Govt stelt ISRO vrij van bepalingen over explosievenregel

0

De regering heeft de Indian Space Research Organization (ISRO) vrijgesteld van het aannemen van goedkeuring voor de productie, opslag, gebruik en transport van vast drijfgas voor ruimteraketten om het zakendoen te vergemakkelijken.

Eerder moest ISRO een vergunning krijgen van de Petroleum and Explosives Safety Organizations (PESO), een tak van de afdeling ter bevordering van de industrie en de interne handel (DPIIT).

Een vast drijfgas is de belangrijkste brandstof die wordt gebruikt in een categorie ruimteraketten.

Volgens een melding van het DPIIT is aan de vrijstelling een aantal voorwaarden verbonden.

“De centrale overheid stelt Indian Space Research Organization hierbij vrij van de werking van alle bepalingen van de Explosievenregel 2008 voor de productie, opslag, gebruik en transport van vaste stuwstof voor ruimteraketten die vallen onder VN-klasse I (explosieven)”, aldus de kennisgeving.

Volgens de voorwaarden moet ISRO de richtlijnen volgen van de Storage and Transportation of Explosives Committee (STEC) voor de constructie van gebouwen voor de productie, opslag, transport en gebruik van explosieven.

Ze moeten ook een tweejaarlijkse veiligheidsaudit uitvoeren van de productiefaciliteiten voor vaste stuwstof met de medewerking van een lid van het Centrum voor Brand-, Explosieven- en Milieuveiligheid (CFEES), dat onder het ministerie van Defensie valt, volgens de kennisgeving.

Een functionaris zei dat de verhuizing is bedoeld om het gemak van zakendoen te bevorderen.

De PESO, voorheen bekend als het Department of Explosives, is een knooppunt voor het reguleren van de veiligheid van gevaarlijke stoffen, zoals explosieven, samengeperst gas en petroleum.

De ambtenaar zei dat ISRO een organisatie van wereldklasse is en alle expertise heeft in het omgaan met dergelijke explosieven en dat de samenstelling van deze materialen complex en gevoelig is.

ISRO eiste deze vrijstelling, die van kracht was vóór 2008. In 2008 werden enkele wijzigingen aangebracht in de explosievenregel, waardoor die vrijstelling werd weggenomen en nu is die hersteld, zei de functionaris.

“Maar deze vrijstelling is er alleen voor dergelijke drijfgassen. Voor gevaarlijke chemicaliën zullen ze de vergunning moeten nemen”, voegde de ambtenaar eraan toe.

Vang al het zakelijke nieuws, marktnieuws, belangrijke nieuwsevenementen en laatste nieuwsupdates op Live Mint. Download de Mint News-app om dagelijkse marktupdates te ontvangen.

Meer of minder

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.