het aannemen van deze persoon de katalysator van hun frustratie was, werd hun echte conflict uiteindelijk minder met de persoon in kwestie en meer met het bedrijf zelf. Ze zeggen dat het management en HR van Avalanche herhaaldelijk vermeden om in te gaan op hun zorgen over de wervingsprocedures van het bedrijf, gevoelens van ongemak van degenen in het bedrijf die in eerdere banen intimidatie op de werkplek hadden ervaren, afwezen en verzoeken om transparantie over hoe Avalanche van plan was om werknemers te beschermen, negeerden. vooruit gaan.

Nu, meer dan een jaar later, vertellen onze bronnen ons dat de bereidheid van Avalanche om de zaak überhaupt te erkennen het gevolg is van een overweldigende interne weerstand tegen waargenomen pogingen om een ​​situatie te bagatelliseren waardoor velen zich intern onveilig en ongehoord voelden.

Een rommelende lawine

Onze bronnen zeggen dat de persoon in kwestie in 2021 is aangenomen voor een projectleidersrol binnen Avalanche Studios, een dochteronderneming van Nordisk Film met kantoren in Stockholm, New York, Malmö en Liverpool.

Vrijwel onmiddellijk uitten meerdere werknemers hun zorgen bij de leiding van de studio en HR over de aanwerving, maar bronnen zeggen dat er geen gevolg werd gegeven aan die zorgen. Op een gegeven moment werden werknemers naar verluidt door leiders gerustgesteld dat ze niet rechtstreeks met deze persoon hoefden samen te werken vanwege het werk op afstand en zijn status als contractant – wat op zichzelf als ongebruikelijk werd beschouwd gezien zijn leidende rol. Onze bronnen vertellen ons echter dat deze beloften later werden verbroken in 2022 toen hij op kantoor begon te werken, waaronder het houden van persoonlijke ontmoetingen met vrouwelijke werknemers en het bijwonen van bedrijfsevenementen. Deze persoon werd uiteindelijk gepromoveerd, wat leidde tot een nieuwe golf van frustratie van werknemers die niet het gevoel hadden dat hun zorgen werden gehoord door het management of HR.

De persoon nam uiteindelijk medio 2022 ontslag, maar bronnen zeggen dat het gebrek aan transparantie rond zijn aanwerving en de onwil van het bedrijf om de zorgen van werknemers te erkennen een bron van onrust binnen de studio bleven. In oktober benaderde een medewerker de leiding van Avalanche namens een groep medewerkers om het bedrijf te vragen zich te verontschuldigen, maar er werd geen actie ondernomen.

De zaken kwamen op 9 november tot een hoogtepunt toen een Avalanche-medewerker een bericht plaatste in een werkkanaal van Slack waarin hij zei dat ze “niet langer op hun gemak waren met de ethische implicaties van het verkopen van mijn arbeid aan Avalanche Studios Group.” Het bericht, dat werd beoordeeld door IGN, tagde specifiek Avalanche CEO Pim Holfve en nodigde werknemers uit om de poster op hun persoonlijke e-mail te e-mailen voor meer informatie over de situatie.

Dit leidde later die dag tot een bedrijfsbrede e-mail van Holfve, waarin Holfve het “nultolerantiebeleid” van het bedrijf benadrukte en bevestigde dat Avalanche inderdaad een antecedentenonderzoek bij de werknemer had uitgevoerd nadat de kwestie intern aan de orde was gesteld. De achtergrondcontrole, zegt hij in de e-mail die door IGN is beoordeeld, omvatte de resultaten van een onderzoek door derden op hun vorige werkplek.

“De persoon heeft sindsdien zijn contractuele functie bij ons verlaten, maar de persoon heeft ervoor gekozen om dit alleen om projectredenen te doen”, vervolgt de e-mail. “Hun beslissing had niets te maken met de beschuldigingen van hun vorige werkplek.

Er zijn geen claims en geen vermoeden van enig wangedrag door de persoon tijdens hun tijd bij Avalanche Studios Group.” [Emphasis Holfve’s]

De e-mail wordt afgesloten met de belofte een onderzoek te openen naar de wervingspraktijken van Avalanche onder leiding van een extern juridisch bedrijf, en werknemers aan te moedigen hun zorgen te blijven uiten bij HR en Holfve zelf via bestaande interne kanalen.

Op 14 november hield het management van Avalanche een gemeentehuisbijeenkomst waarvoor medewerkers werden aangemoedigd om vragen in te dienen. In plaats van ze live te beantwoorden, beloofde het bedrijf enkele dagen later een Q&A met antwoorden op geselecteerde vragen te verspreiden. IGN heeft de Q&A bekeken, die licht werpt op de aard van de zorgen van veel werknemers, die ook door onze bronnen worden herhaald. Medewerkers uitten met name vragen over het gebrek aan nauwgezetheid in het wervingsproces dat ertoe leidde dat deze persoon in de eerste plaats werd aangenomen, waarom de talrijke meldingen van ongemak niet resulteerden in actie of zelfs maar erkenning, en het algemene gebrek aan transparantie van het management overal. Zoals een van de vragen in de doorgelichte Q&A van Avalanche luidde: “De meest voorkomende vraag is waarom de zorgen van Avalanchers niet werden opgevolgd toen ze werden voorgelegd aan managers of HR-managers, met de vraag: ‘Waarom luisteren we niet naar onze collega’s? ‘ervaringen?'”

IGN heeft ook e-mails bekeken van de dagen die volgden op het gemeentehuis van Holfve en Chief Human Resources Officer Signe Svensson. Veel van Holfve’s e-mail herhaalt punten uit de Q&A en zijn eerdere e-mail, maar de algehele toon is berouwvoller.

“Gisterenavond hebben een paar Avalanchers contact met mij en Signe opgenomen om hun ervaringen van het afgelopen jaar te delen. Ze deelden dat ze zich niet op hun gemak voelden en zich niet gehoord voelden. Het deed me verdriet om deze verhalen te horen. Niemand zou zich hoeven te voelen zoals dit over hun werkplek, het minst van allemaal bij Avalanche.

“Ik kan eerlijk zeggen dat uw zorgen mij het afgelopen jaar niet hebben bereikt, en ik wist er niets van, anders zou ik op basis van deze informatie hebben gehandeld. e-mail was geschreven, zou ik me daar in de e-mail hebben verontschuldigd – natuurlijk.”

In een tweede e-mail van Holfve die een paar dagen later werd verzonden, merkt Holfve op dat zijn “eigen begrip van de gebeurtenissen de afgelopen dagen ook is geëvolueerd en dat er nieuwe feiten zijn opgedoken”, eraan toevoegend dat hij sindsdien heeft vernomen dat “er zorgen waren geuit met betrekking tot [the employee’s] leiderschapsstijl druist in tegen onze waarden en gedragscode.”

Ik zei het tegen iedereen, en ik zeg het vandaag nog een keer: we hebben het verpest.


“Dit alles brengt een aantal tekortkomingen in onze processen aan het licht. Het spijt ons oprecht. Ik heb het donderdag tegen iedereen gezegd en ik zeg het vandaag nog een keer: we hebben het verpest.”

Holfve herhaalt ook een refrein dat hij had volgehouden via eerdere e-mails waarin hij werknemers aanspoorde om interne kanalen te gebruiken, zoals het klokkenluiderssysteem van Avalanche, of door hem of de CPO rechtstreeks te benaderen. Hij dringt er ook bij werknemers op aan om niet met de media over de situatie te praten, omdat “externe aandacht de zaken niet zou bespoedigen”.

In de e-mail van Svensson kondigt de werknemer aan dat Avalanche een contract sluit met een onafhankelijke DEI-onderzoeksgroep Genderevenwicht om de processen te onderzoeken die tot deze situatie hebben geleid en het bedrijf te helpen wijzigingen aan te brengen om dit in de toekomst te voorkomen. Volgens de medewerker Q&A is de betrokkenheid van Gender Balance het directe resultaat van feedback van medewerkers. Terwijl Avalanche aanvankelijk van plan was een advocatenkantoor in dienst te nemen, drongen de werknemers terug en drongen ze er bij het bedrijf op aan om samen te werken met een organisatie die zich richt op het ontwikkelen van goede anti-intimidatie- en anti-discriminatiepraktijken. De diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusiecommissie van het bedrijf stelde specifiek Gender Balance voor, waarbij de website van Gender Balance beweerde dat het niet alleen meldingen van intimidatie onderzoekt, maar ook maatregelen aanbeveelt “die rekening houden met meer dan de juridische kant”. Het onderzoek begon op 21 november.

De Q&A merkt ook op dat Microsoft, met wie Avalanche samenwerkt aan de aankomende co-op open wereld-game Contraband, werd op de hoogte gebracht van de situatie. “Ze hebben geen zorgen geuit over hoe we omgaan met wat aan onze kant aan het licht is gekomen.”

IGN heeft contact opgenomen met Xbox voor commentaar, maar kreeg niet op tijd bericht voor publicatie.

Verandering in de Wind

Meerdere bronnen vertelden ons dat in de loop van dit conflict een groot aantal van de 500 werknemers van Avalanche hun ongenoegen hebben geuit over de manier waarop Avalanche met de situatie omgaat. Diezelfde bronnen voegden eraan toe dat ze elk van anderen in het bedrijf hadden gehoord die zich zeer ongemakkelijk voelden, maar zich niet veilig voelden om zich uit te spreken tegen het management.

Update 28-11-2022 10:08 uur PT: Avalanche reageerde net na de publicatie van dit stuk op IGN’s verzoek om commentaar. Hoewel het bedrijf weigerde onze specifieke vragen te beantwoorden, wees de woordvoerder ons op de verklaring op de website en herhaalde hij de punten in Holfve’s e-mails met betrekking tot het antecedentenonderzoek van de persoon in kwestie, evenals zijn excuses voor het niet eerder ondernemen van actie.

“We zijn vastbesloten om van onze fouten te leren en het in de toekomst veel beter te doen”, luidt het antwoord. “Hiertoe implementeren we concrete stappen om onze processen te herzien en te verbeteren. Dit omvat een formeel onderzoek dat wordt geleid door een externe partner om duidelijkheid te krijgen over de dynamiek van gebeurtenissen en om de tekortkomingen in onze processen te identificeren. We zijn ook ervoor zorgen dat onze waarden en gedragscode worden weerspiegeld in onze dagelijkse interacties en een zinvolle dialoog aangaan met onze werknemers. Dit is om ervoor te zorgen dat we de echt inclusieve, duurzame en gastvrije werkplek creëren die alle Avalanchers verdienen.”

Het originele verhaal gaat hieronder verder:

Verschillende mensen die we spraken, waren gefrustreerd dat het zo lang en zoveel moeite kostte om Avalanche tot actie over te halen. Een bron waar IGN vanmorgen opnieuw mee sprak, noemde de openbare verklaring “teleurstellend” en zei dat ze meer hadden verwacht.

Anderen vertelden IGN dat ze hoopten dat een of andere publieke erkenning zou dienen als voorbeeld voor de industrie in het algemeen. Een bron, met wie we weer kort spraken nadat de verontschuldiging was gepubliceerd, zei dat ze optimistisch waren en hoopten dat dit en de andere acties die het bedrijf de afgelopen weken heeft ondernomen uiteindelijk zouden doordringen in de cultuur van andere gamestudio’s in de regio.

“Ze zeggen dat een opkomend tij alle boten kan optillen”, concludeerden ze. “Dit lijkt me een verandering van zee.”

Rebekah Valentine is een nieuwsverslaggever voor IGN. Je kunt haar vinden op Twitter @eendenvalentijn.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.