Elon Musk’s SpaceX rolt in-flight wifi-diensten uit voor privéjets met Starlink Aviation

0

Elon Musk’s SpaceX breidt het uitstapje van zijn satelliet-interneteenheid uit naar wifi-diensten tijdens de vlucht met de uitrol op woensdag van Starlink Aviation, waarbij klanten een vliegtuigantenne van $ 150.000 (bijna Rs. 1,2 crore) worden aangeboden te midden van toenemende concurrentie voor connectiviteit in de lucht.

Starlink, SpaceX’s groeiende netwerk van duizenden internetsatellieten, zal klanten die op zoek zijn naar breedbandinternet op privéjets tussen $ 12.500 (bijna Rs. 10,3 lakh) en $ 25.000 (bijna Rs. 20,7 lakh) per maand in rekening brengen voor de service, bovenop een een- tijd $ 150.000 hardwarekosten, zei het bedrijf op zijn website.

Starlink Aviation zal medio 2023 beginnen met het leveren van terminals, zei het op zijn website, met reserveringen die een betaling van $ 5.000 (bijna Rs. 4,1 lakh) vereisen. Het voegde eraan toe dat elke terminal tot 350 Mbps kan leveren, snel genoeg voor videogesprekken en online gaming.

Bedrijven die satellietnetwerken in een lage baan om de aarde bouwen die breedbandinternet uitstralen, zoals Starlink van SpaceX en de door Groot-Brittannië gesteunde satellietexploitant OneWeb, racen naar de rechtbank luchtvaartmaatschappijen en privéjetdiensten in een markt die wordt gedomineerd door bedrijven als Inmarsat en zijn rivaal ViaSat, die van plan zijn om samenvoegen.

OneWeb kondigde dinsdag een overeenkomst aan met in-flight breedbandgigant Panasonic Avionics, die service biedt aan zo’n 70 luchtvaartmaatschappijen, om de breedbandservice van OneWeb tegen medio 2023 op de markt te brengen en te verkopen aan luchtvaartmaatschappijen.

De Britse mededingingsregulator verwees vorige week naar Viasat’s geplande overname van rivaal Inmarsat voor een diepgaand onderzoek naar zorgen dat de samenwerking nieuwe concurrentie op de luchtvaartconnectiviteitsmarkt zou kunnen belemmeren en de prijzen voor wifi aan boord van luchtvaartmaatschappijen zou kunnen verhogen.

SpaceX is van plan om volgend jaar Starlink-internetconnectiviteit aan te bieden aan vliegtuigen van Hawaiian Airlines. Het bedrijf biedt de service aan maritieme klanten en campers, en heeft al tienduizenden individuele consumenten die $ 110 (bijna Rs. 9.100) per maand betalen met een $ 599 (bijna Rs. 49.700) terminal.

In ander nieuws zei Elon Musk dinsdag dat de Starlink-diensten van SpaceX geen financiering hebben ontvangen van het Amerikaanse ministerie van Defensie. De verklaring kwam een ​​dag nadat berichten zeiden dat het Pentagon overweegt te betalen voor het Starlink-satellietnetwerk in het door oorlog verscheurde Oekraïne. Volgens de tweet van Musk verliest SpaceX ongeveer $ 20 miljoen (ongeveer Rs. 165 crore) per maand door onbetaalde service en kosten in verband met beveiligingsmaatregelen voor cyberoorlogsverdediging.

© Thomson Reuters 2022


Affiliate-links kunnen automatisch worden gegenereerd – zie onze ethische verklaring voor details.

Read original article here

Ontkenning van verantwoordelijkheid! Palaunow is een automatische aggregator rond de wereldwijde media. Alle inhoud is gratis beschikbaar op internet. We hebben het zojuist op één platform ondergebracht, alleen voor educatieve doeleinden. In elke inhoud wordt de hyperlink naar de primaire bron gespecificeerd. Alle handelsmerken behoren toe aan hun rechtmatige eigenaars, al het materiaal aan hun auteurs. Als u de eigenaar van de inhoud bent en niet wilt dat wij uw materiaal op onze website publiceren, neem dan contact met ons op via e-mail – abuse@Palaunow.com. De inhoud wordt binnen 24 uur verwijderd.

Leave A Reply

Your email address will not be published.