ISRO’s LVM3-raket lanceert op 23 oktober de 36 breedbandsatellieten van OneWeb

0

ISRO’s zwaarste raket LVM3 zal op 23 oktober de 36 breedbandsatellieten van de Britse start-up OneWeb lanceren vanuit de ruimtehaven in Andhra Pradesh’s Sriharikota, waarmee de lancering van de draagraket de wereldwijde markt voor commerciële lanceringsdiensten markeert. LVM3 heette vroeger GSLV Mk III.

De lancering van ‘LVM3 – M2/OneWeb India-1 Mission’ is gepland om 12:07 uur IST op 23 oktober (middernacht op 22 oktober), zei de Indian Space Research Organization (ISRO) met hoofdkantoor in Bengaluru.

“Cryo stage, equipment bay (EB) assemblage voltooid. Satellieten zijn ingekapseld en gemonteerd in het voertuig. De laatste controles van het voertuig zijn aan de gang,” zei het.

Eerder deze maand zei ISRO dat NewSpace India Limited (NSIL), een centrale overheidsonderneming (CPSE) onder het Department of Space en de commerciële tak van het ruimteagentschap, twee lanceringscontracten had getekend met het in het VK gevestigde Network Access Associates. Limited (OneWeb) voor het lanceren van OneWeb LEO (low earth orbit) breedbandcommunicatiesatellieten aan boord van ISRO’s LVM3.

“Het is de eerste LVM3-commerciële lancering op aanvraag via NSIL”, zei ISRO.

“Dit contract met M/s OneWeb is een historische mijlpaal voor NSIL en ISRO, aangezien LVM3 zijn intrede doet op de wereldwijde markt voor commerciële lanceringsdiensten”, aldus het bedrijf.

De nieuwste raket is in staat om een ​​klasse van vier ton satellieten in een Geosynchronous Transfer Orbit (GTO) te lanceren.

LVM3 is een drietraps voertuig met twee solide motor-strap-ons, een kerntrap met vloeibare stuwstof en een cryogene trap.

Het Indiase Bharti Enterprises is een belangrijke investeerder en aandeelhouder van OneWeb.


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.